Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 18, 2009 22:57

No i dostało mi się srogo od mojej siostry, że nie zamieściłam zdjęć Gaguni :? . Gagunia MUSI być fotografowana, bo jest CUDNA wg niej no i nie tylko wg niej :D ! :1luvu:
No to nadrabiam zaległości :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Edit: Dziewczynki na zdjęciach razem mordują ćmę :D.
Ostatnio edytowano Pon maja 18, 2009 23:14 przez Ulla, łącznie edytowano 2 razy
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Pon maja 18, 2009 23:07

Ja zamawiam jakąś ekstra fotkę roześmianego pysia Gagusi.
Taka mała rozrabiaka, a takie poważne miny strzela ... toż to jeszcze dzieciak i trzeba to pokazać.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon maja 18, 2009 23:20

Amika6 pisze:Ja zamawiam jakąś ekstra fotkę roześmianego pysia Gagusi.
Taka mała rozrabiaka, a takie poważne miny strzela ... toż to jeszcze dzieciak i trzeba to pokazać.

Ha! Aniu, Żeby to było takie proste :?
Cały wieczór uganiam się za nią z aparatem, bo ona chwilki nie usiądzie na jednym miejscu :wink: . To takie żywe sreberko :lol: .
No ale siostra moja kazała Gaguni zrobić zdjęcia, to nie miałam wyjścia :lol: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon maja 18, 2009 23:31

Powiedz swojej siostrze, że ona ma "robić za błazna" i zabawiać Gusię, a Ty pstrykaj ile zdążysz. Zawsze coś się z tego uda wybrać :D
Obrazek

Amika6

Post » Wto maja 19, 2009 0:15

Amika6 pisze:Powiedz swojej siostrze, że ona ma "robić za błazna" i zabawiać Gusię, a Ty pstrykaj ile zdążysz. Zawsze coś się z tego uda wybrać :D

Hmmm :? . Moja siostra jest "na odległość" i zazwyczaj ogląda Gagunię w kamerce :D .
A jak maleńka szaleje, to nie sposób ją uchwycić w kadrze :roll: .
Nawet jak mi się uda, to zdjęcia wychodzą całe zamazane, bo Gagunia "w ruchu" :lol: .
Muszę się chyba przerzucić na filmowanie, ale z mojego aparatu, filmiki wychodzą nie za dobre :?.
Ale może kiedyś mi się uda :D.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto maja 19, 2009 7:05

Dziewczynki ślicznie polują, ale biedny, biedny, Bogu ducha winny ćmulek.... :(
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro maja 20, 2009 19:19

Razem mordują ćmę... Hmm, to ja już wiem z czego Niunieńka ma te 5,2 kg :lol: :wink:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt maja 22, 2009 7:40

Bosh, jakie piękne fotki :love:
Ulla, proszę o jeszcze!

Głaski dla koteczek!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 25, 2009 17:49

Ula, żyjecie?
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro maja 27, 2009 20:02

Halooooooo o o o o... Echo :roll:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw maja 28, 2009 21:08

Witajcie Cioteczki.
Sorki, że nie piszę, ale jestem totalnie załamana :(. Gagunia zaczęła mi tak sikać, że przechodzi to już wszelkie normy :(. Od ponad tygodnia, upatrzyła sobie kanapę w salonie i systematycznie ją zasikuje :(. Gdy to spostrzegłam (kanapa skórzana, więc wszystko spływało do środka), zamówiłam pranie karcherem i ledwo Pan od prania wyszedł - znów ją zasikala. A na następny dzień rano - znów i tak codziennie :(.

