devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 14:01 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

a jaki charakter ma ruda?
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Czw lis 05, 2009 14:19 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

No tak, devon to pół kota, ale mamy też właśnie MCO, więc się wyrównuje :lol:

A tak poważnie - przed trzecim dokoceniem myśleliśmy o devonku, te koty na żywo robią niesamowite wrażenie swoim zachowaniem.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw lis 05, 2009 14:40 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

Gosikbaum, przeczytałam cały wątek, bo myślałam sobie, że może wszystkie trzy panny znalazły już domy. Gratuluję czarnej Lunie (a właściwie jej nowym opiekunom).
Obłędne są, jak to dewony. Biała jest przepiękna, moje nie-spełnialne marzenie. ;)
Też mamy MCO do kompletu - faktycznie dewonek to 1/2 kota ;).

Możesz mi też napisać na pw, z jakich są hodowli?

Jak finanse?

Gosia :ok:

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw lis 05, 2009 14:59 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

yogusia pisze:a jaki charakter ma ruda?

Lady przeczy stereotypowi ze co rude to wredne ;) jest najbardziej miziasta z całej trójki dziewczynek, super gadająca, mrużąca oczki z przyjemności jak tylko sie ją dotknie:) jedna forumek znających rasę zwróciła mi uwagę ze panna ma doskonałych rodziców i po takich genach to moze byc tylko kot doskonały:) i taka jest Lady, bardzo proludzka, cudnie wystawiająca brzuszek do głaskania, po prostu koci ideał!!! (po co ja ją tak zachwalam?? przecież miałabym rude do kompletu?? 8)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Czw lis 05, 2009 15:27 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

mrr pisze:Gratuluję czarnej Lunie (a właściwie jej nowym opiekunom).

O, coś przegapiłam? 8O :D :oops:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lis 05, 2009 15:28 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

gosikbaum pisze:
Kicorek pisze:Ale devon to pół kotka, jak twierdzi moja znajoma hodująca maine coony :lol:

ja bym powiedziała ze w przypadku białej to nawet 1/3 :?

to by był pięęękny zestaw z moim wielkim białym włochatym wielorybem :spin2:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lis 05, 2009 15:42 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

Kicorek pisze:
mrr pisze:Gratuluję czarnej Lunie (a właściwie jej nowym opiekunom).

O, coś przegapiłam? 8O :D :oops:

nie Kiciorku, nie mogłas zauważyć bo wszystko poszło na PW ;) domek zakochany w pierwszej sekundzie, polecony przez forumowiczkę, forumowy, dzwoniący i pytający jak tam Luśka:) codziennie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Czw lis 05, 2009 15:44 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

ruru pisze:
gosikbaum pisze:
Kicorek pisze:Ale devon to pół kotka, jak twierdzi moja znajoma hodująca maine coony :lol:

ja bym powiedziała ze w przypadku białej to nawet 1/3 :?

to by był pięęękny zestaw z moim wielkim białym włochatym wielorybem :spin2:

wieloryb i szprotka??? :D
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Czw lis 05, 2009 17:01 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

gosikbaum pisze:

Lady przeczy stereotypowi ze co rude to wredne ;) jest najbardziej miziasta z całej trójki dziewczynek, super gadająca, mrużąca oczki z przyjemności jak tylko sie ją dotknie:) jedna forumek znających rasę zwróciła mi uwagę ze panna ma doskonałych rodziców i po takich genach to moze byc tylko kot doskonały:) i taka jest Lady, bardzo proludzka, cudnie wystawiająca brzuszek do głaskania, po prostu koci ideał!!! (po co ja ją tak zachwalam?? przecież miałabym rude do kompletu?? 8)

nawet nie wiesz jak chciałabym żeby znalazła dom u nas, ale mój TŻ nie chce się zgodzić na kolejnego kota :( (mamy już dachowca i psa -cavaliera) zarówno wygląd jak i charakter dla mnie ideał
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Czw lis 05, 2009 17:29 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

