Rysiek i Marchewka z rudomi.pl :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 19:04 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

qlenka pisze:Wy zabieracie Stefana do knajpy? :) Nie stresuje się?
Maniuś był maltretowany..? :( Kurczę, przyznaję się, że nie znam jego historii, zaraz zajrzę w Twój wątek.

Do knajpy nie, ale np teraz poszedł z tżetem w gości :D
Co do maltretowanego Maniusia, sprawa wygląda następująco:
- operacją jego oka zajmował się bardzo uznany weterynarz i to on pierwszy zwrócił mi uwagę na pewne rzeczy, ale nie wyszczególnił o co mu chodzi. Coś bąknął po czym powiedział: - To mu się samo nie zrobiło, to człowiek mu zrobił. Wielką krzywdę.
8O
Fakt, faktem, że jak przy Maniu macha się rękoma, to on próbuje zniknąć. Cały się kuli i zamyka oczka.
Maniuś ma też 7 blizn na pleckach. Myślałam, że to po zastrzykach. Od belgijskiego weta dowiedziałam się, że to najprawdopodobniej po ... papierosach!
W schronie powiedzieli mi, że on tak macha główką, bo ma świerzba. Tylko, że on nie ma świerzba :? Wet powiedział, że on ma tak od uderzenia. Mógł go potrącić samochód, ale te blizny na pleckach raczej to wykluczają ... :evil: Kopnięcie, rzucenie o ścianę bądź z dużej wysokości. Można sobie wyobrazić w jaki sposób może dojść do uszkodzenia błędnika :cry:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Śro sty 19, 2011 2:48 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

VVu pisze:
Willow_ pisze:O nadwyżki finansowe w styczniu trudno, ale co tam ... trochę przyjemności i radości z życia trzeba mieć, więc poparła wszystkie trzy Obrazek

Z KOTmoterstwa: viewtopic.php?f=1&t=114294&start=525

wielkie dzięki :D oczywiście podziękowałam głosującym na Twoim wątku :) i ślemy smsy na Koterię oczywiście!
http://www.blogroku.pl/blog,gwhry,blog.html
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro sty 19, 2011 2:49 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

queen_ink pisze:Świetny spacer :)
Moje jedno się boi na zewnątrz, a drugie jest zbyt szalone.

OT: jakim obiektywem były robione te zdjęcia? :)

czyli masz podobny zestaw ;)

ad. OT: nie mam pojęcia ;) zapytam TŻta, jeśli nie zapomnę ;)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Śro sty 19, 2011 2:54 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Miss pisze:
qlenka pisze:Wy zabieracie Stefana do knajpy? :) Nie stresuje się?
Maniuś był maltretowany..? :( Kurczę, przyznaję się, że nie znam jego historii, zaraz zajrzę w Twój wątek.

Do knajpy nie, ale np teraz poszedł z tżetem w gości :D
Co do maltretowanego Maniusia, sprawa wygląda następująco:
- operacją jego oka zajmował się bardzo uznany weterynarz i to on pierwszy zwrócił mi uwagę na pewne rzeczy, ale nie wyszczególnił o co mu chodzi. Coś bąknął po czym powiedział: - To mu się samo nie zrobiło, to człowiek mu zrobił. Wielką krzywdę.
8O
Fakt, faktem, że jak przy Maniu macha się rękoma, to on próbuje zniknąć. Cały się kuli i zamyka oczka.
Maniuś ma też 7 blizn na pleckach. Myślałam, że to po zastrzykach. Od belgijskiego weta dowiedziałam się, że to najprawdopodobniej po ... papierosach!
W schronie powiedzieli mi, że on tak macha główką, bo ma świerzba. Tylko, że on nie ma świerzba :? Wet powiedział, że on ma tak od uderzenia. Mógł go potrącić samochód, ale te blizny na pleckach raczej to wykluczają ... :evil: Kopnięcie, rzucenie o ścianę bądź z dużej wysokości. Można sobie wyobrazić w jaki sposób może dojść do uszkodzenia błędnika :cry:

