Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 15:21 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

ewkaa pisze:Obrazek

Normalnie padłam, ale mu się mordeńka wyrobiła :twisted:
A u mnie bez zdjęć jak zwykle. Przez całe święta mnie nie było a po ciemku to ja robię fotki... czarne plamy, bez oczu.
Czinek przywitał Ciocię Callisto w wigilię śmierdzącą niespodzianką w kuwecie, ale już następnego dnia było ok. To teraz chyba mnie chciał ukarać, bo dzisiaj rano bez maski gazowej można było do WC nie wchodzić. Strasznie delikatny ma żołądeczek moje małe czarne Kochanie. Dzisiaj będą cycki kury z ryżem. Jak ja mam mu wprowadzać do diety przemrożone mięsko jak on tylko "powącha" nowości i się obsrywa? :| Tak wiem, małymi porcjami itd, ale u mnie nie przejdzie i albo kolacja ciągiem albo darcie paszczy przez dwa koty. No nic, będziemy się uczyć. 31 mam wolne, więc podjadę do mięsnego i zaopatrzę się w sensowne mięsko. Mario królika chwilo nie będzie, bo hodowca miał jakiś pogrom w stadzie i nie sprzedaje. Jak już będzie pewność, że wsio ok, to zanabędę i przywiozę :)
Nie widziałam swoich kotów przez prawie 4 dni, jak przyjechałam wczoraj to miałam nieodparte wrażenie, że Czinek urósł 8) Ale to pewnie tylko wrażenie takie. Waga pokojowa oczywiście jak zwykle ma mnie w nosie i pokazuje wagę taką, jaką waga Marii pokazała 2 tygodnie temu :evil:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Pon gru 28, 2009 15:49 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:
ewkaa pisze:Obrazek

Normalnie padłam, ale mu się mordeńka wyrobiła :twisted:

mam jeszcze jedno na którym ćwiczy spojrzenia ala ciocia Bajra, zaraz powrzucam w wąteczku :mrgreen:
A kiedy się swoim pochwalisz :twisted:

Gosiak104 pisze:Strasznie delikatny ma żołądeczek moje małe czarne Kochanie.

moje czarne tak samo :roll:

Gosiak104 pisze:Waga pokojowa oczywiście jak zwykle ma mnie w nosie i pokazuje wagę taką, jaką waga Marii pokazała 2 tygodnie temu :evil:

aj, bo pokojowe się nie nadają raz tylko Fenriska zważyłam na takiej i mało nie zeszłam bo nic nie przytył, ale że "w ręku" czułam różnicę wrzuciłam go do miednicy i na wadze kuchennej okazało się, że jednak rośnie :lol: tyle, że tak też coraz trudniej go ważyć, bo się strasznie wierci :roll:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon gru 28, 2009 16:10 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

ewkaa pisze:A kiedy się swoim pochwalisz :twisted:

Nie denerwuj mnie :twisted:
ewkaa pisze:moje czarne tak samo :roll:

Uf uf (znaczy wcale się nie cieszę) bo już myślałam, że tylko Czinek takie niespodzianki lubi robić :roll:
ewkaa pisze:aj, bo pokojowe się nie nadają raz tylko Fenriska zważyłam na takiej i mało nie zeszłam bo nic nie przytył, ale że "w ręku" czułam różnicę wrzuciłam go do miednicy i na wadze kuchennej okazało się, że jednak rośnie :lol: tyle, że tak też coraz trudniej go ważyć, bo się strasznie wierci :roll:

A to właśnie. Zachodziłam w głowę co robię nie tak, że przez kilka tygodni waga stała, ale jak potem "skoczyła" o 40 deko to odetchnęłam. Niestety na wadze kuchennej Czinek już się zważyć nie daje, bo wyłazi z miski :lol:
ewkaa to co? widzimy się na wystawie w styczniu?? :mrgreen: :wink:

Gosiak104

Post » Pon gru 28, 2009 16:34 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:
ewkaa pisze:A kiedy się swoim pochwalisz :twisted:

Nie denerwuj mnie :twisted:

Co nie denerwuj, co nie denerwuj, siem grzecznie pytam kiedy jakieś zdjęcia będą :twisted:

Gosiak104 pisze:
ewkaa pisze:moje czarne tak samo :roll:

Uf uf (znaczy wcale się nie cieszę) bo już myślałam, że tylko Czinek takie niespodzianki lubi robić :roll:

No moja pierwsza reakcja też była uf uf :wink: :oops:

Gosiak104 pisze:Niestety na wadze kuchennej Czinek już się zważyć nie daje, bo wyłazi z miski :lol:

ja na wadze kuchennej stawiam miednicę z łazienki - w niej się jeszcze mieści, tylko wysiedzieć nie chce :roll:

Gosiak104 pisze:ewkaa to co? widzimy się na wystawie w styczniu?? :mrgreen: :wink:

