Zabersowe pokemony - Kredkiszon ma chałupę :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 17:40 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

jeśli o zapis, to ja się nie "wtrancam" - to już każdy jak tam uważa 8)

Żaden to cud. Tak się stało, w środku dnia i już, i mamy ejbry . Ale w sumie jest (tfu, tfu, tfu) ok. :ok:

Muszę na trochę wyjść - wrócę niebawem :mrgreen:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon lip 19, 2010 18:02 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Goscie slicznosci :1luvu:
Dobre Pokemony, dobre, choc one nie dodaja Duzej emocji! :kotek:

A listy Tobie niepotrzebne, zreszta i tak masz duzo roboty, lepiej zamiast list pisac w wolnych chwilach "Opowiesci z krypty" :P

AYO pisze:Zabers - Birfance chodzi nie o zapis lecz o klasyfikację: harpia czy desperatka :mrgreen:

O to to! Dokladnie! :lol:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon lip 19, 2010 18:04 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Ja zresztą też harpię wolę - gdybym doszła do wniosku, żem desperatka znaczy - pora umierać :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon lip 19, 2010 19:14 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:Czeeeeeść AYO, matko marudo, Betako...

Wszyscy żyją i tyją (no, może z wyjątkiem moich pokemonów)

tak się rozgościliśmy
Obrazek

tak ładnie podchrupujemy (bo suche stoi zawsze, a mokre jest dwa razy dziennie)
Obrazek

tak dbamy o ejbry :wink: (wiem, wiem, poruszone. Muszę u TŻ-a się podszkolić :oops: )
Obrazek

jedzenie
Obrazek

A pokemony - luzik. Śpią sobie i mają wszystko w nosie.
Obrazek

A ja sobie zacytuje dla pomnosci ten cudny widoczek :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon lip 19, 2010 22:57 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Wróciłam. Wszystkie pokemony (swoje i przygarnięte) wygłaskane. Jutro goście skończą tydzień. Powoli zaczynam sypiać w nocy. :oops: (co nie znaczy, że pozbyłam się świra - podczas odkurzania zwijam dywan z pokoju gości i czyszczę go na korytarzu - żeby gości nie stresować :oops: )
Zadziwiają mnie moje pokemony (w sumie jestem im bardzo za to wdzięczna). Nie dość, że nie szkrabią w drzwi do pokoju gości (a przecież wiedzą, czują, że są tam inne koty), to jeszcze od początku zachowują się jakby nigdy nic. Może dlatego, ze wszystkie nasze codzienne rytuały pozostały niezmienione? Kulka jak zwykle wymusza wcześniejszą kolację (paskuda, robi to TYLKO I WYŁĄCZNIE w stosunku do mnie :evil: . Jak TŻ jest z nimi, nie ma jęków - kolacja jest o zwykłej porze), a wieczorem przychodzi i łapką szkarabie mnie w rękę "pora na wieczorne przysmaczki" (witaminki i pasta na kłaczki, którą pokemony zlizują prosto z palca/tubki).
Zastanawiałam się co by tu dopisać "z krypty", ale nagle "krypta" zmieniła się w "żłobek". :lol:

Dzięki, że zaglądacie - niby wirtualnie, a jakoś mi raźniej.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pon lip 19, 2010 23:03 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Zagladamy :lol:

Trzymajcie sie :ok:
Jak juz sobie wyrobicie pewne wspolne przyzwyczajenia, codzienna rutyne, to latwiej bedzie :)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon lip 19, 2010 23:19 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:podczas odkurzania zwijam dywan z pokoju gości i czyszczę go na korytarzu - żeby gości nie stresować :oops: )

To jeszcze przez parę dni tyczy tylko kotki. :)
Kociaki do ok. 10 dnia są głuche. :) Zorientujesz się jak zaczną słyszeć, bo na głośniejszy dźwięk zareagują gwałtownym podniesieniem łebków. Wtedy przez parę dni trzeba koło nich mówić sotto voice (przyciszonym głosem).
I jak otworzą ślepka - koniec z fleszem i ostrym światłem z np. lampki czy słońca. Może się uszkodzić wzrok malucha.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lip 19, 2010 23:46 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

MariaD pisze:
zabers pisze:podczas odkurzania zwijam dywan z pokoju gości i czyszczę go na korytarzu - żeby gości nie stresować :oops: )

To jeszcze przez parę dni tyczy tylko kotki. :)
Kociaki do ok. 10 dnia są głuche. :) Zorientujesz się jak zaczną słyszeć, bo na głośniejszy dźwięk zareagują gwałtownym podniesieniem łebków. Wtedy przez parę dni trzeba koło nich mówić sotto voice (przyciszonym głosem).
I jak otworzą ślepka - koniec z fleszem i ostrym światłem z np. lampki czy słońca. Może się uszkodzić wzrok malucha.

