Azorek & Ska VIII, czyli Potfforem być...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 15, 2008 10:01

:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw maja 15, 2008 13:00

bubor pisze:Witajcie o poranku Gattaro wraz z futerkami !!! :wink:
Podsyłam Azikowi garść kciuków w wiadomej intencji a Tobie ku pokrzepieniu niewielkie zdjątko :D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Bardzo pokrzepiające zdjątko ;). Dzięki Buborku 8)

Witam wszystkich :), bardzo dziękuję Wam za kciuki, dobre fluidy i pamięć o nas :love:

Jestem tak zalatana, że nie wiem w co najpierw ręce włożyć :roll: , ale z reguły jak się już coś sypie, to grupowo :roll: . Wieczorem pewnie nareszcie klapnę do kompa i odwiedzę wszystkie zaprzyjaźnione wątki 8) .

Aziczek ma się średnio, tym bardziej że o drugiej w nocy doznał czegoś w rodzaju dużegogroźnegokuja :wink: i zaczął maltretować ukochanego flaminga, takiego szaleństwa najstarsi górale nie pamiętają 8O ... oczywiście potem nastąpił atak duszności :( . Jak opanować tego łaciatego torpeda? :roll:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Czw maja 15, 2008 16:50

Ucałowac prosto w nochal 8) - BRy gattarko :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw maja 15, 2008 21:29

Przesyłamy buziaczki dla Was.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw maja 15, 2008 21:47

Spokojnej nocy.
Marcelibu

Post » Pt maja 16, 2008 5:54

Azik jest chyba najczęściej obcałowywanym kotem świata ;)

Nocka znowu była średnia :(, teraz Aziczek jest totalnie zdegustowany, bo nie było śniadanka ;). O 9-tej jedziemy na pobranie krwi przed dobraniem leków na grzyba, z tej okazji głodzę koty :twisted: ... gdyby spojrzenia mogły palić, byłabym już czymś na kształt węgielka 8)
Obrazek

gattara

Post » Pt maja 16, 2008 6:40

Dzień dobry węgielku :)
I dzień dobry potffory :)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pt maja 16, 2008 7:25

gattara pisze:Azik jest chyba najczęściej obcałowywanym kotem świata ;)

Nocka znowu była średnia :(, teraz Aziczek jest totalnie zdegustowany, bo nie było śniadanka ;). O 9-tej jedziemy na pobranie krwi przed dobraniem leków na grzyba, z tej okazji głodzę koty :twisted: ... gdyby spojrzenia mogły palić, byłabym już czymś na kształt węgielka 8)

Dzień dobry! :D

Biedne głodne koteczki. :twisted:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt maja 16, 2008 7:28

Nie głodzić Aziczka! :twisted:
DOBEREK!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 16, 2008 8:07

Trzymaj sie, Łaciate Słonusio!

Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt maja 16, 2008 8:43

Znam to "potwornie głodne" spojrzenie :lol: 8)...
Gdy zrobicie badanie, to kiedy będzie wiadomo jaki lek?

Buziaczki dla Aziczka i Potforoof.
Marcelibu

Post » Pt maja 16, 2008 9:05

Marcelibu pisze:Znam to "potwornie głodne" spojrzenie :lol: 8)...

Mam juz receptę. Po południu wykupię i wyślę.

I niejako przy okazji...
Wyliczyłyśmy wczoraj z wetką, że NIESTETY leczenie będzie dość kosztowne. Lek nie jest bardzo drogi ale leczenie planowane jest na około dwa miesiące a do tego potrzebne będą badania krwi (wątroba) i ewentualne "osłaniacze" (essentiale, esseliv lub tp.).
Nie ma popłochu, ale myślę, że gdyby ktoś mógł jakiś bazarek...
Bardzo proszę w imieniu Azika.

Ten lek to Flukonazole in tabl. a 50 mg, w wersji 7 lub 14 tabletek w opkowaniu. O dziwo 7 tabletek kosztuje około 12 zł a 14 ... 32 zł.
Na lek przepisany przez "ludzkiego" lekarza jest zniżka 30%.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt maja 16, 2008 9:17

pixie65 pisze:

I niejako przy okazji...
Wyliczyłyśmy wczoraj z wetką, że NIESTETY leczenie będzie dość kosztowne. Lek nie jest bardzo drogi ale leczenie planowane jest na około dwa miesiące a do tego potrzebne będą badania krwi (wątroba) i ewentualne "osłaniacze" (essentiale, esseliv lub tp.).

Ten lek to Flukonazole in tabl. a 50 mg, w wersji 7 lub 14 tabletek w opkowaniu. O dziwo 7 tabletek kosztuje około 12 zł a 14 ... 32 zł.

Ja mam bardzo tanią aptekę u siebie. Lek, który kosztuje 125 zł. w tej aptece 95 zł. (to jest 1/3 ceny taniej). Essentiale forte było tańsze o 10 zł. , Esselive jeszcze tańszy, bo kupowałam i wysyłałam dla chorych kotów. Czy mogę dostać PW, e-mail, czy cokolwiek z zestawieniem leków, co i ile trzeba kupić? Ja kupię Azikowi w tej aptece, wszystko wyślę dla niego w prezencie. Tylko musze wiedzieć DOKŁADNIE co i ile. Za receptę byłabym wdzięczna, bo będzie jeszcze taniej.
Marcelibu

Post » Pt maja 16, 2008 9:29

Marcelibu pisze:Ja mam bardzo tanią aptekę u siebie. Lek, który kosztuje 125 zł. w tej aptece 95 zł. (to jest 1/3 ceny taniej). Essentiale forte było tańsze o 10 zł. , Esselive jeszcze tańszy, bo kupowałam i wysyłałam dla chorych kotów. Czy mogę dostać PW, e-mail, czy cokolwiek z zestawieniem leków, co i ile trzeba kupić? Ja kupię Azikowi w tej aptece, wszystko wyślę dla niego w prezencie. Tylko musze wiedzieć DOKŁADNIE co i ile. Za receptę byłabym wdzięczna, bo będzie jeszcze taniej.

Super :D
Na początek ja wyślę lekarstwo na tydzień i receptę "awaryjną" na następną porcję.
NA PEWNO potrzebne będzie Essentiale lub Esselive, mam nadzieję, że wyłącznie w ramach profilaktyki.
W ciągu tego tygodnia - dwóch Gattara będzie nam relacjonować jak czuje się Azik 8) i będziemy decydować co dalej.
Może uda się zdobyć "tańszą" receptę.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt maja 16, 2008 9:34

Jesteśmy 8) , krew z Aziczka utoczona ;), wyniki po piętnastej dopiero :? .
Azorek jak zwykle był baardzo grzeczny, tylko ta biedna ogolona łapeczka :( przypomina że coś było robione...

pixie65 pisze:

I niejako przy okazji...

Danusiu, Essentiale mam w domu, brakuje dwóch kapsułek, miałam brać i jakoś nie wzięłam ;), więc będzie dla Azika :).
Myślę że faktycznie nie ma się co rozpędzać z lekami, bo nie wiadomo jeszcze jak Azik na nie zareaguje, chciałabym żeby mógł brać i żeby pomagało :roll: . W razie czego też mogę pokombinować i spróbować zdobyć ludzką receptę :wink:

Dziewczynki, jesteście po prostu moimi aniołami i niech któraś spróbuje zaprzeczyć :evil: .

Dziekuję 8)
Obrazek

gattara

[poprzednia][następna]