Anna61 pisze: Ja do kuchni...stado za mną.
Po prostu niepojęte

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anna61 pisze: Ja do kuchni...stado za mną.
EwKo pisze:To się robi tak:
- Kto jest głodny?
Wszystko, co ma cztery nogi galopuje wtedy do kuchni, a ja mam chwilkę spokojuCzasem zostanie jakiś zaspany maruder.
mb pisze:Chyba będę musiała wycofać się z aktualnego tytułu naszego wątku![]()
Dzisiaj Bisia zrobiła nad ranem coś, czym wprawiła mnie w totalne osłupienie i szok, po którym nie zasnęłam już do rana.
Otóż Bisia wskoczyła na szafę - pierwszy raz od przemeblowania w sierpniu ubiegłego roku![]()
Przed przemeblowaniem na szafę wskakiwało się z pianina, na wysokość około 40 cm.
Po przemeblowaniu trzeba wskakiwać na wysokość metra i do tego - z miękkiego oparcia fotela, co nie jest łatwe. Pumcia i Kropcia nie miały z tym problemu, Kropcia nadal skacze bez specjalnego wysiłku.
Dla Kasi był to problem: początkowo kilka razy odpadła od szafy (że użyję tego alpinistycznego określenia). Ale Kasia ma taką naturę, że jeśli ktoś lub coś stoi jej na przeszkodzie w realizacji celu, Kasia nie załamuje się, nie poddaje, lecz walczy. No i Kaśka tak uparcie podejmowała próby wskakiwania, że teraz wskakuje na szafę prawie tak samo sprawnie, jak Kropcia
Dodatkowym plusem tego jej wskakiwania jest to, że to ćwiczenie gimnastyczne w widoczny sposób poprawiło jej ogólną sprawność fizyczną
Natomiast Bisia, po przemeblowaniu, nawet nie podejmowała prób wskakiwania. Kilka razy tylko tęsknie popatrzyła na szafę i byłam przekonana, że to już rozrywka nie dla Bisi.
A tu taka niespodzianka:
Bisia siedząca na szafie około 4-tej rano, rozglądająca się dumnie i zwycięsko, a w przerwach w rozglądaniu - myjąca energicznie tylne odnóża![]()
Super sprawa
sliver_87 pisze: gratulacje dla Bisi
weatherwax pisze:Dzielna Bisia!
Bardzo dobrze zrobiła, wiadomo przecież, że kot się najlepiej czuje patrząc na wszystko (wszystkich) z góry.![]()
EwKo pisze:Pewnie Bisia spojrzała Ci przez ramię i zauważyła tytuł wątku
mb pisze:EwKo pisze:Pewnie Bisia spojrzała Ci przez ramię i zauważyła tytuł wątku
Nie jestem podejrzliwa z natury, ale tak to jakoś mi wygląda
Anna61 pisze:mb pisze:EwKo pisze:Pewnie Bisia spojrzała Ci przez ramię i zauważyła tytuł wątku
Co też Wy insynuujecie?Bisia po prostu była mniej odważniejsza a nie wiekowa koteczka.
![]()
mb pisze:Anna61 pisze:mb pisze:EwKo pisze:Pewnie Bisia spojrzała Ci przez ramię i zauważyła tytuł wątku
Co też Wy insynuujecie?Bisia po prostu była mniej odważniejsza a nie wiekowa koteczka.
![]()
Niby racja, kobiecie się wieku nie wypomina
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 31 gości