Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 15:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Zaznaczam sobie :mrgreen:
Cześć :D

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto kwi 20, 2010 20:20 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć wszystkim, serdecznie witam :)
No, dzisiaj cały dzień poza domem... Ale uzbierałam już szczaw, jutro będę gotować :) Uwielbiam szczawiówkę :)
Byłam też u pani wet. porozmawiać o karmach. I dowiedziałam się czegoś, czego nie wiedziałam, ciekawe, co Wy na to.
Mianowicie: mieszanie różnych karm jest bezcelowe. Jeżeli chcemy ukierunkować działanie na jakiś problem - np. zęby czy sierść, to musimy wybrać karmę na zęby lub na sierść, bo mieszanie karm zmniejsza działanie na dany problem. Ja np. mieszałam karmę light z oral na zęby i jeszcze z karmą na sierść. Dlatego w żadnym wypadku nie było efektu. Można zmieniać i np jak już się uporam z jednym problemem, wtedy wprowadzić karmę na następny, ale nie mieszać różnych karm. Ciekawe, bo w każdym sklepie zoologicznym proponowano mi mieszanie właśnie....
No, późno dzisiaj jakoś, więc już lecę, jutro postaram się być wcześniej :)
Gajeczka na miły wieczór:
Obrazek

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto kwi 20, 2010 20:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja też bardzo lubię szczawiową! :D Co do mieszania karm-dokładnie tak jest.
Dobrej nocki Tobie i koteczkom. Gajeczka śliczniusia! Śpijcie dobrze i do jutra! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto kwi 20, 2010 20:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cejść Gajka
Tu Gajka Inna
Co robis teraz?
:kotek:

Sihaja, świetne zdjęcia. I kotów i widoków spacerowych
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto kwi 20, 2010 20:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Korciaczki - dzięki :) Zapraszam do odwiedzania nas, czasem jakieś zdjątka wstawię...

Gajeczko - właśnie zjadłam kolację i czyszczę teraz moje czarne futerko. A potem się położę... toaleta osobista jest taka męcząca....
Gaja

Dobranoc :)

Sihaja

Post » Śro kwi 21, 2010 7:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 21, 2010 7:20 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

z mieszaniem karm to fakt, ze karmy sa odpowiednio zbilansowane, zeby rozwiazywac dany problem, a jesli mieszamy, to wychodzi z tego niewiadomoco ;)

moi rodzice zawsze kupowali mieszaną, bo pani w sklepie zachecala, ale te panie tez niespecjalnie interesują sie tematem zywienia zwierzat, ich zdrowia, szczerze mowiac nie sa skarbnicami wiedzy ;) jak ktos sie nie zna i sam nie szuka informacji, to wierzy paniom np. kiedys slyszalam jak przyszla pancia kota skarzac sie, ze mu sie siersc pogorszyla i poprosila o jakies witaminki, a sprzedawczyni do niej: "pani karmi kota dobrym pokarmem, wiec nie trzeba dawac witaminek" (ten dobry pokarm, to byl Gourmet, w ktorym wiekszosc skladnikow, to produkty pochodzenia zwierzecego, czyli wiadomo... :roll: )

milego dnia, dziewczyny :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro kwi 21, 2010 7:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dzień doberek :wink:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro kwi 21, 2010 10:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobry Obrazek

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro kwi 21, 2010 15:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Brydzień :wink:
Obrazek

kiedyś kupiłam Melci "witaminki" z biotyną.. I naprawdę sierść mniej wypadla, była śliczniejsza, choć nie narzekamy

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Śro kwi 21, 2010 16:21 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

tillibulek pisze:z mieszaniem karm to fakt, ze karmy sa odpowiednio zbilansowane, zeby rozwiazywac dany problem, a jesli mieszamy, to wychodzi z tego niewiadomoco ;)

moi rodzice zawsze kupowali mieszaną, bo pani w sklepie zachecala, ale te panie tez niespecjalnie interesują sie tematem zywienia zwierzat, ich zdrowia, szczerze mowiac nie sa skarbnicami wiedzy ;) jak ktos sie nie zna i sam nie szuka informacji, to wierzy paniom np. kiedys slyszalam jak przyszla pancia kota skarzac sie, ze mu sie siersc pogorszyla i poprosila o jakies witaminki, a sprzedawczyni do niej: "pani karmi kota dobrym pokarmem, wiec nie trzeba dawac witaminek" (ten dobry pokarm, to byl Gourmet, w ktorym wiekszosc skladnikow, to produkty pochodzenia zwierzecego, czyli wiadomo... :roll: )

milego dnia, dziewczyny :1luvu:

No właśnie. Pierwszą karmę dla kotków kupiłam w sklepie zoologicznym, pani mi doradziła właśnie mieszankę "na wszystko po trochu" i tak fachowo mi tłumaczyła o kotkach - Gaja jest moją pierwszą kotką i kupowałam wtedy dla niej "wyprawkę" - że uwierzyłam, że tak będzie dobrze. Tu, na forum też gdzieś czytałam, że ludzie robią mieszanki, więc dopiero teraz, po 6 latach mieszkania z kotami dowiedziałam się, że to nie bardzo dobrze jest. Pani wet. mnie uświadomiła. I sama była zdziwiona, że o tym nie wiem, przecież ja ciągle się o coś radzę, dopytuję....
Ech... dobrze, że się w ogóle dowiedziałam.... :)
Witam serdecznie :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Śro kwi 21, 2010 19:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobrej nocy :)

Sihaja

Post » Śro kwi 21, 2010 20:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pa Sihajko! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 21, 2010 21:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ale fajnie kocikom na balkonie :-)
Ja mieszam karmy. Taką na pęcherz dwa rodzaje (bo royal likwidował fajnie kryształy a hills obniżał ph z którym royal sobie nie radził) plus karmy bytowe. Jak ilość karmy pęcherzowej jest odpowiednia to działa. Nie wiem może faktycznie to błąd. Ale Bazylowi też chyba lepiej jak może nie tylko jedną karmę jeść.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw kwi 22, 2010 7:52 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]