Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
yogusia pisze:a jaki charakter ma ruda?
mrr pisze:Gratuluję czarnej Lunie (a właściwie jej nowym opiekunom).
gosikbaum pisze:Kicorek pisze:Ale devon to pół kotka, jak twierdzi moja znajoma hodująca maine coony
ja bym powiedziała ze w przypadku białej to nawet 1/3
Kicorek pisze:mrr pisze:Gratuluję czarnej Lunie (a właściwie jej nowym opiekunom).
O, coś przegapiłam?![]()
![]()
ruru pisze:gosikbaum pisze:Kicorek pisze:Ale devon to pół kotka, jak twierdzi moja znajoma hodująca maine coony
ja bym powiedziała ze w przypadku białej to nawet 1/3
to by był pięęękny zestaw z moim wielkim białym włochatym wielorybem
gosikbaum pisze:yogusia pisze:a jaki charakter ma ruda?
Lady przeczy stereotypowi ze co rude to wrednejest najbardziej miziasta z całej trójki dziewczynek, super gadająca, mrużąca oczki z przyjemności jak tylko sie ją dotknie:) jedna forumek znających rasę zwróciła mi uwagę ze panna ma doskonałych rodziców i po takich genach to moze byc tylko kot doskonały:) i taka jest Lady, bardzo proludzka, cudnie wystawiająca brzuszek do głaskania, po prostu koci ideał!!! (po co ja ją tak zachwalam?? przecież miałabym rude do kompletu??
![]()
yogusia pisze:gosikbaum pisze:yogusia pisze:a jaki charakter ma ruda?
Lady przeczy stereotypowi ze co rude to wrednejest najbardziej miziasta z całej trójki dziewczynek, super gadająca, mrużąca oczki z przyjemności jak tylko sie ją dotknie:) jedna forumek znających rasę zwróciła mi uwagę ze panna ma doskonałych rodziców i po takich genach to moze byc tylko kot doskonały:) i taka jest Lady, bardzo proludzka, cudnie wystawiająca brzuszek do głaskania, po prostu koci ideał!!! (po co ja ją tak zachwalam?? przecież miałabym rude do kompletu??
![]()
nawet nie wiesz jak chciałabym żeby znalazła dom u nas, ale mój TŻ nie chce się zgodzić na kolejnego kota(mamy już dachowca i psa -cavaliera) zarówno wygląd jak i charakter dla mnie ideał
Never pisze:a czym rózni się dewon od dachowca, oprócz oczywiście wyglądu? na czym polega ich specyficzne zachowanie?
gosikbaum pisze:Never pisze:a czym rózni się dewon od dachowca, oprócz oczywiście wyglądu? na czym polega ich specyficzne zachowanie?
niech sie wypowiedzą więksi znawcy "tematu" a ja z moich dwudniowych obserwacji;
-devony machają ogonemjak sa zadowolone tak fajnie końcem ogonka jakby ogon żył swoim życiem:)
-gadają, (wiem są tez gadające dachowce) ale devon gada tak po devoniemu, w tak różnych intonacjach, i gardłowo, i wysoko, a jak głodny to gada tak "z przodu pyska";)
-jest cieplejszy od klasycznych kotów:) a to przy króciutkim futerku daje wrażenie termoforka
-jak wchodzę do dziewczynek to one porzucają to co akurat robię i wszystkie leca do mnie:)
-ale tego sie chyba nie da opisac, jak one sie różnią, to trzeba "dotknąć i posmakować" na żywo
miałam dachowce, mam ragdolla i MCO ale devony sa inne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Lifter, ruda_maupa, zuza i 66 gości