Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2012 22:49 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

MonikaMroz pisze:Obrazek

Dobranoc Monika i Mili.Piękny obrazek :kotek: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lut 18, 2012 23:12 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Viola , nie histeryzuj :evil:
naczytałaś sie o skutkach ubocznych i juz je widzisz 8O
Moje koty , oba , śpią od trzech dni prawie 24/24 h. Misia nie daje sie dotknąc,jesli tego sobie nie życzy , a życzy sobie rzadko kiedy :cry:
Zdrowe, dorosłe koty przesypiają ok 20 godz na dobę :!: Zwłaszcza , jeśli nie mają powodu do aktywności.
Gucio chrapie - tak - chrapie , jak śpi , jak się zapatrzy w okno - wtedy siedzi i chrapie , jak stary pijak 8O

jasdor pisze:Bejbi dostała hormon 30 stycznia,a sterylka ma być 28 lutego i dwa dni brakują do miesiąca.Mam nadzieję że przez te dwa dni nie zaważy to na tym że nie zrobią zabiegu :roll:

29 dni - styczeń ma dni 31, więc chodzi o jeden dzień. :!: :mrgreen:
Viola , ogarnij się , bo zaczynasz wracac do dawnej vailet :evil: Meliska, jak nie pomoze, to relanium, trzy głębokie wdechy, policzyc do dziesięciu, i SPOKÓJ

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lut 18, 2012 23:25 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

izka53 pisze:Viola , nie histeryzuj :evil:
naczytałaś sie o skutkach ubocznych i juz je widzisz 8O
Moje koty , oba , śpią od trzech dni prawie 24/24 h. Misia nie daje sie dotknąc,jesli tego sobie nie życzy , a życzy sobie rzadko kiedy :cry:
Zdrowe, dorosłe koty przesypiają ok 20 godz na dobę :!: Zwłaszcza , jeśli nie mają powodu do aktywności.
Gucio chrapie - tak - chrapie , jak śpi , jak się zapatrzy w okno - wtedy siedzi i chrapie , jak stary pijak 8O

jasdor pisze:Bejbi dostała hormon 30 stycznia,a sterylka ma być 28 lutego i dwa dni brakują do miesiąca.Mam nadzieję że przez te dwa dni nie zaważy to na tym że nie zrobią zabiegu :roll:

29 dni - styczeń ma dni 31, więc chodzi o jeden dzień. :!: :mrgreen:
Viola , ogarnij się , bo zaczynasz wracac do dawnej vailet :evil: Meliska, jak nie pomoze, to relanium, trzy głębokie wdechy, policzyc do dziesięciu, i SPOKÓJ

Tylko relanium :ryk: ale fakt że Bejbi jest zimniejsza.Z dnia na dzień jakaś do dupy.Staram się być spokojna.Wiesz Iza jaka panika będzie jak z nią pójdę na zabieg? 8O To kot specjalnej troski, inne koty nie były chore te które sterylizowałam kiedyś i nie było paniki.Iza przysłałaś obrazek Moniki na PW :mrgreen: napisz kiedy podać adres.Nie musi być dziś bo poczta zamknięta.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 19, 2012 0:07 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Violka, napisałam drugie PW, bo tamto, zaczęte, Gucio wysłał :mrgreen:

vailet pisze:Bejbi jest zimniejsza.

Tzn ? Jakjest zimniejsza, jakie partie ciała ? Pisałaś, ze masz dla niej termometr, mierzyłaś temp ?

vailet pisze:Wiesz Iza jaka panika będzie jak z nią pójdę na zabieg? 8O

Wiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I poczytaj na wątku najmysi o sterylizacji kotki, której juz kiedyś nie mozna było wybudzic z narkozy. Wszystko poszło dobrze, a to kotka juz po kilku porodach, kilku letnia medalistka, przechodząca na zasłużoną kocią emeryturę

izka53

Post » Nie lut 19, 2012 0:14 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

izka53 pisze:Violka, napisałam drugie PW, bo tamto, zaczęte, Gucio wysłał :mrgreen:

vailet pisze:Bejbi jest zimniejsza.

