FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 23:24 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Goyka pisze:Ilona zalatw zdjecia Zdzislawa, zalozysz mu osobny watek. Moze i jemu się uda :)

oto watek Zdzisława, prawie-persa ;)

viewtopic.php?f=13&t=141897&p=8855131#p8855131
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Śro maja 09, 2012 23:46 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze: Pieczarkę znam ja, zna ją Tosza, zna dalia - z osób obecnych w tym wątku. Jeżeli potrzebne będą jeszcze inne rekomendacje dla Pieczarki jako DT, to odszukam inne osoby, które ją znają.

Ja też ją znam z najlepszej strony, jeszcze z czasów wspólnych działań dla Puchatkowa.. :1luvu:
a przy okazji - dajcie jej znać o Zdzisławie.. :twisted: :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw maja 10, 2012 7:27 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Neigh - dzięki za ofertę TDT na przetrzymanie kotki. Oczywiście skorzystamy, oczywiście z przyjemnością Cię odwiedzę. :)

Co do transportu to jest kilka opcji, które trzeba ruszyć jednoczesnie by coś z tego wyszło:
1. założyć wątek na Kotach o poszukiwaniu transportu Gdańsk-Warszawa lub Gdańsk-Kraków, ludzie czasami jeżdżają tą trasą (zrobię to jak ilonajot ustali wszystko z kierowniczką schroniska),
2. poszukam tanich biletów kolejowych i może ktoś będzie miał ochotę na wycieczkę Warszawa-Gdańsk-Warszawa w weekend (aamms, a ta dziewczyna co pojechała z Noel do Bydgoszczy?) - na bilet jakoś by się uzbierało,
3. przejrzę watek transportowy pod tym kątem.

Bywacie w różnych watkach - zwracajcie uwage na wpisy o planowanym przejeździe na trasie Gdańsk-Warszawa lub Gdańsk-Kraków.

ilonajot - jakby co to do mnie kontakt pozaforumowy jest na mojej stronie www - link w podpisie.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 10, 2012 8:05 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Transportem niestety nie mogę służyć, ale mogę dorzucić się po pokrycia jego kosztów.
Porozglądam się też na forum czy ktoś przypadkiem nie będzie jechać na trasie Gdańsk-Warszawa-Kraków.

dodane:
Pewnie nie da rady, aby kotka dotarła do jutra do Warszawy, ale wklejam na wypadek, gdyby zdarzył się jakiś cud :wink:
viewtopic.php?p=8853614#p8853614

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw maja 10, 2012 11:14 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Na szczęście on z persa ma tyle co ja (bo ja persów nie lubię i już). Mogę go wsadzić do Yamahy w łazience na początek. JAKO DT, żeby nie było. Tylko trzeba go zaszczepić jeszcze w schronie Biocanem (raz, a ja powtórzę już u siebie), bo ja miałam grzyba w domu. Co prawda (tfu tfu) nikt się nie zaraził, ale licho nie śpi.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw maja 10, 2012 11:58 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Suuuuper czyli trzeba na cito organizować transport dla obydwu kotków jak mniemam i Zdzisia i Fionki ?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw maja 10, 2012 12:33 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze:Neigh - dzięki za ofertę TDT na przetrzymanie kotki. Oczywiście skorzystamy, oczywiście z przyjemnością Cię odwiedzę. :)

Co do transportu to jest kilka opcji, które trzeba ruszyć jednoczesnie by coś z tego wyszło:
1. założyć wątek na Kotach o poszukiwaniu transportu Gdańsk-Warszawa lub Gdańsk-Kraków, ludzie czasami jeżdżają tą trasą (zrobię to jak ilonajot ustali wszystko z kierowniczką schroniska),
2. poszukam tanich biletów kolejowych i może ktoś będzie miał ochotę na wycieczkę Warszawa-Gdańsk-Warszawa w weekend (aamms, a ta dziewczyna co pojechała z Noel do Bydgoszczy?) - na bilet jakoś by się uzbierało,
3. przejrzę watek transportowy pod tym kątem.

Bywacie w różnych watkach - zwracajcie uwage na wpisy o planowanym przejeździe na trasie Gdańsk-Warszawa lub Gdańsk-Kraków.

ilonajot - jakby co to do mnie kontakt pozaforumowy jest na mojej stronie www - link w podpisie.

ok. bede sie z kierowniczka kontaktowac po poludniu. jak z nia wszystko ustale (nie wiem przypadkiem, czy w wypadku Fionki nie musi byc 2-tygodniowej kwarantanny, co by cala sprawe z DT bardzo komplikowalo) - zadzwonie do Ciebie na tel podany na stronie www.
jak juz bede wszystko wiedziec, zaloze tez watek na transportowym. i tu i poszperam na dogo, choc nie wiem, czy ktos wiozac psa zdecyduje sie na dolaczenie dwoch kotow ;)
ja tez myslalam o pociagu, albo nawet o polskim busie Gdansk - Wawa (jest bardzo tani i jedzie krocej niz pociag!), ale to by byla chyba ostatecznosc, ze wzgledu wlasnie na stres :( dla kota oczywiscie, zwlaszcza dla Fiony ....
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!

ilonajot

Post » Czw maja 10, 2012 12:34 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Goyka pisze:Suuuuper czyli trzeba na cito organizować transport dla obydwu kotków jak mniemam i Zdzisia i Fionki ?

