Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 15, 2010 22:39 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Angina? Koty chorują na anginę? 8O

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt lip 16, 2010 7:51 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Też w pierwszej chwili się zdziwiłam :D ale w sumie czemu nie... :D tylko niech mu szybko minie, bo mogę sobie wyobrazić jak go to boli :roll: ale jest mu wyraźnie lepiej :ok: sporo je i właśnie czai się na Siwunię :wink:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Pt lip 16, 2010 8:04 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

ojjj - rudy olbrzym się zaanginił??? ja niestety z domowego (ale ludzkiego) doświadczenia wiem, że im goręcej tym angina bardziej prawdopodobna wbrew pozorom..... :( - aktualnie moja córka ma np. zapalenie tchawicy.... 8O - a o czymś takim słyszałyście???

człowiek całe życie się uczy.... :twisted:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt lip 16, 2010 8:26 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Prawdopodobnie z powodu różnicy temperatur między powietrzem a jedzonym lodem czy wypitą chłodną wodą właśnie w lato najłatwiej złapać anginę. Ale to tylko moje przypuszczenia, nie poparte żadnymi naukowymi badaniami :)
Zapalenie tchawicy??? Brzmi nieciekawie...

Trzymam kciuki za zdrowie Rudego :ok: :ok: :ok: oraz Twojej córci, joluko :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Post » Pt lip 16, 2010 9:34 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Zapalenie tchawicy? 8O brzmi poważnie... nie może być przyjemne :wink:

Masz rację Alyaa, to wszystko przez te różnice temperatur...ja ostrożna jestem z zimnym piciem dla kotów, ale TŻet nieraz daje im chłodne mleko, a Rudy zawsze takie bardzo chętnie pił. No i całą noc z nami ostatnio spał, a wiatrak hulał w naszym kierunku cały czas...doprawił się.

Zdrówka życzymy Twojej córci, joluko :ok:

KsieznaJoanna

Post » Pt lip 16, 2010 9:52 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

dzięki dziewczyny! - córcia już nie malutka (drobne 178 cm wzrostu :wink: ) to da radę!!! :ok:

a te anginy i zapalenia gardła/tchawicy to rzeczywiście z szoku termicznego przy takich temperaturach... :( - ale teraz to nawet "gorące" napoje mogą spowodować szok termiczny, skoro wokoło 40 stopni.... :roll:

joluka

Post » Sob lip 17, 2010 8:07 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

178 cm? Czym karmiłaś? :mrgreen: ja zawsze chciałam przekroczyć magiczną liczbę 170 cm ale jak na złość zatrzymałam się na 169 :roll: nic nie pomogło ;-)

Dzisiaj znowu ma być żar :? ja już nie mogę z tymi upałami :roll: a co mają koty powiedzieć :roll: w takim futrze :roll:

Kitki właśnie jedzą śniadanko :) wszystkie przyszły, wszystkie jedzą. Śmiesznie to wygląda, bo Olbrzymy obok siebie, stykają się bokami, a Malutka odsunięta dwa kroki od nich, bo potwór taki, że do wszystkich pobliskich misek się pcha ;-)

KsieznaJoanna

Post » Sob lip 17, 2010 20:53 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Miłość kwitnie :wink: a Malutka rośnie jak na drożdżach :D

Obrazek

KsieznaJoanna

Post » Pon lip 19, 2010 14:47 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Jak cudacznie przytulona :1luvu: Ślicznie wyglądają :1luvu:

Mnie się zawsze marzyło 175 cm... a utknęłam na 173 :twisted:

Alyaa

Post » Pon lip 19, 2010 15:05 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Malutka zawsze kładzie się spać obok Majusia :-)

Obrazek

Czasami nawet służy mu za podnóżek ;-)

Obrazek

Dziewczyny wypracowały sobie bezpieczną odległość bez syczenia :-)

Obrazek

Leia często nie może się opanować i zaczepia Siwuńkę, a w ferworze potrafi nawet po niej przebiec :lol: Siwuńka czasami zdaje się być zainteresowana zaczepkami Malutkiej, ale jeszcze potrzebuje trochę czasu, żeby się z nią bawić :-) za to Rudy chętnie się z Leiką gania, aż wywalają jezyki i buzią oddychają ;-)