A, czyli mogę zwijać dalej dywan i odkurzać na korytarzu, i nie będzie to świr. Cudnie.
Na szczęście nikt na stałe w ich pokoju nie mieszka i jest cisza (jedynego stresu mogą dostarczyć odgłosy ze śmietnika, który jest pod blokiem, ale to już trudno - przy takich temperaturach okno musi być otwarte).
Pokój jest od północy, więc słońca nie ma. Nie ma jednak też i zasłon/rolet/żaluzji - nic. Czy w takim razie powinny mieć całodniowe zaciemnienie? Powiesić na stałe coś, np. ręczniki, żeby był półmrok?
Flesza nigdy nie używam (sama nie lubię jak mi ktoś po oczach daje, więc ... po prostu nie używam)
Do Kredki od początku mówię cicho i spokojnie (co poniekąd obróciło się przeciwko mnie, bo jak się wyluzowała i głęboko zasnęła, to prawie umarłam ze strachu :lol: ), więc i do maluchów będę (tym bardziej - to takie małe "niewiadomoco") :P .
Lampkę nocną to mam taką , coś jak długi lampion ze sznureczkiem lampek choinkowych w środku. Światła to nie daje właściwie prawie wcale, tyle, że jak wchodzę w nocy do pokoju, to jest duża szansa, ze się nie zabiję (mam orientację gdzie idę :mrgreen: ). Może taka zostać? (jak znajdę w katalogu Ikei, to wkleję link)
Dzięki stokrotne za pomoc.

edit: http://produkty.ikea.pl/p17592/oswietle ... -sloneczne
o, taką mam, białą

zabers

Post » Wto lip 20, 2010 6:33 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Olcia-piękni ci Twoi goście!
Maluszki do zacałowania! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A Pokemony dzielne i mądre,jak u mnie były tymczasiki,to dopóki zajmowały łazienkę,to dyżur pod drzwiami(z przerwami na jedzenie i kuwetkowanie) pełnił Ptyś,a na obwarkiwanie i pobuczenie przychodziła Pynia(ta to ma w sobie miłość do swojego gatunku :evil: :evil: :evil: )
Klara i Antośka olewały 8)
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 20, 2010 6:41 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Witam porannie Autorkę i wszyskie (Pod)Czytujące z pochmurnej Wildy! Jak cudnie wstać, gdy słońce nie bije po oczach i innych częściach ciała :lol: !
Zaległości nadrobiłam, gości poznałam (wirtualnie oczywiście)i czekam na dalsze wieści ze żłobka i krypty. Drapdrapdrap za uszkiem od cioteczki dla Kulki, Glusia, Kredki i maleńtasów!Są słodkie :1luvu:.
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Wto lip 20, 2010 7:13 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Hej Zabersikowo i goście! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lip 20, 2010 8:44 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

znalazłam druga część :mrgreen:
witam się porannie :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto lip 20, 2010 9:15 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

No tak, lepiej brzmi żłobek od krypty :mrgreen:
Koty lubia rytualy :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto lip 20, 2010 9:26 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:Czy w takim razie powinny mieć całodniowe zaciemnienie? Powiesić na stałe coś, np. ręczniki, żeby był półmrok?

Nie, chodzi o to by słońce bezpośrednio nie padało na posłanko z małymi.
zabers pisze:Może taka zostać? (

Oczywiście. I mocniejsza też. Znowu chodzi o to by światło nie świeciło bezpośrednio na ślepka. Można świecić i 100 W byleby nie prosto w oczka. :)
U mnie żyrandol ma 180 W (na 3 żarówki) i zapalam spokojnie w pokoju malców.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto lip 20, 2010 9:37 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Cześć wszystkim. Wreszcie chłodniej. Dziś w Ziemniakowie chmury, więc i w domu udało się trochę zbić temperaturę. Pokemony mnie oblazły - Kulka na kolanach, Gluś "buziakuje" ze stołu. Aż trudno mi pisać. :lol:

moś pisze:Koty lubia rytualy :lol:

I całe szczęście. Łatwiej ogarnąć. :mrgreen:

MariaD - A, rozumiem. Stokrotne dzięki. (o, jak dobrze, że nie musimy przechodzić na łuczywo :ryk: )

zabers

[poprzednia][następna]