Jak mnie przyjmą :wink:, bo narazie cisza, chyba, że znowu coś gdzieś źle wyklikałam :roll:

edit:literówka
Ostatnio edytowano Pon gru 28, 2009 17:36 przez ewkaa, łącznie edytowano 1 raz

ewkaa

Post » Pon gru 28, 2009 17:33 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

:mrgreen: :mrgreen: bo sie wlazi na lazienkowa z kotem i bez kota i juz ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon gru 28, 2009 17:35 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

anulka111 pisze::mrgreen: :mrgreen: bo sie wlazi na lazienkowa z kotem i bez kota i juz ;)

no właśnie się nie da :roll: bo moja waga łazienkowa/pokojowa nie pokazuje żadnego przyrostu wagi :? za to kuchenna tak :mrgreen:

ewkaa

Post » Czw gru 31, 2009 13:50 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw gru 31, 2009 14:44 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

a zdjecia na zakonczenie starego roku beda?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt sty 01, 2010 1:38 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Wszystkiego najlepszego, spełnienia planów i marzeń w tym Nowym Roku :D
Obrazek

Może chociaż w Nowym Roku jakieś zdjęcia się pojawią :twisted:

ewkaa

Post » Nie sty 03, 2010 15:33 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

ewkaa pisze:Może chociaż w Nowym Roku jakieś zdjęcia się pojawią :twisted:

Się pojawią. :D

Odwiedziłam kolejnego "wnusia" z wagą i aparatem. :)

Waga pokazała 3.830 gram. Czinek jest dłuuuugi, taka sznurówka. ;)
Z wujkiem Garfem wielka komitywa: zagryzanie, kopsanie i łapanie za ogon (Czinek - Garfa). Ciocia Fredzia trzyma się z daleka od tej rozpasanej młodzieży. ;)
Zdjęcia robione normalnym trybem wychodziły typu: rozmazana zmaza, dopiero tryb "sport" dał jakie takie efekty:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Helikopter z ogonem :wink:
Obrazek
Bokobrody
Obrazek
Wujcio Garf
ObrazekObrazek
Następne spotkanie z wnusiem - na wystawie EKKR :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie sty 03, 2010 18:07 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

MariaD pisze:Obrazek

ale elegancki przystojniak :1luvu:

ewkaa

Post » Pon sty 04, 2010 0:26 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

przepiekne foty mlodego przystojniaka :P

anulka111

Post » Wto sty 05, 2010 17:17 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Przyszło potwierdzenie przyjęcia Czinka na wystawę. już się boję :twisted:
MariaD pisze:

Obrazek

Moja mała, czarna sznurówka :1luvu: tylko coś tą łapunię ułożył jak panienka :mrgreen:
Mój tato coraz bardziej mnie zaskakuje. Przyjechał wczoraj, kiedy myślał, że nie widzę i nie słyszę zaczepiał Fechina :mrgreen: Ale jak będąc w kuchni usłyszałam ciche:"no nie ruszaj się to ci zdjęcie zrobię!" nie wytrzymałam i wpadłam do pokoju. Ojciec jeszcze chwilę chciał zachować pozory osoby, która kotów nie lubi, ale mu się nie udało. Coś tam tłumaczył, że to zdjęcie tylko żeby mamie pokazać :ryk: To zrobił ostatecznie kilka fotek, nawet Garf się załapał. Szkoda tylko, że tych zdjęć nie dorwę za szybko. Ale kiedyś się uda :twisted: Bardzo się cieszę, że się mój ojczulek uspołecznia. Żeby jeszcze tylko Garfa polubił to już będę w 7 niebie :roll:

Gosiak104

Post » Wto sty 05, 2010 17:26 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze: Szkoda tylko, że tych zdjęć nie dorwę za szybko. Ale kiedyś się uda :twisted:

jak to nie :evil: dorwij dorwij koniecznie i się pochwal :mrgreen: i sama rób kolejne, bo chłopaki szybko się zmieniają :1luvu:

ewkaa

Post » Wto sty 05, 2010 17:30 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

ewkaa pisze:
Gosiak104 pisze: Szkoda tylko, że tych zdjęć nie dorwę za szybko. Ale kiedyś się uda :twisted:

jak to nie :evil: dorwij dorwij koniecznie i się pochwal :mrgreen: i sama rób kolejne, bo chłopaki szybko się zmieniają :1luvu:

Dorwę jak do rodziców pojadę. Znaczy się... eee yyy... na święta? :wink:
A sama już coś tam napstrykałam (tak ze cztery sztuki :twisted: ) tylko bateryjki w aparacie mi zdechły i tyle było z wrzucania zdjęć na kompa. Podładuję dzisiaj i jutro pokażę :)

Gosiak104

[poprzednia][następna]