Nie wiem, co mam robić :(. W kontaktach feliway, łyka kropelki Bacha. Byłam z nią u 2-ch różnych wetów na pobraniu moczu, by zbadać pęcherz - niestety, nie dało się z niej nic wycisnąć.
Oboje wetów było zgodnych co do opinii, że Gagunia jest zdrowym kotkiem, ma błyszczące futerko i oczka i na 95% pęcherz ma zdrowy. Wg nich, to chęć dominacji nad starszą koteńką, bo jest charakternym bardzo kotkiem. No i dlatego znaczy teren, by pokazać Niuniuni kto tu rządzi. I raczej nic nie da się z tym zrobić :(.
Dziewczyny, co ja mam jeszcze zrobić?? :(.
Mieszkanie już cuchnie, a moje zdecydowane tłumaczenia, gdzie ma siusiać, gdy ją przyłapię na tej niegodnej czynności, ma najwyraźniej pod ogonkiem :(.

Płakać mi się chce :(.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw maja 28, 2009 21:56

Ula, tak na szybko (potem przeszukam szare komórki). Spryskaj kanapę sokiem cytrynowym, bo podobno koty go nie lubia. No i niestety na razie przykrywaj ją folią (np. malarską).
Sprawdź też (bo co do cytryny to nie mam doświadczenia) jak Gunia reaguje na zapach miętowy, u mnie jedna kota go lubiła a na pozostałe to działało odstraszająco. Jeśli Gagusia nie lubi mięty możesz wykorzystać do spryskania jakiś rozcieńczony płyn miętowy do płukania ust. kanapie nic się nie stanie a z czasem zapach wywietrzeje.

Jeszcze jedno, miej w pogotowiu spryskiwacz z wodą, jak ją przyuważysz na sikaniu albo na przymierzaniu się do sikania to, ostrzegaj pojedyńczym slowem ostro wypowiedzianym (gdzie, nie wolno, Gadusia nie, itp) i rób prysznic, potem bierz w ręce i zanoś do kuwety.

Ula czy przypadkiem Perełka jak Ty nie patrzysz jej nie gania, nie pokazuje kto jest ważniejszy.
Obrazek

Amika6

Post » Czw maja 28, 2009 22:33

Aniu, dzięki za odpowiedź :).
W sumie, to postępuje tak, jak piszesz.
Kanapa spryskana feliwayem (po spraniu przeze mnie sików - potraktowana octem), w momencie "awarii" zdecydowanie do niej mówię "FEEE", "NIE WOLNO", "BRZYDKA GAGUNIA" i niosę do kuwety, gdzie tłumaczę jej, że tu właśnie trzeba siusiać. Parę razy, gdy ją karciłam, przytrzymałam jej główkę przy zlanym miejscu mówiąc FEEE!!.

Nie wiem, czy ona rozumie, że robi źle :(. Bo zaraz po tym, przychodzi się do mnie miziać i robi noski... No i mnie udeptuje i układa się mi na kolanach :? .
Niuniunia raczej jej nie pokazuje, że ona tu rządzi. To Gaunia ją sobie podporządkowała - pierwsza dostaje jedzenie (Niunia grzecznie czeka), zajmuje jej legowisko (Niuniunia kładzie się wtedy gdzie indziej) i w ogóle zawsze jej odpuszcza. Niunieńka zaakceptowała już Gagunię i ten stan rzeczy, bo Pańcię ma dla siebie w nocy i wtedy okazuje jej całą swoją miłość :) (obejmuje mnie łapkami za szyję i śpi z łebkiem na moim policzku).
Wydawałoby się, ze wszystko jest ok między koteczkami, a jednak malutka sika... :(
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw maja 28, 2009 22:40

Uleńko czy to właśnie na tej kanapie sypiasz z Perełką?
Obrazek

Amika6

Post » Czw maja 28, 2009 22:45

Amika6 pisze:Uleńko czy to właśnie na tej kanapie sypiasz z Perełką?

Nie Aniu. Z Perełeńką śpimy w sypialni w łóżku, a to kanapa "salonowa". Czasem na niej leżę (a raczej leżałam :twisted:), jak oglądam telewizję, a wtedy Gagunia prawie zawsze się na mnie układa :).
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]