Goyka kochana, wstrzymaj sie jeszcze, musze ustalic ze schronem kwestie kwarantanny ... patrz post wyzej ;)

ilonajot

Post » Czw maja 10, 2012 12:35 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

spinca pisze:Na szczęście on z persa ma tyle co ja (bo ja persów nie lubię i już). Mogę go wsadzić do Yamahy w łazience na początek. JAKO DT, żeby nie było. Tylko trzeba go zaszczepić jeszcze w schronie Biocanem (raz, a ja powtórzę już u siebie), bo ja miałam grzyba w domu. Co prawda (tfu tfu) nikt się nie zaraził, ale licho nie śpi.

Zdzislaw na pewno byl juz szczepiony w schronie, bo juz minela kwarantanna. tylko nie wiem czym - musze dopytac.

czy moglabys napisac na jego watku, ze oferujesz mu DT? nie chce tego robic za Ciebie ;)

ilonajot

Post » Czw maja 10, 2012 13:59 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Myślę, że z tym busem to nie takie złe rozwiązanie, oczywiście stres będzie, ale tylko kilka godzin co w porównaniu z każdym kolejnym dniem w schronisku to wg mnie pikuś
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw maja 10, 2012 14:02 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

ilonajot pisze:Zdzislaw na pewno byl juz szczepiony w schronie, bo juz minela kwarantanna. tylko nie wiem czym - musze dopytac.

czy moglabys napisac na jego watku, ze oferujesz mu DT? nie chce tego robic za Ciebie ;)

Napisałam.
Biocanem pewnie nie, bo chyba standardowo się nie szczepi przeciwko grzybowi. Ja miałam u siebie microsporum, więc Biocan powinien być ok. Naprawdę warto to zrobić, bo wiadomo przecież, że stres sprzyja łapaniu takich świństw. Jak nie macie za bardzo kasy, to dajcie znać, szczepionka jest tańsza niż leczenie grzyba, a jak Zdzisław złapie to i tak bez Biocanu się nie uda. Skoro mamy jeszcze parę dni to warto to zrobić.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw maja 10, 2012 17:34 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Cholerny świat...

Strasznie smutna historia tej koteczki... Niestety, boję się, że każdy dzień w schronie może być w tej sytuacji zagrożeniem... :( Serce się kraje a ludzie są beznadziejni (nasza epileptyczna-neurologiczna i bezobsługowa Mila prawdopodobnie jest wynikiem urazu w złym DS, może dlatego mam taką histerię, a może ze względu na "bliską" znajomość z innym schroniskiem i doświadczenie z kotkami, które nie "doczekały" :cry: )
Dzwoniłam do TŻ (Renifera) z pytaniem, kiedy będzie służbowo w okolicach Gdańska (niestety był w poniedziałek). Teraz tradycyjnie jest "wyjechany" do jutra wieczorem... Nie chcę się wtryniać w nie swoje sprawy... dlatego profilaktycznie napisałam napierw akiś elaborat do Neigh (nie chciałam śmiecić i marudzić na wątku)...

Ona zezwoliła mi na na wpis TUTAJ i nie pogoniła ani nie nakopała do dooopska jak się spodziewałam

w skrócie:

- wymyśliłam sobie, że padnę do nóg skatowanego Renifera, który i tak się najeździ (on jeszcze nie wie, bo i po co ma wiedzieć jeśli to niepotrzebne) i poproszę żeby pojechał w sobotę do schronu (wiem, że to daleko,ale kotka miałaby łatwiejszy transport)
- zapłacę za paliwo
- mam możliwość przetrzymania koteczki, izolacji, obserwacji... oczywiście żaden ze mnie doświadczony DT... (jedyny "atut" to posiadanie trudne, często agresywnej i niestety nieuleczalnie chorej kotki..., którą kochamy) ale postaram się... a chyba wszystko lepsze od głupich ludzi albo schronu...

Kończę, bo widzę, że mam skłonności do analitycznego bełkotu zamiast syntezy,nie wiem czy cokolwiek z mojego kląskania i tupania da się z rozumieć?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 10, 2012 17:37 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

meksykanka pisze:- zapłacę za paliwo

Dołożę się do tego.

Daleko od Warszawy mieszkasz?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 10, 2012 17:46 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Nie mieszkam daleko od Warszawy, pod Łomiankami (bo nawet nie w Łomiankach, które są miastem), ale niedaleko trasy gdańskiej czyli wylotu na Gdańsk.
Czy mam próbować błagać o wyjazd...?
Nie dokłada się do benzyny, może pieniążki przydadzą się na ewentualne leczenie kotki (nie wiem co tam u niej :oops: )
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 10, 2012 17:47 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

meksykanka pisze:Nie mieszkam daleko od Warszawy, pod Łomiankami (bo nawet nie w Łomiankach, które są miastem), ale niedaleko trasy gdańskiej czyli wylotu na Gdańsk.
Czy mam próbować błagać o wyjazd...?
Nie dokłada się do benzyny, może pieniążki przydadzą się na ewentualne leczenie kotki (nie wiem co tam u niej :oops: )

moj TZ w sobote jedzie do Wawy (od strony Gdanska)
od nas do schroniska jest rzut beretem - moglby do Ciebie dowiezc koteczke ( a odebrac ja w sobote rano ze schronu)
7ksiezyc

[poprzednia][następna]