Władziowe i Amelkowe przygody :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 14:38 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

A kolor siusiu jaki ma?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro maja 25, 2011 14:40 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

taki lekko pomarańczowy, ale krwi w nim nie widzę. Myślę, że kolor wynika po części z podrażnienia dróg moczowych a dwa, że pewnie z odwodnienia... biedak... :|
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Śro maja 25, 2011 14:42 Re: SUK Władzia-prośba o pomoc i wsparcie...

zuza pisze:Nospe najlatwiej sie podaje tak: bierzesz polowe kapsulki od jakiegos probiotyku, wysypujesz probiotyk - mieszasz kotu z woda niech pije, wkladasz do srodka nospe, potem myjesz rece i zatykasz te polowe kapsulki maslem. To wtykasz kotu do gardla, a on nie czuje tej goryczy. Nospa jest ohydnie gorzka.

Daj mu ja, nie zaszkodzi przeciez...

Gdybym wcześniej znała tę metodę, eh ilu pogryzionych palców i spienionych kotów byłoby mniej :)

No i przytupałem na wątek

TygRyszard
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Śro maja 25, 2011 14:44 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Biedny Władzio :( :ok: za poprawę
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Śro maja 25, 2011 14:47 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Dziękuję za przytupanie Tygryszardzie :)
Stary nie wiem czy się nabierzesz na tę metodę, moja duża się poddała, ale jak zobaczyłem jej zmartwioną minę, to antybiotyk łyknąłem bez wiekszych problemów.
Dziękujemy za trzymanie kciuków. Nie ukrywam, że dobre słowo nieco mnie uspakaja... Pierwszy raz mam takie perypetie i może trochę za mocno się martwię... :?
Obrazek

kokocha

Post » Śro maja 25, 2011 14:48 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

kokocha pisze:taki lekko pomarańczowy, ale krwi w nim nie widzę. Myślę, że kolor wynika po części z podrażnienia dróg moczowych a dwa, że pewnie z odwodnienia... biedak... :|

na kroplowke tez nastawaj ;) i te leki koniecznie... Nie wiem co za antybiotyk on dostal, ale w leczeniu zapalenia pecherza dobrze u nas sie sprawdzala Convenia - antybiotyk dzialajacy 2 tygodnie po jednym zastrzyku. Jest dosc droga, ale nie ma problemu z podawaniem leku, stresu czy kot nie wyplul itd. Szar dostawala nawet czasem jedna dawke i jak bylo trzeba to po dwoch tygodniach druga. Pogadaj o tym moze z wetem?

jak nie ma krwi, to moze cos z badan bedzie lepiej widac...

Poszlas z leczeniem do waszego weta stalego? On zna kota jak rpzumiem, moze powinno mu lepiej pojsc niz temu calodobowemu?

W calodobowych najbardziej nie znosilam tego, ze za kazdym razem trafialam do innego lekarza.

zuza

Post » Śro maja 25, 2011 14:49 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Nie dziwie sie, ze sie martwisz :( Kot cierpi, a zatkanie to powazna sprawa przeciez jest.

zuza

Post » Śro maja 25, 2011 14:54 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

kokocha pisze:Dziękuję za przytupanie Tygryszardzie :)
Stary nie wiem czy się nabierzesz na tę metodę, moja duża się poddała, ale jak zobaczyłem jej zmartwioną minę, to antybiotyk łyknąłem bez wiekszych problemów.
Dziękujemy za trzymanie kciuków. Nie ukrywam, że dobre słowo nieco mnie uspakaja... Pierwszy raz mam takie perypetie i może trochę za mocno się martwię... :?

Lepiej teraz się martwić i chuchać na zimne niż potem wyrzucać sobie, że się zaniedbało. Poza tym jak teraz będzie Władzio dobrze zdiagnozowany i leczony, to możecie uniknąć późniejszych stresów i wydatków.
Obrazek

urwiniu

Post » Śro maja 25, 2011 14:59 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Zuziu, do weta wrociłam swojego jak tylko odebrałam wyniki z tej dobrej, ale przeładowanej kliniki. Władek dostaje Marbocyl, wet powiedział, że zna i że skuteczny, zapytam go jeszcze o ten, o którym wspomniałaś. Kroplówkę zaproponował wet na wstępie, więc nie musze się upierać :)
Obrazek

kokocha

Post » Śro maja 25, 2011 15:00 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

To super :) To jeszcze te rozkurczowe i przeciwbolowe, a moze on je dostawal tylko my nie wiemy o tym?

zuza

Post » Śro maja 25, 2011 15:04 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

no z nospą mi się nie udało... połknął ćwiartkę zakamuflowaną... ale już mój TZ zbiera doświadczenie i coraz lepiej mu idzie :)
Obrazek

kokocha

Post » Śro maja 25, 2011 15:05 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Jakby dostal w zstrzyku u weta to przynajmniej dzis mielibyscie z glowy wpychanie ;)

zuza

Post » Śro maja 25, 2011 19:38 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Wróciliśmy od weta... Władziu dostał kroplówkę podskórną z glukozą, żeby go odżywić. Niestety dozylnie się nie udało, bo Władek się wyrywał i wetka stwierdziła, że nie będzie go męczyć... Pobrała mu krew na kolejne badania, zrobiła usg... i wyszło, że ma piasek w dole pęcherza, co prawda mówiła, że pęcherz jest trochę mały i jutro powtórzy jeszcze. Bo jutro tez jedziemy na dalsze badania... :? acha i dzisiaj dostał zastrzyk przeciwbólowy, może mu ulży...
Po powrocie trochę skubnął karmy i znowu krpolekował w kuwecie...
Niestety wetka powiedziała, że jak nie będzie poprawy to wyszycie... :cry:
ech... :(
Obrazek

kokocha

Post » Śro maja 25, 2011 19:59 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Jesli naprawde nie bedzie innego wyjscia to poszukajcie dobrego chirurga miekkiego do tego... w Wawie wiedzialabym kogo polecic, moze poznaniacy pomoga swoja wiedza :(
Ja mam wrazenie, ze on sie porzadnie nie odetkal :( Ale nie wiem dlaczego niestety :( Nic wiecej mi do glowy nie przychodzi :(

zuza

Post » Śro maja 25, 2011 20:02 Re: SUK Władzia-proszę o rady i dobre słowa

Nie ma smutnych min, o nie. Ja wiem jak kot potrafi zaskoczyć człowieka, kochany miziasty kot ma chęć życia i tyle. Wyzdrowieje w mgnieniu oka i będzie dobrze. Oj, tak będzie! Czekamy jedynie na tzw przełom :) No więc wycałować Władzia i optymistyczne teksty mu wstawiać :) (Swoją drogą cudne imię)
Obrazek

urwiniu

[poprzednia][następna]