Tzn ? Jakjest zimniejsza, jakie partie ciała ? Pisałaś, ze masz dla niej termometr, mierzyłaś temp ?

vailet pisze:Wiesz Iza jaka panika będzie jak z nią pójdę na zabieg? 8O

Wiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I poczytaj na wątku najmysi o sterylizacji kotki, której juz kiedyś nie mozna było wybudzic z narkozy. Wszystko poszło dobrze, a to kotka juz po kilku porodach, kilku letnia medalistka, przechodząca na zasłużoną kocią emeryturę

Ok.Iza poczytam :ok: ale kotka zaszczepiona Bejbi nie i to jest też strach mimo wszystko.Wybrałam jednak tą samą klinikę bo mogą i mają czym ratować jeśli trzeba.Najlepszy sprzęt w Bydgoszczy i dobry chirurg.Przedtem kilka kotek sterylizował i nie było opuchlizn,nic.Moją starą kotkę dwa razy i dzikie,no i matki kotkę też.Termometr mam lepszy niż u weta mimo że tani :mrgreen: Chłodna jest może że się nie rusza prawie tylko leży.Tu jest bardzo ciepło.Cała jest taka :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 19, 2012 0:18 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Iza Gucio zdolny jest :lol: fotki przesyła :ryk: :ryk:Wysłałam Ci PW i opisałam wszystko.Pokręciło mi się akurat teraz.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 19, 2012 0:27 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

No, zdolna bestyja :ryk:
napisałam wiadomość, a tu wyświetla mi się, że nie mozna jej zmienić , bo juz została przeczytana 8O No to weszłam w wysłane, a tu sama fota /bo z tej wiadomości wchodziłam na PW / 8O A Gucio leniwie po klawiaturze przelazł :mrgreen:

izka53

Post » Nie lut 19, 2012 0:29 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Spokojnej nocki :1luvu:
Gosiara

Post » Nie lut 19, 2012 0:33 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

izka53 pisze:No, zdolna bestyja :ryk:
napisałam wiadomość, a tu wyświetla mi się, że nie mozna jej zmienić , bo juz została przeczytana 8O No to weszłam w wysłane, a tu sama fota /bo z tej wiadomości wchodziłam na PW / 8O A Gucio leniwie po klawiaturze przelazł :mrgreen:

Co te koty nam z kompami robią to my same nie wiemy :lol: a potem co to za folder :?: przeniesiony,tylko kiedy,kto i jak :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 19, 2012 0:34 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Gosiara pisze:Spokojnej nocki :1luvu:

Dziękuję Gosiu i wzajemnie :) :kotek: :1luvu: serduszko dla Mici :P
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 19, 2012 0:38 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

vailet pisze:dobry chirurg.Przedtem kilka kotek sterylizował i nie było opuchlizn,nic.

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Violka, znowu skróty :mrgreen: Ale jakie opuchlizny , krótko po operacji zawsze spuchnie i tak musi byc.
i pamiętaj - PO mało przeciwbólowych , kota przez kilka dni musi CZUĆ ból, bo tylko on dale znać, ze nie może skakac /np na drapak / biegać i szaleć

izka53

Post » Nie lut 19, 2012 0:48 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

izka53 pisze:
vailet pisze:dobry chirurg.Przedtem kilka kotek sterylizował i nie było opuchlizn,nic.

Violka, znowu skróty :mrgreen: Ale jakie opuchlizny , krótko po operacji zawsze spuchnie i tak musi byc.
i pamiętaj - PO mało przeciwbólowych , kota przez kilka dni musi CZUĆ ból, bo tylko on dale znać, ze nie może skakac /np na drapak / biegać i szaleć

Zobaczymy w jakim stanie będzie i wet zdecyduje bo na przeciwbólowych lekach nie bardzo się znam.Wątpię by skakała,no ale nigdy nie wiadomo.Ja nie pamiętam by tamtym kotkom coś puchło,ale to było dawno i może skleroza :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lut 19, 2012 7:21 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

izka53 pisze:

Dokładnie tak :wink:
Gosiara

Post » Nie lut 19, 2012 8:36 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

Obrazek

Viola, moja Bajutka była sterylizowana 27.12.2011 więc całkiem dobrze pamiętam :mrgreen: miała opuchliznę na brzuszku przy szwach do tego stopnia, że spanikowałam i pojechałam do wetki :wink: boleć ją bolało bo to było widać, dużo spała, tak sobie jadła ale po kilku dniach wszystko wróciło do normy czego Bejbini też życzę :1luvu: jak już będzie sterylizowana

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Nie lut 19, 2012 8:50 Re: Mój świat według Bejbi ciąg dalszy...część 5

ObrazekObrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]