Czesio, Jożik, Mirmiś, Pola. - Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 28, 2008 22:47

Bardzo Wam dziękuję. Na razie to się niesamowicie cieszę, że Czesio zdrowy. Ja się jakoś wygrzebię, a takie małe, nie potrafiące mówić to ma przekichane już na starcie. No, ale jeśli chodzi o moje koty, to wet (odpukać!) nigdy nie zawiódł. Chciałabym mieć taką opiekę medyczną jak one. :wink: Sunia się nie pojawia :( Ale... może to i lepiej w tej sytuacji :(
Aniada

Post » Wto kwi 29, 2008 6:09

Rozżalenie polityczne rozumiem,jakkolwiek należałoby spojrzeć wstecz na całokształt naszego "dorobku" 4 RP.Z nieba nie spadnie po latach zaniedbań...ale mniejsza o to.Martwię się o Ciebie Aniada....zastanawiam sie jak pomóc :(
Serniczek

Post » Wto kwi 29, 2008 7:22

Dzięki Serniku, kochana jesteś... Damy sobie jakoś radę. Jedyna pomoc, jakiej potrzebuję niesamowicie polegałaby na tym, że ktoś poprowadziłby za mnie zajęcia o Słowackim. Obawiam się jednak, że tutaj pomóc nikt nie może, i to nie dlatego, że nie potrafi. Bo to nic trudnego, naprawdę. Problem jednak gnieździ się w tym, że te zajęcia miałyby odbyć się za ponad 2 godziny ;)
Aniada

Post » Wto kwi 29, 2008 7:51

ekhm.....ja odpadam....Słowacki mówisz.....łomatko! :roll:
Serniczek

Post » Wto kwi 29, 2008 7:52

No co? No co? "Słowacki wielkim poetą był!" ;) ;)
Aniada

Post » Wto kwi 29, 2008 13:48

Był, był ale dawno był :lol:

Wiecie,ze jak piszę w watku Aniady to łapię się na tym ,że sprawdzam poprawność napisanego posta. :lol:
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Wto kwi 29, 2008 15:53

Cos w tym jest Magdziol :lol:
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Wto kwi 29, 2008 17:05

Ja też może nie zawsze czysto po "polacku" ,ale ze szczerego serca :wink: piszę ...
Teraz dopiero zajrzałam do wczorajszego wątku i oczom nie wierzę 8O Nie chcą przyjąć do szpitala ciężko chorej kobiety :conf:
Sama też kiedyś musiałam czekać ze 3 miesiące do kliniki okulistycznej na zabieg i jak się okazało, to nie dlatego że nie było miejsca,a dlatego, że te zabiegi robią raz w tygodniu kilku osobom -co zajmuje im ze 3-4 godziny ! :evil: A to z prostej przyczyny- że tylko na tyle mają funduszy... Obrazek

Aniado nie martw się Słowackim -teraz musisz myśleć tylko o sobie ! Dużo zdrówka Ci życzę ,kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:

Super że Czesio zdrowy :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto kwi 29, 2008 17:56

I dlatego właśnie nie lubię nigdy i nigdzie wyznawać, kim jestem z wykształcenia. :evil: Potem ludkowie boją się ze mną korespondować. Mam nadzieję, że przynajmniej część jeszcze tego nie wie, chociaż postem o Słowackim kompletnie się wkopałam! Liczę na zaćmienie czytelniczek, a niezaćmiona reszta niech milczy! :twisted: :twisted: :twisted: Wzruszyłam się dziś bardzo, gdy przyszła do mnie wychowawczyni chłopców z klasy matematyczno-fizycznej. Początki różnie się nam układały, bowiem klasa męska i w dodatku - ścisłowcy. A tu dziś dowiaduję się, że moi faceci naprawdę się o mnie martwią. Pani "pfesor" kiepsko wygląda, fatalnie mówi, co będzie jak znowu sobie pójdzie na takie długie zwolnienie albo do szpitala?? Oni się martwią i może kto zna jakiego procha, co by pani "pfesor" zapodać... No kurczę, rozbroili mnie :oops: :oops:
Aniada

Post » Wto kwi 29, 2008 18:15

Czasem łosie miewają ludzkie odruchy ;)
Słowacki, Słowacki... skąd ja go... :roll:

A poważnie: powrotu do zdrowia życzę! :ok: Komp mi dećko szwankuje, czasu nie mam - nie doczytałam, co się dzieje :oops:

Ubolewam nad faktem, że nie mogę skorzystać z kilku dni opieki nad zwierzakami. Czasem jest to bardzo potrzebne; nie mam kogo wysłać z kotem do weta czy z próbkami do labu :roll: Kiedy Tosia miała zapalenie pęcherza, musiałam zwalniać się ze szkolenia, żeby zdążyć do weta na zastrzyk. Usłyszałam przy okazji, że to tylko w ramach wyjątkowego wyjątku :roll: Aż strach się bać...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto kwi 29, 2008 18:41

Ja, gdy kastrowałam Czesia mówiłam w pracy, że małoletni brat ma wycinane migdałki :lol: Dni opieki nad zwierzętami powinny być przyznawane. Łatwo wszak udowodnić, że ma się zwierzę. Zgodziłabym się nawet na sprawdzający mnie nalot ;)
Aniada

Post » Wto kwi 29, 2008 19:31

Aniada z całego serca życzę Ci powrotu do zdrowia
Śledzę wątek Twoich kotków - są świetne. Przyznam Ci się, że ściągnęłam od Ciebie pomysł na imię dla nowego kota :D
Popieram pomysł wolnych dni na opiekę nad chorymi zwierzakami- w końcu to członkowie rodziny są. Może jakaś inicjatywa obywatelska? :D Pozdrawiam :D

Aniulek

Od: Sob sie 18, 2007 21:10

Post » Wto kwi 29, 2008 20:18

Bardzo dziękuję i witam cieplutko nową Ciocię :D Które z moich futerek będzie miało imiennika?? Czekamy na zdjęcia! W związku ze "ściągniętym" imieniem rościmy sobie prawo do obejrzenia tu, w naszym wątku, choćby jednego zdjęcia kociego neofity ;) ;) Aniulek, który to będzie kotek pod Twoją opieką? Macie swój wątek??
Za życzenia odnośnie zdrówka dziękuję. Właśnie otrzymałam namiary do bioenergoterapeuty... Nie wierzyłam dotąd w takie cuda, ale jestem w desperacji... Uwierzę we wszystko, co pomoże.
Aniada

Post » Wto kwi 29, 2008 20:34

Obrazek

Ten srebrny tygrysek to Maniek a brązowy to Czesio :D
Czesio jest u nas od tygodnia. Koty mają swój wątek, ale kiepska ze mnie literatka :D
Co do bioenergoterapii, to jako służba zdrowia ( wstyd się przyznać :oops: ) nie powinnam tego mówić , ale wielu pacjentom naprawdę pomaga, głównie tam , gdzie konwencjonalna medycyna nie chce albo nie potrafi pomóc.
Trzymam kciuki :D

Aniulek

Od: Sob sie 18, 2007 21:10

Post » Wto kwi 29, 2008 20:42

Śliczne kotuszki. Zwłaszcza do srebrnych mam słabość... Jakoś tak blisko niebieskiego na palecie barw się sytuują ;) Nie wiem, czemu, założyłam sobie, że ten drugi koteczek dopiero przybędzie. :D :D A wąteczku poszukamy... :D
Aniada

[poprzednia][następna]