Bez Bombilli i reszty - Kropcia i Tysia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 19:06 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Anna61 pisze: Ja do kuchni...stado za mną. :twisted:

Po prostu niepojęte :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lip 14, 2011 19:42 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

To się robi tak:
- Kto jest głodny?
Wszystko, co ma cztery nogi galopuje wtedy do kuchni, a ja mam chwilkę spokoju :mrgreen: Czasem zostanie jakiś zaspany maruder.
Tak się na przykład wywabia koty z pokoju, kiedy trzeba otworzyć okno (mycie szyb, podlewanie kwiatów) :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw lip 14, 2011 20:02 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

EwKo pisze:To się robi tak:
- Kto jest głodny?
Wszystko, co ma cztery nogi galopuje wtedy do kuchni, a ja mam chwilkę spokoju :mrgreen: Czasem zostanie jakiś zaspany maruder.

Dobre :ryk:

mb

Post » Czw lip 14, 2011 20:02 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Chyba będę musiała wycofać się z aktualnego tytułu naszego wątku :roll:

Dzisiaj Bisia zrobiła nad ranem coś, czym wprawiła mnie w totalne osłupienie i szok, po którym nie zasnęłam już do rana.

Otóż Bisia wskoczyła na szafę - pierwszy raz od przemeblowania w sierpniu ubiegłego roku :!:

Przed przemeblowaniem na szafę wskakiwało się z pianina, na wysokość około 40 cm.
Po przemeblowaniu trzeba wskakiwać na wysokość metra i do tego - z miękkiego oparcia fotela, co nie jest łatwe. Pumcia i Kropcia nie miały z tym problemu, Kropcia nadal skacze bez specjalnego wysiłku.
Dla Kasi był to problem: początkowo kilka razy odpadła od szafy (że użyję tego alpinistycznego określenia :lol: ). Ale Kasia ma taką naturę, że jeśli ktoś lub coś stoi jej na przeszkodzie w realizacji celu, Kasia nie załamuje się, nie poddaje, lecz walczy. No i Kaśka tak uparcie podejmowała próby wskakiwania, że teraz wskakuje na szafę prawie tak samo sprawnie, jak Kropcia 8) Dodatkowym plusem tego jej wskakiwania jest to, że to ćwiczenie gimnastyczne w widoczny sposób poprawiło jej ogólną sprawność fizyczną :D

Natomiast Bisia, po przemeblowaniu, nawet nie podejmowała prób wskakiwania. Kilka razy tylko tęsknie popatrzyła na szafę i byłam przekonana, że to już rozrywka nie dla Bisi.

A tu taka niespodzianka:
Bisia siedząca na szafie około 4-tej rano, rozglądająca się dumnie i zwycięsko, a w przerwach w rozglądaniu - myjąca energicznie tylne odnóża 8)
Super sprawa :D

mb

Post » Czw lip 14, 2011 20:26 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:Chyba będę musiała wycofać się z aktualnego tytułu naszego wątku :roll:

Dzisiaj Bisia zrobiła nad ranem coś, czym wprawiła mnie w totalne osłupienie i szok, po którym nie zasnęłam już do rana.

Otóż Bisia wskoczyła na szafę - pierwszy raz od przemeblowania w sierpniu ubiegłego roku :!:

Przed przemeblowaniem na szafę wskakiwało się z pianina, na wysokość około 40 cm.
Po przemeblowaniu trzeba wskakiwać na wysokość metra i do tego - z miękkiego oparcia fotela, co nie jest łatwe. Pumcia i Kropcia nie miały z tym problemu, Kropcia nadal skacze bez specjalnego wysiłku.
Dla Kasi był to problem: początkowo kilka razy odpadła od szafy (że użyję tego alpinistycznego określenia :lol: ). Ale Kasia ma taką naturę, że jeśli ktoś lub coś stoi jej na przeszkodzie w realizacji celu, Kasia nie załamuje się, nie poddaje, lecz walczy. No i Kaśka tak uparcie podejmowała próby wskakiwania, że teraz wskakuje na szafę prawie tak samo sprawnie, jak Kropcia 8) Dodatkowym plusem tego jej wskakiwania jest to, że to ćwiczenie gimnastyczne w widoczny sposób poprawiło jej ogólną sprawność fizyczną :D

Natomiast Bisia, po przemeblowaniu, nawet nie podejmowała prób wskakiwania. Kilka razy tylko tęsknie popatrzyła na szafę i byłam przekonana, że to już rozrywka nie dla Bisi.

A tu taka niespodzianka:
Bisia siedząca na szafie około 4-tej rano, rozglądająca się dumnie i zwycięsko, a w przerwach w rozglądaniu - myjąca energicznie tylne odnóża 8)
Super sprawa :D

gratulacje dla Bisi :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw lip 14, 2011 20:38 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

sliver_87 pisze: gratulacje dla Bisi :)

Bisia dziękuje :D

mb

Post » Czw lip 14, 2011 22:06 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Dzielna Bisia! :D
Bardzo dobrze zrobiła, wiadomo przecież, że kot się najlepiej czuje patrząc na wszystko (wszystkich) z góry. :lol: 8)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw lip 14, 2011 22:09 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

weatherwax pisze:Dzielna Bisia! :D
Bardzo dobrze zrobiła, wiadomo przecież, że kot się najlepiej czuje patrząc na wszystko (wszystkich) z góry. :lol: 8)

Otóż to! :mrgreen:

Moja 12 letnia Lusia z astmą wskakuje na szafę bez problemu, jakby nie było innych bezpieczniejszych miejsc! :evil: :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 14, 2011 23:08 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Pewnie Bisia spojrzała Ci przez ramię i zauważyła tytuł wątku :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt lip 15, 2011 5:10 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

EwKo pisze:Pewnie Bisia spojrzała Ci przez ramię i zauważyła tytuł wątku :twisted:

Nie jestem podejrzliwa z natury, ale tak to jakoś mi wygląda :lol:

mb

Post » Pt lip 15, 2011 7:35 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:
EwKo pisze:Pewnie Bisia spojrzała Ci przez ramię i zauważyła tytuł wątku :twisted:

Co też Wy insynuujecie? :roll: Bisia po prostu była mniej odważniejsza a nie wiekowa koteczka. :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lip 15, 2011 8:12 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Anna61 pisze:
mb pisze:

Co też Wy insynuujecie? :roll: Bisia po prostu była mniej odważniejsza a nie wiekowa koteczka. :twisted: :wink:

Niby racja, kobiecie się wieku nie wypomina :ryk:

mb

Post » Pt lip 15, 2011 11:43 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

mb pisze:
Anna61 pisze:
mb pisze:

Niby racja, kobiecie się wieku nie wypomina :ryk:

Niby tak. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 15, 2011 18:10 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

Panienki już futerko wypucowały?
Mam nadzieję że nie będą nas się bały jutro. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 15, 2011 21:32 Re: Bombilla i reszta - dom podstarzałych kotów ;)

2/3 towarzystwa na pewno nie będzie się bać :D

Pozostała 1/3 boi się wszystkich :(

Wypucowanie panienek - jutro rano :lol:

mb

[poprzednia][następna]