Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2011 11:42 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:O czymś takim jak posiew na mocz też nie słyszałaś?

To słyszałam bo kotce na kryształy kiedyś dawno robiłam też w tej klinice,tylko wtedy młoda fajna wetka ją leczyła i pomogło :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie paź 30, 2011 11:48 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Najpierw na pierwszy rzut dostała Aniprazol i to zabija lamblie bo byłam na jakiejś stronce w necie i piszą że tak.Potem bo źle reagowała poprosiłam o pastę w tubkach Fenbendazol (nie fenbenat bo wet mnie wyśmiał że to dla świń) i pytałam czy ma duże doświadczenie z lambliami
jeśli chodzi o leczenie,co potwierdził.Moim zdaniem nie ma lamblii bo to wszystko w jelitach stało się po lekach,ale test i tak zrobię.Robiłam po wytłuczeniu po ponad dwóch tygodniach i potem po ponad miesiącu i nie było lamblii.Radę by leczyć Fenbendazolem też mam z forum,a nie od weta.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 30, 2011 12:07 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:Najpierw na pierwszy rzut dostała Aniprazol i to zabija lamblie bo byłam na jakiejś stronce w necie i piszą że tak.Potem bo źle reagowała poprosiłam o pastę w tubkach Fenbendazol (nie fenbenat bo wet mnie wyśmiał że to dla świń) i pytałam czy ma duże doświadczenie z lambliami
jeśli chodzi o leczenie,co potwierdził.Moim zdaniem nie ma lamblii bo to wszystko w jelitach stało się po lekach,ale test i tak zrobię.Robiłam po wytłuczeniu po ponad dwóch tygodniach i potem po ponad miesiącu i nie było lamblii.Radę by leczyć Fenbendazolem też mam z forum,a nie od weta.

I wet na lamblie dał lek, który nie leczy lambli?
8O

Czy chodzisz do tego weta dlatego, że robi wszystko pod twoje dyktando?
najszczesliwsza

Post » Nie paź 30, 2011 12:14 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:
vailet pisze:Najpierw na pierwszy rzut dostała Aniprazol i to zabija lamblie bo byłam na jakiejś stronce w necie i piszą że tak.Potem bo źle reagowała poprosiłam o pastę w tubkach Fenbendazol (nie fenbenat bo wet mnie wyśmiał że to dla świń) i pytałam czy ma duże doświadczenie z lambliami

I wet na lamblie dał lek, który nie leczy lambli?
8O

Czy chodzisz do tego weta dlatego, że robi wszystko pod twoje dyktando?

O matko :( leczy bo sprawdzone na forum.Może ja zbyt chaotycznie piszę,ale teść miał drugą operację prostaty i nic lepiej nie jest.Dziś tam idziemy i martwimy się bo ma 85 lat.Nie dał Fenbenat wet tylko Fenbendazol dla psów i kotów.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 30, 2011 12:23 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze: O matko :( leczy bo sprawdzone na forum.

Czyli producent leku nie wie do czego służy produkowany przez niego lek?

Fenbenat to handlowa nazwa Fenbendazolu.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie paź 30, 2011 12:31 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

mb pisze:

Czyli producent leku nie wie do czego jego lek służy?

Fenbedazol to handlowa nazwa Fenbenatu.

Aniprazol jest lekiem na robale i większość jego składu to Fenbendazol,ale po tym kotce zaczeły z tyłka wyciekać kropelki wody jak podnosiła ogon i była bardzo słaba.Na jednej stronie w necie piszą tak,na drugiej tak.Fenbendazol?W ulotce nic nie piszą,ale działa bo wiele osób z forum leczyło swoje koty na lamblie tym.Nawet to dla świń podobno działa,ale tego nie jestem pewna bo nie zatwierdzili tego dla psów i kotów.Ma inne proporcje i jest bez smaku,a Fenbendazol jest niesamowicie gorzki i Aniprazol też.Fenbenat dzikim kotom dają do karmy.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 30, 2011 12:36 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

mb pisze:

mb to po co jest to Forum?Skoro wiele osób potwierdziło że działa to wierzę.To jeśli to z Forum to po co np.Ciebie mam słuchać?Przecież to z Forum?Wychodzi na to że podsumowałaś osoby z Forum miau :mrgreen: które wiedzą co robią,ale mam ich nie słuchać.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 30, 2011 12:38 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Panacur też weci podają na lamblie, a też nie ma mowy w ulotce, że je tłucze. Też zawiera Fenbendazol.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Nie paź 30, 2011 12:45 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:
mb pisze:

mb to po co jest to Forum?Skoro wiele osób potwierdziło że działa to wierzę.To jeśli to z Forum to po co np.Ciebie mam słuchać?Przecież to z Forum?Wychodzi na to że podsumowałaś osoby z Forum miau :mrgreen: które wiedzą co robią,ale mam ich nie słuchać.

Ludzi i zwierzęta leczy się u lekarzy i lekarzy weterynarii, a nie na forach internetowych.

I give up :wink:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie paź 30, 2011 13:00 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

mb pisze:
vailet pisze:
mb pisze:

Ludzi i zwierzęta leczy się u lekarzy i lekarzy weterynarii, a nie na forach internetowych.

I give up :wink:

mb oczywiście :wink: ja jak karola7 pisała chciałam Panacur,ale nie mieli :( ale gdyby nie Forum to dużo bym nie wiedziała o lambliach że jest coś oprócz Metronidazolu na to i jakie robić badania,posiewy.Nic nie wiedziałam dlatego nie umiałam pomóc innej kotce :( a weci tam gdzie chodziłam kasę za nic brali.Tylko szkodzili to przestałam chodzić bo nie znałam tego weta co teraz i żałuję bardzo.Boję się by swojej kliniki nie otworzył,choć on ma ale rechabilitacyjną.
Chodzi o to że sprzęt też jest ważny bo wet jasnowidzem nie jest,a kot nie powie co mu jest.
Osobiście wolałabym u tego weta siebie leczyć niż u ludzkich lekarzy :ryk:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 30, 2011 13:30 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Gdzieś na Forum niedawno czytałam,że lamblie tak w sumie żaden lek nie wybija tak do końca..Za jakiś czas jest nawrót choroby..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Nie paź 30, 2011 13:34 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Tylko sobie zaznacze i potrzymam za Bejbusie kciuki! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 30, 2011 22:44 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

kalair pisze:Tylko sobie zaznacze i potrzymam za Bejbusie kciuki! :ok: :ok: :ok:

Ja również :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie paź 30, 2011 23:32 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:Gdzieś na Forum niedawno czytałam,że lamblie tak w sumie żaden lek nie wybija tak do końca..Za jakiś czas jest nawrót choroby..

Jeśli tak jest to nie można Bejbi już pomóc bo to ją zabije :( Będzie nosicielką.Pytałam weta co jeśli by były dalej.Jej już nic nie można podać bo leki ją wykończą.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 30, 2011 23:34 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Bejbi nie daj sie :!:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]