Nero&Bianco - Alik&Perek :) ->Perikuś [*] FIP 28.04.2015 :'(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2010 16:22 Re: Nero&Bianco :) Perik & Białasek -> w Nowym Domku :)

Bardzo się cieszę, że Albiś pije no i że kupal tym razem trafił do kuwety ;) Oby było już tylko lepiej :ok:
Biedny Periś, wygląda tak smutno na zdjęciu, mam nadzieję, że zaakceptuje szybko nową sytuację :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie gru 12, 2010 10:34 Re: Nero&Bianco :) Perik & Białasek -> w Nowym Domku :)

Witam.
Wczoraj Albiś był słabiutki i jeździliśmy w poszukiwaniu Convalescence, trafiliśmy do innej kliniki weterynaryjnej, gdzie to mieli. Opisaliśmy miłej Pani Weterynarz co i jak z Alikiem no i powiedziała, aby lepiej kota do niej przywieść. Pojechaliśmy z Nim...
Dostał kroplówkę, 3zastrzyki, BG, i zmieniła Mu antybiotyk (na tabletki) -
http://feed1.tinypic.com/rss.php?u=VUed ... hnxQ%3D%3D
BARDZO grzeczny Kocinka był :) waży 2,8 i niestety miał podwyższoną temperaturę.
Antybiotyk (1/3) mieliśmy dać Mu za dwie godziny, a Convalescence co dwie godziny ze dwie, trzy strzykawki. I ma małe nadżerki na nosku :( kazała przemywać to witaminą C w kropelkach :( a przedwczoraj wet nic nie mówił na ten temat :( Na szczęście Alik dosyć chętnie zjadał ze strzykawki, oby Kocio załapał, że to dla Jego dobra!
Obrazek
Dobrze, że wczoraj tam trafiliśmy :!: bo nie wiem co by było :( dziś mamy jechać na kontrolę i jak będzie taka potrzeba, to Albiś będzie miał robioną morfologię.
Po 12ej jedziemy i z Nim i z Perikiem, bo niestety chyba się zaraził, strasznie kicha i z noska Mu w nocy ciekło :( od przedwczoraj Perik też dostaje BG, ale lepiej niech Go ta miła wetka zbada.
Alik ma mniejsza, dużo mniejszą wydzielinkę z pyszczka dzisiaj, więc mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej, ale okropnie nosek sobie podrapał :( :!:
Obrazek

Liwia_ a jak Antoś :?:
Ostatnio edytowano Nie gru 12, 2010 16:42 przez Kessi77, łącznie edytowano 2 razy
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Od: Nie lip 26, 2009 7:23

Post » Nie gru 12, 2010 13:42 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Alik został na obserwacji do 18ej u weta :( mój biedaczek :(
Perik na razie bez antybiotyku, tylko na witaminach, rutinoscorbinie i BG
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Nie gru 12, 2010 15:57 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

:ok: za Białaska :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie gru 12, 2010 21:50 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Biedny Albiś, musiał zostać w klinice... Jak jest teraz, jest lepiej...? U Antosia jest poprawa, kicha mniej...

Liwia_

Post » Pon gru 13, 2010 10:34 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Witam
wczoraj odebrałam Alika z lecznicy, wetka mówi, że jest słabiutki, ale walczy. Nie chce sam jeść, trzeba Go karmić na "siłę", zainteresowanie otoczeniem jest, rozglądał się ciekawie na otoczenie.
Dostał wczoraj znowu kroplówkę, leki takie:
LEKI
wyniki morfologi prawie normie:
WYNIKI_0
WYNIKI_1
Po sugestii wetki, zrobiłam Albisiowi testy na FIV i na białaczkę - UJEMNE :!: :1luvu: :1luvu: :dance: :dance2:
te 10 minut (czekałam na wyniki), to jedne z najgorszych w moim życiu :( strasznie się bałam i mocno kciuki trzymałam :!:
TESTY
Oprócz leków u wetki, daję Mu BG i antybiotyk i karmię Go convalescence - dziś zjadł jak na razie 2strzykaweczki, zaraz kolejne dwie spróbuje Mu dać.
Nosek już lepiej wygląda
Obrazek

Obrazek
Peri dalej tylko kicha, przy kichaniu lekko z noska Mu leci, oby tak zostało :!:
Obrazek
ale grzeje się przy grzejniczku:
Obrazek
Na Alika już nie prycha.
Obrazek

Obrazek

Nie wiem tylko czemu Alik jest taki słabiutki :(
jak jeszcze można Mu pomóc :?:
Dziś znowu do wetki. Idę dać Mu jeść.
Dziękujemy za kciuki, pozdrawiamy
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Pon gru 13, 2010 11:58 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Trzymaj się - Ty i Twój piękny koci duecik :ok:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon gru 13, 2010 16:04 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Ile problemów :( Bardzo, bardzo mi przykro - odbierałam zdrowego kota... :( Cieszę się bardzo z ujemnych wyników, ale martwię albisiowym niejedzeniem i osłabieniem :( Poza karmieniem na siłę mało chyba można teraz zrobić.