Malutka ma wciąż nieco podrażnione oczko... :roll: wet zmienił jej już kropelki ale coś upartego tam siedzi :roll:
Angina Rudego już odeszła w zapomnienie - jest na etapie domowego doleczania. Gardło juz ładne :D

KsieznaJoanna

Post » Pon lip 19, 2010 16:02 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

ja też fcem taką kocią miłość w domu oglądać!!!!! :( - chyba nie doczekam.... :evil:

moje 178 cm kurczakami skarmione :wink: - to jedyne mięso które w zasadzie do dzisiaj je interesuje...

zawsze się śmieję, że te hormony z kurczaków nieźle mi córki napędziły... :lol: - chociaż druga o rok młodsza ma dopiero 171 cm... - ale za to wykrakałam - młodsza ma od dwóch dni anginę.... :roll:

dobrze, że kociastemu już chociaż zdrowotnie lepiej!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Pon lip 19, 2010 20:45 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

joluka pisze:ja też fcem taką kocią miłość w domu oglądać!!!!! :( - chyba nie doczekam.... :evil: (...)

Ja też :!: Ja też kcem :!:
Jak się Pestka z Ogryzkiem nie leją to dzień można uznać za udany :roll: Odkryłam, że nie chce im się bić tylko przy 35 stopniowym upale... 8O Chyba nie doczekam się nawet neutralności :(

Alyaa

Post » Wto lip 20, 2010 20:22 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

Rudy i Siwunia to też była dość szorstka znajomość :wink: ich bijatyki dom roznosiły ;-) Malutka okazała się idealnym amortyzatorem ;-) musicie Dziewczynki jeszcze po jednym kocie wziąć i wtedy będzie lepiej :mrgreen:

Obrazek

Malutka ma wciąż lekko przymrużone oczko...

Obrazek

A tak wyglądał dzisiejszy podwieczorek...w sumie dziewięć misek i każdy co innego je :roll: ale jest fajnie :ok:

Obrazek

Dzisiaj dziewczyny połączył odkurzacz :wink: w sumie się przytuliły z wrażenia :wink: dobrze dzisiaj między nimi było :ok: bez syków :ok:
Tylko Rudemu coś nie służą antybiotyki...trzeci dzień podawania, a dzisiaj ile razy dostał, tyle zwymiotował...może to już z nerw... :wink:

A jak Twoja córcia, Joluko? Kciuki za zdrówko :ok:

KsieznaJoanna

Post » Wto lip 20, 2010 20:38 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

A swoją drogą...dygresja. Co myślicie o wypuszczaniu kotów bezwłosych? Ostatnio na spacerze spotkaliśmy bezwłosego peterbalda...był zadbany, czuł sie pewnie i wyraźnie wiedział co robi. Kiedy przykucnęłam, podszedł, dał się pogłaskać i poszedł dalej. Niby wszystko ok...ale ja swoich owłosionych kotów nigdzie nie wypuszczam...i nie wypuściłabym nawet w innych warunkach... :roll: a peterbaldy wydają mi się być o wiele delikatniejsze od owłosionych kotów...jakoś mi się nie podoba to wypuszczanie bezwłosego kitka... :roll:

KsieznaJoanna

Post » Wto lip 20, 2010 20:51 Re: Księżniczka Leia i Nałęczowskie Olbrzymy.

KsieznaJoanna pisze:A jak Twoja córcia, Joluko? Kciuki za zdrówko :ok:

a dziękujemy bardzo - obie dziewczyny u mnie już prawie zdrowe... :P

KsieznaJoanna pisze: musicie Dziewczynki jeszcze po jednym kocie wziąć i wtedy będzie lepiej :mrgreen:

kiedy u nas właśnie się zaczęło, gdy do dwójki rezydentów dołączyła trzecia tymczaska - ślepinka Malwinka... :( to ją właśnie dręczy i prześladuje rezydentka Majorka.... :evil:

a Twoja trójeczka boska!!!!! :1luvu: założę się, że za tydzień już cała banda będzie w super komitywie... :ok: :ok: :ok:

joluka

[poprzednia][następna]