yogusia pisze:
gosikbaum pisze:

nawet nie wiesz jak chciałabym żeby znalazła dom u nas, ale mój TŻ nie chce się zgodzić na kolejnego kota :( (mamy już dachowca i psa -cavaliera) zarówno wygląd jak i charakter dla mnie ideał

zabierz TŻ- ta do najbliższej dobrej hodowli devonów, zostaw go tam na pól dnia, a jak po niego wrócisz to sam Cię do mnie przywiezie :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Czw lis 05, 2009 17:56 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

a czym rózni się dewon od dachowca, oprócz oczywiście wyglądu? na czym polega ich specyficzne zachowanie?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw lis 05, 2009 18:16 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

Tak w skrócie - devony są bardziej proludzkie i zależne od człowieka niz dachowce, mówi się ,że takie psy w kociej skórze :wink: Jak się juz zakocha w rasie , to się wpadło na amen :lol:

gosikbaum - świetna akcja :1luvu:

Przykre,że DRX też padają ofiarą mody na określoną rasę kotów :(
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Czw lis 05, 2009 18:17 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

Never pisze:a czym rózni się dewon od dachowca, oprócz oczywiście wyglądu? na czym polega ich specyficzne zachowanie?

niech sie wypowiedzą więksi znawcy "tematu" a ja z moich dwudniowych obserwacji;
-devony machają ogonem :D jak sa zadowolone tak fajnie końcem ogonka jakby ogon żył swoim życiem:)
-gadają, (wiem są tez gadające dachowce) ale devon gada tak po devoniemu, w tak różnych intonacjach, i gardłowo, i wysoko, a jak głodny to gada tak "z przodu pyska";)
-jest cieplejszy od klasycznych kotów:) a to przy króciutkim futerku daje wrażenie termoforka
-jak wchodzę do dziewczynek to one porzucają to co akurat robię i wszystkie leca do mnie:)
-ale tego sie chyba nie da opisac, jak one sie różnią, to trzeba "dotknąć i posmakować" na żywo
miałam dachowce, mam ragdolla i MCO ale devony sa inne :)
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Czw lis 05, 2009 18:54 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

gosikbaum pisze:
Never pisze:a czym rózni się dewon od dachowca, oprócz oczywiście wyglądu? na czym polega ich specyficzne zachowanie?

niech sie wypowiedzą więksi znawcy "tematu" a ja z moich dwudniowych obserwacji;
-devony machają ogonem :D jak sa zadowolone tak fajnie końcem ogonka jakby ogon żył swoim życiem:)
-gadają, (wiem są tez gadające dachowce) ale devon gada tak po devoniemu, w tak różnych intonacjach, i gardłowo, i wysoko, a jak głodny to gada tak "z przodu pyska";)
-jest cieplejszy od klasycznych kotów:) a to przy króciutkim futerku daje wrażenie termoforka
-jak wchodzę do dziewczynek to one porzucają to co akurat robię i wszystkie leca do mnie:)
-ale tego sie chyba nie da opisac, jak one sie różnią, to trzeba "dotknąć i posmakować" na żywo
miałam dachowce, mam ragdolla i MCO ale devony sa inne :)

Wszystko się zgadza. :lol:
Dewony są bardzo towarzyskie. Gdzie ludzie, tam koty.

Matko, jak ja zazdroszczę komuś, do kogo trafi to białe cudo...

Gosikbaum, przepraszam, jeśli przemyciłam jakąś info z pw. Miesza mi się już, co gdzie czytam, bo zaglądam zawsze w biegu. Ale chyba nic się nie stało?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw lis 05, 2009 19:02 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzinki:)

Nieśmiało ustawiam się tutaj w kolejce.. Biały devon to moje dawne marzenie.. ;)

Luss

Od: Pt paź 06, 2006 10:06

[poprzednia][następna]