» Śro paź 21, 2009 10:24
Re: wątek Lao i Malagi. Maleńki Władek na DT :)
Mih i Seidhee przedstawiają dramat niesceniczny w 4 aktach pt. „Noc z Władkiem”.
Występują:
Seidhee
Mih
Miska Z Gotowanym Kurczakiem
Władek
Malażka
Lao
Drzwi Od Pokoju
AKT I
Postaci dramatu (wyłączając Drzwi) krążą po mieszkaniu. Mih i Seidhee usiłują uzyskać następujący efekt: umieszczenie Władka, Miski Z Gotowanym Kurczakiem, Seidhee i Miha po jednej stronie Drzwi Od Pokoju, a Malażki i Lao po drugiej. Malażka i Lao czynią wysiłki, by być możliwie blisko Miski. Władek poluje na ogony i stopy. Drzwi zacinają się.
AKT II
Umieszczenie Władka, Miski Z Gotowanym Kurczakiem, Seidhee i Miha po jednej stronie Drzwi Od Pokoju, a Malażki i Lao po drugiej udało się.
Okazuje się, że Seidhee, Mih i Władek wraz z Miską znajdują się w przedpokoju.
AKT III
Umieszczenie Władka, Miski Z Gotowanym Kurczakiem, Seidhee i Miha po jednej stronie Drzwi Od Pokoju, a Malażki i Lao po drugiej udało się. Seidhee z Mihem zmierzają nieco błędnym krokiem w stronę łóżka. Władek poluje na stopy.
Seidhee przypomina sobie, że musi wyjść do łazienki.
AKT IV
Władek: Mrrrrrrrrrrrrrrrr… mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…. Mrrrrrrrrrrrrrrrrr… Opowiem ci bajkę na dobranoc, chcesz? Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… Był sobie mały kotek, który… EJ! CO TO TAKIEGO? FAJNE, POBAWIĘ SIĘ!
Seidhee: AUUUUUUU! Moje ucho!
Władek: Ależ ty jesteś nerwowa. To chcesz tę bajkę? Mrrrr... Mrrrrrrrrrrrrrrrrrr…
Lao (zza drzwi, rozpaczliwie): Miau! Miau! Kurczaka chcę!
Seidhee: Władek, nie leż na mojej twarzy!
Władek: Na czym to skończyliśmy? Ah tak. Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... Był sobie kotek, który... Mrrrrrrrrrrrr... Chrrrrrrrr...
Władek zasypia.
Za oknem powoli nastaje świt.