wszystkie kolory życia z kotami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 21:35 Re: wszystkie kolory życia z kotami

:piwa: to już zbiorowe picie nam się robi :ryk: i cudnie
Lilianna J-wie moje kotki kończą jak dno się pokaże, Buba i Mańka wyglądają jak w ciąży (nawet pytałam wetkę bo mnie ten wielkie brzuszki niepokoiły) - taki model :mrgreen:

jeszcze jedna forumowiczka
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro paź 26, 2011 21:57 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Moja malina to śpi na monitorze, bo tam ciepło :mrgreen: A z takim jedzeniem jeszcze się nie spotkałam. Na początku kładłam to na karb głodu, że może je na zapas ale on jakby mógł, to wtryniłby sam całą puszkę. Suchej nie tyka jaśnie książę
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Śro paź 26, 2011 22:05 Re: wszystkie kolory życia z kotami

U mnie Kaszmir i Episia byli nie do nakarmienia przez około 10 miesięcy.
Mogli zawsze i wszystko im smakowało.
Może to jakiś sposób rekompensaty czegoś. :roll:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro paź 26, 2011 22:07 Re: wszystkie kolory życia z kotami

no to tym bardziej, suchy to jednak trochę zapycha a mokre to przeleci i już kot znowu głodny :ryk:

dinzoo

Post » Śro paź 26, 2011 22:08 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Nie wiem,może.. Robaków żadnych nie wydalił,więc przypuszczam,że nic nie miał..On do tej suchej to ma długie zęby jak Rysiu.. :evil: Poczekamy, zobaczymy
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw paź 27, 2011 6:07 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Lilianna J-wie z tego co oglądałam zdjęcia wnioskuję, że Ty się opiekujesz też kotkami spod bloku, sterylizujesz je :aniolek: powiedz mi nie boisz się, że coś od nich przyniesiesz do domu? chodzi mi o choroby

dinzoo

Post » Czw paź 27, 2011 8:26 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Owszem boję się, raz koci katar przyniosłam. Ale staram się nie dopuszczać, by mi jakieś chorowały. Regularnie je odrobaczam- mam jakiś proszek do mieszania z jedzonkiem, mam kotkę, która regularnie wiosną i jesienią łapie koci katar- więc zaraz szykuję jej osobną miseczkę z czymś dobrym, dodaję Doxacyklinę i tak przez 10 dni. Te, które dają mi się pogłaskać, co 3 m-ce też są poddane odpchleniu. Świerzba na szczęście nie zauważyłam u żadnego przez te kilka lat. Te, które były poddawane zabiegom miały przy okazji robione badania i wszystko było ok. Żadnej choroby nie ujawniły.Wszystkie kotki są po sterylkach, prócz 2 najbardziej zdziczałych, z kocurów też zostały mi 2. Być może bym je zostawiła w spokoju ale Jasiu nie ma czasu często jeść, bo musi się za pannami oglądać :mrgreen: Jak dobrze pójdzie to w przyszłym m-cu pojedziemy na kastrację. No i jeszcze jest Migdałek..Jego chcę wykastrować,ze względu na agresję wobec innych kotów. Gdy on jest przy jedzonku inne nie chcą podchodzić :( Poza tym ma coś z okiem, pewnie pamiątka po jakiejś bójce i dobrze, by było,żeby to lekarz obejrzał
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw paź 27, 2011 13:18 Re: wszystkie kolory życia z kotami

8)
Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 20:22 przez elag., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Czw paź 27, 2011 13:31 Re: wszystkie kolory życia z kotami

:oops: Aż mi się głupio zrobiło
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw paź 27, 2011 13:50 Re: wszystkie kolory życia z kotami

8)
Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 20:22 przez elag., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

elag.

Post » Czw paź 27, 2011 16:03 Re: wszystkie kolory życia z kotami

:cry: jednego z moich bezdomków zabił dziś samochód...smutny dzień
nie umiem pojąć jak na osiedlowej uliczce, wąskiej, że samochody muszą jeździć wahadłowo można zabić kota :evil:
poza tym po raz kolejny ktoś wyrzucił wszystkie miseczki moich bezdomków, nawet te na wodę, wcześniej to chociaż woda mogła stać i nikt nie ruszał
wczoraj późnym wieczorem Bajka dała się pogłaskać :ok: myślałam, że to czysty przypadek ale dziś ponownie delektowała się delikatnym drapankiem :1luvu: chyba jej nawet sikanie w ciuchy wybaczę :wink:
tak się cieszę na cztery dni wolnego, będę mogła poświęcić jej więcej czasu :dance: :dance2: może uda mi się ją wreszcie sporowadzić ze schodów, jak pozostałe kicie bawią się na dole ona stoi na górze z wyciągniętą szyjką, miauczy i widać, że chciałaby bardzo być z nami ale jedyne na co się decyduje to postawienie przednich łapek na pierwszym schodku 8O

dinzoo

Post » Czw paź 27, 2011 16:56 Re: wszystkie kolory życia z kotami

nie umiem pojąć jak na osiedlowej uliczce, wąskiej, że samochody muszą jeździć wahadłowo można zabić kota

Uwierz mi można. Ja tak straciłam 2 koty. Większość robi to celowo, bo co tam kot.. :evil:

poza tym po raz kolejny ktoś wyrzucił wszystkie miseczki moich bezdomków, nawet te na wodę,

U mnie takie coś jest notoryczne

elag. Ja sama choruję na cukrzycę i paski do glukometrów kupuję po 1 gr za opakowanie, choć normalnie kosztują ponad 50 zł..Jakiego glukometru używasz? A zamiast żwirku używam zwykłego,szarego papieru toaletowego
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw paź 27, 2011 17:00 Re: wszystkie kolory życia z kotami

8)
Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 20:23 przez elag., łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

elag.

Post » Czw paź 27, 2011 17:09 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Stres długotrwały w połączeniu z innymi czynnikami może być przyczyną cukrzycy. Moja zaczęła od sikania w każdym koncie, w buty, pod drzwiami i jeśli coś zostawiłam reklamówkę, torbę czy ubranie, które nie nadawało się do spania...

Może muszę moją Kubę przebadać..I dużo śpi ostatnio.. Tylko pić właśnie nie pije..

dinzoo szkoda, że nie wiesz kto to zrobił.. :(
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw paź 27, 2011 17:12 Re: wszystkie kolory życia z kotami

8)
Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 20:23 przez elag., łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

elag.

[poprzednia][następna]