Jak chcesz, to może przy okazji wizyty Balbiny u weta Gluś przymierzy torbę? Bo szkoda kupować, jeśli by się miał nie mieścić.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
milenap pisze:O, jest wątek zabersowy![]()
![]()
Przytupuje z niecierpliwością czekając na kolejne odcinki opowieści![]()
I zgadzam się, ze Glusie to zupełnie odrębna kategoria stworówkiedyś mój wet, wypisując jakąś recepte dla mojego Gluśka w miejscu gdzie wpisuje sie gatunek zwierza wpisał po prostu "Gluś", pani w aptece sie zdziwiła, a wet potem tłumaczył, że jakoś dziwnie nazwać Glusia po prostu kotem
anulka111 pisze:Jakie warunki trzeba spelniac,by zalapac sie do rasy " Glus"?? bo podejrzewam ,ze Gucio sie lapie
vega013 pisze:Jak się nie znasz na patchworkach, to się poznasz,
vega013 pisze:bo Ty zdolna i inteligentna bestia jesteś.W dodatku masz niezwykły zmysł artystyczny i świetny gust.
Kicorek chce te poduchy pięknezabers pisze:A jakie Kicorek chce te poduchy niebieskie?
zabers pisze:
Gluś jest kotem sympatycznym w najbardziej potocznym znaczeniu tego słowa. Miły, przytulaśmy, wesoły, zadowolony, w miarę posłuszny, otwarty (choć nieco bezrefleksyjny), szczery chłopak bez krzty przebiegłości, z lekka misiowaty (co tylko dodaje mu uroku), nakolankowy do granic możliwości, histeryczny jak facet, ale nie obrażalski, ufny. Słodki słonik z chorobą sierocą.
zabers pisze:Gluś jest kotem sympatycznym w najbardziej potocznym znaczeniu tego słowa. Miły, przytulaśmy, wesoły, zadowolony, w miarę posłuszny, otwarty (choć nieco bezrefleksyjny), szczery chłopak bez krzty przebiegłości, z lekka misiowaty (co tylko dodaje mu uroku), nakolankowy do granic możliwości, histeryczny jak facet, ale nie obrażalski, ufny. Słodki słonik z chorobą sierocą.
zabers pisze:Obejrzałam w Internecie zdjęcia patchworków, poczytałam o szyciu - TO JEST JAKIŚ KOSMOS! Te kwadraciki, bzdety, gadżety, rękawiczki gumowane, podkładki skalowane, blaty specjalne, flizeliny, prasowania, maszyny z overlokiem (nie posiadam)! I te materiały, które się siepią niemiłosiernie (polar się nie siepie). Ludzie, ja mam do skończenia pracę! Do patchworków musicie poszukać kogoś innego. Mówię serio. Poduchy z polaru - proszszsz, bardzo proszsz, nawet z aplikacjami różnistymi, ale to? Nie, nie podejmuję się (nawet w imię dobra kota/kotów) czegoś, czego nie umiem. To byłoby nieuczciwe. Jak się kiedyś nauczę - dlaczego nie, ale na pewno nie teraz. .
vega013 pisze:To może ja Cię poproszę o coś takiego:
1. Prostokąt z naszytymi kotami (jak na poduchę).
2. Spód do tego prostokąta (jak na poduchę).
3. Drugi raz punkt 1 (ale bez naszytych kotów) i punkt 2.
4. Punkt 1 i 2 zszyty z punktem 3. I już są zszyte dwa prostokąty patchworka.
Albo punkt 1 i 2 z kotami przeszytymi na wylot - to chyba byłoby lepsze.
I tak dalej - do osiągnięcia powierzchni 2,5 m X 2,5 m. To będzie przecudne i wspaniałe.
Bardzo mi zależy na takiej ozdobnej narzucie. Proszę...
jaaana pisze:1. Czy do rasy Gluś mogą przynależeć stwory płci żeńskiej?
Zabers -2. czy mogę wykorzystać (po drobnej modyfikacji) charakterystykę rasy wg Twego pióra?
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, Gosiagosia i 247 gości