Modrzewiowy fotoreportaż.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 14, 2010 18:41 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Jedna rzecz, że Modrzew jest ślicznym kotem, ale nie bez znaczenia jest to, jak go chwytasz obiektywem. Piękne fotki.

Modrzew już szykuje się na przyjście wiosny? :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie mar 14, 2010 19:51 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Jedna rzecz, że Modrzew jest ślicznym kotem, ale nie bez znaczenia jest to, jak go chwytasz obiektywem. Piękne fotki.

Dzięki. :-)

Femka pisze:Modrzew już szykuje się na przyjście wiosny? :D

Jeżeli pytasz, czy go ciągnie na dwór, to nie za bardzo.
Jeżeli pytasz, czy linieje, to aż za bardzo... :roll: ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie mar 14, 2010 19:56 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:Jeżeli pytasz, czy linieje, to aż za bardzo... :roll: ;-)

oceniając pod tym względem, to obserwując moje koty wiosna powinna być cały rok :roll:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie mar 14, 2010 20:09 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:oceniając pod tym względem, to obserwując moje koty wiosna powinna być cały rok :roll:

Aż tak? :lol: Ale cały rok linieją tyle, że zostają takie ładne, duże kłaki, czy tylko tyle, że wszędzie są włosy?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie mar 14, 2010 20:15 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

u mnie jak u charm :D
a pytałam o wychodzenie na dwór
Obrazek

Femka

Post » Nie mar 14, 2010 21:21 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:a pytałam o wychodzenie na dwór

Ostatnio nie miał specjalnie ochoty, nawet jak jeszcze nie było tak zimno i śnieg nie spadł. Woli sobie posiedzieć w sieni na oknie. ;-) Ale to tylko kwestia czasu, zrobi się cieplej to znowu pół dnia będzie na podwórku. ;-)
Trzeba się powoli rozglądać za jakimś środkiem przeciwpchelnym. I odrobaczyć, ale z tym też czekam aż będzie cieplej, żeby kota w mróz nie wozić niepotrzebnie. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie mar 14, 2010 21:27 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

właśnie przez mrozy moja Milusia czeka od stycznia na szczepienie.
Nie jest wychodząca, więc paniki nie ma, ale łatwo łapie infekcje.
Z drugiej strony trudno narażać kota na zapalenie płuc tylko dla samego szczepienia.

O wychodzenie Modrzewia pytałam bo mój Koralik już na dobre poczuł wiosnę i codziennie domaga się choćby 5 minut na balkonie. I jak tu głupkowi przetłumaczyć, że doopkę przeziębi, bo ciągle zimno jeszcze? :D
Obrazek

Femka

Post » Nie mar 14, 2010 21:33 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:O wychodzenie Modrzewia pytałam bo mój Koralik już na dobre poczuł wiosnę i codziennie domaga się choćby 5 minut na balkonie. I jak tu głupkowi przetłumaczyć, że doopkę przeziębi, bo ciągle zimno jeszcze? :D

Zimą Modrzewiowi co jakiś czas coś odbijało i też musiał koniecznie wyjść na dwór. Zawsze twardo siedział przez 5 minut, a potem szybko do wyra i spać. :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie mar 14, 2010 21:38 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

coś w tym jest
bo Koralik po takiej wycieczce na balkon też natychmiast meldował się na poduszce na fotelu albo w łóżku :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon mar 15, 2010 17:24 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:
charm pisze:oceniając pod tym względem, to obserwując moje koty wiosna powinna być cały rok :roll:

Aż tak? :lol: Ale cały rok linieją tyle, że zostają takie ładne, duże kłaki, czy tylko tyle, że wszędzie są włosy?

Przy dwóch dużych burasach i pingwinie nie ma większego znaczenia... i tak na ubraniach/dywanie/narzutach jest sierść :roll: a ja ostatnio chodzę do pracy w czarnych szmacianych spodniach... :roll: choć kwestia ich czarności jest nieco dyskusyjna (zwłaszcza po chwili od założenia.....) :evil:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon mar 15, 2010 21:13 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:Przy dwóch dużych burasach i pingwinie nie ma większego znaczenia... i tak na ubraniach/dywanie/narzutach jest sierść :roll: a ja ostatnio chodzę do pracy w czarnych szmacianych spodniach... :roll: choć kwestia ich czarności jest nieco dyskusyjna (zwłaszcza po chwili od założenia.....) :evil:

Modrzew ostatnio regularnie dostaje opierdziel do mamy, bo uparł się włazić do łazienki, wskakiwać na pralkę i leżeć tam na jej czarnych spodniach. :lol: W sumie to sama jest sobie winna, nie trzeba kłaść spodni gdzie popadnie. :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pon mar 15, 2010 21:19 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

biorąc pod uwagę różnorodność ubarwienia moich Szczypiorków, powinnam nosić wyłącznie worek jutowy :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon mar 15, 2010 21:51 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:biorąc pod uwagę różnorodność ubarwienia moich Szczypiorków, powinnam nosić wyłącznie worek jutowy :lol:

A z takiego wypadającego futra nie dałoby się czegoś uszyć? Nie dość, że kłaki się na coś przydadzą, to jeszcze biznes by z tego mógł być. :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Pon mar 15, 2010 21:54 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

to się już nie rozdrabniajmy i od razu ogolić zarazę :D
Obrazek

Femka

Post » Sob mar 20, 2010 18:26 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:to się już nie rozdrabniajmy i od razu ogolić zarazę :D

Ogolić zarazę? Zgolona sierść z kotów z grzybicą? Dobre, odkazić i bedzie jak nowe. :mrgreen:
A potem sierścią poduszki wypchać. :mrgreen: Dobra, wyobraźnia mnie już ponosi nie tam gdzie trzeba. ;-)

Zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I comiesięczne zdjęcia z Silesii. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

[poprzednia][następna]