Strasznie światowy i towarzyski ten Twój Stefan :D

A Maniutek - czasu cofnąć się nie da, teraz jest w Twoich rękach, które mu na pewno nigdy krzywdy nie zrobią. Możesz go teraz tylko bezustannie dopieszczać i rozpieszczać, zrobić z niego najbardziej rozpieszczonego kota świata :) Najważniejsze, żeby czuł, że u Was jest bezpieczny, a tak pewnie jest.
Ludzie to potwory, jako jedyny gatunek chyba robią takie rzeczy dla zabawy, bez celu. Najgorszy gatunek. A wydawałoby się, że najbardziej rozwinięty i myślący. Ech...
Wytul Maniusia ode mnie, zresztą Stefanka też.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Śro sty 19, 2011 10:49 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Miss pisze:Co do maltretowanego Maniusia, sprawa wygląda następująco:
8O

Ja nie wiem skąd się takie bestie biorą...straszne to i dla mnie niewyobrażalne :evil:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Wto kwi 12, 2011 11:13 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Blog qlenki jest polecany na stronie Wysokich Obcasów :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto kwi 12, 2011 11:23 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

seidhee pisze:Blog qlenki jest polecany na stronie Wysokich Obcasów :)

WOW! 8O Gratulacje!!! :ok: :ok: :ok:

Antares

Post » Wto kwi 12, 2011 11:52 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

seidhee pisze:Blog qlenki jest polecany na stronie Wysokich Obcasów :)

:ok: :ok: :ok: :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob kwi 23, 2011 20:43 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

o rety, to Wy i tutaj o tym? 8O :mrgreen:

dzięki Kochane, to miłe, że wspomniałyście, a ja zaczerwieniona :oops:

to jeszcze nie gazeta (jeszcze? 8) ), ale i tak bardzo miło :D
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt cze 10, 2011 20:36 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

ale tu u nas cisza i spokój ;)

dzisiaj publikowaliśmy na Futrografii wpis dotyczący wakacji na Teneryfie, jak ja bym chciała tam wrócić... może nawet zamieszkać? Rudym na pewno spodobałoby się!

Kilka fotek, gdyby ktoś miał ochotę "ogrzać się" teneryfskim słońcem :)
http://futrografia.pl/ekspedycja-teneryfa/

a tutaj jedno na zachętę ;)

Obrazek
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt cze 10, 2011 21:23 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

ach! a Marcheweczkę na blogu dzisiaj widzieliście? :D

Obrazek
Obrazek

i trochę więcej: http://rudomi.pl/index.php/2011/06/beat-the-heat/
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt cze 10, 2011 21:33 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

qlenka pisze:Obrazek

A tak wyglądam ja gdy mam wstawać do pracy :mrgreen:

Antares

Post » Pt cze 10, 2011 21:38 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

ja jeszcze nie wysypuję się z łóżka, ale minę mam też podobną ;)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pt cze 10, 2011 22:33 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

mnie się bardzo podobają te koszyczki.
bo koty to wiadomo
Marchewa jest wielka ;)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob cze 11, 2011 12:04 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

BarbAnn pisze:mnie się bardzo podobają te koszyczki.

mnie też ;) niestety w pl ich raczej nie ma - to ta firma: http://www.aquamaritime.hr/ (i tu http://www.aqua-maritime.hu/).

BarbAnn pisze:Marchewa jest wielka ;)

ale że gabarytowo? :D ostatnio były u nas osoby, które Marchewę znały tylko ze zdjęć i stwierdziły, że w rzeczywistości jest mniejsza, niż wydaje się na zdjęciach. Rysiek duży tu i tam ;)
czy 'wielka' w znaczeniu 'fajna'? No z tym to nie sposób się nie zgodzić :D
ObrazekObrazek

rudomi

[poprzednia][następna]