Bardzo mocno trzymam kciuki za bidulka.

Liwia_

Post » Pon gru 13, 2010 22:11 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Dziękuję za kciuki
Albiś dostał dziś dodatkowo Duphalyte, temp 39,6 :( dalej nie chce jeść :( i broni się przed jedzeniem, ale nie wymiotuje, w domu dostał 1/3 antybiotyku i troszkę jedzonka przełknął,,, Człowiek jest taki bezradny :cry: Jutro znowu wet. Byłam Go przed chwilą pogłaskać, spał, ale jak poczuł rękę, to mrauknął przekręcając się do głaskania. Straszny biedaczek z Niego, aż płakać się chce :cry: ale muszę być silna, dla Niego :!:
Perik kicha i broni się pazurkami i ząbkami przed Rutinoscorbinem i BG, ech :(
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Pon gru 13, 2010 22:16 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Miał wiele szczęście,że koci katar przechodzi w domu,a nie jak inne koty w schronisku :( Mało kto wierzy,ze tak ciężko wyleczyć...

Trzymam kciuki

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon gru 13, 2010 22:54 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

justyna8585 pisze:Miał wiele szczęście,że koci katar przechodzi w domu,a nie jak inne koty w schronisku :( Mało kto wierzy,ze tak ciężko wyleczyć...

Trzymam kciuki

dziekuję
Oby miał tego szczęścia jeszcze więcej i wyzdrowiał :!:
i był znowu "zbyt zabawowy" co Nam absolutnie nie będzie przeszkadzać, wręcz przeciwnie...
A wyleczyć ciężko,,, bardzo ciężko,,,ja już o tym wiem :( niestety :(
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Wto gru 14, 2010 12:49 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Albiś już po BG, zjadł dwie strzykaweczki conva od rana, sam niestety nie chce jeszcze jeść :(
ale, jak w nocy i nad ranem do Niego poszłam, zaczęłam Go głaskać, to mrauknął i nadstawiał brzusio do głaskania,
czyżby Mu było lepiej :?: bo do tej pory (odkąd zachorował - czyli 10dni temu) nie reagował na głaskanie :?:
Perik trochę bardziej w nocy kichał, aż mnie obudził, ale apetyt ma, BG i rutinoscorbin do jedzonka Mu dodałam, bo chcę mieć całe palce ;)
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Wto gru 14, 2010 12:57 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Kessi77, może niz rutinoscorbin łatwiej będzie Ci podawać wit. C w kropelkach, jest taka dla niemowląt (spokojnie, ona jest słodkawa). Tyle że to sama wit. c, bez rutyny (wit.P) która wzmacnia działanie wit. C
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 14, 2010 13:16 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

slapcio pisze:Kessi77, może niz rutinoscorbin łatwiej będzie Ci podawać wit. C w kropelkach, jest taka dla niemowląt (spokojnie, ona jest słodkawa). Tyle że to sama wit. c, bez rutyny (wit.P) która wzmacnia działanie wit. C

8O nie wiedziałam, że można Perikowi ją podawać, mam te kropelki, bo nimi przemywam nosek i pyszczek Alika, dzięki :)
a na upartego jakoś rutinoscorbin pomału z jedzonkiem będzie zjadał.
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Wto gru 14, 2010 23:30 Re: Nero&Bianco :) Perik & Albiś -> Koci Katar :(((

Aluś wyszedł dziś z pokoiku na zwiedzanie mieszkania, nadstawiał główkę do miziania i tulił się do mojej stopy :D i zaglądał do reklamówki TŻ ze świeżym ciachem na drogę :)
chyba załapał, że musi walczyć, pokonać kk bo ma Go kto kochać :1luvu:
No i mrauka jak się do Niego podchodzi :) cieszy mnie to bardzo :)
tylko to Jego niejedzenie,,,
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

[poprzednia][następna]