Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) Potrzeba nam kciuków za zdrowie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2016 17:24 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Optymistyczny oraz radosny jest fakt, że nie musisz dokumentować zarania swojego istnienia, czyli własnej działalności w okresie życia płodowego. Aż dziw, że tego nie wymagają w urzędach. :lol:
Ale poradzisz sobie, chociaż faza załatwienia papierów, dokumentów, potwierdzeń, zaświadczeń, wpłat, wypłat i tym podobnych, jest najbardziej upierdliwa.
Trzymam kciuki, żeby Ci się udało.
Uprzyj się i nie trać nadziei. Czasem katastroficzna wizja nabiera łagodności, jak się stopniowo i konsekwentnie realizuje poszczególne punkty planu. Jeszcze trochę wytrzymasz, a potem to minie i będziesz triumfować nad biurokracją i cieszyć się własną firmą. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro mar 30, 2016 17:33 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Dziękuję :) ale firmę to ja już mam od kilku lat :) Powoli do przodu ;)
Jadę teraz po monitor :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro mar 30, 2016 18:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

No, ale teraz będziesz miała własną siedzibę. Kwaterę główną!

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro mar 30, 2016 19:21 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Tak jest :) mój azyl, pracownie twórcza :)
Odebrałam monitor :D Facet w sklepie w szoku, ze ktoś kupuje taki drogi monitor, że podobno rzadko takie się sprzedają :) i tak od słowa do słowa zeszło na co? No oczywiście ze na koty :mrgreen:
facet też ma kota, młodego Brytyjczyka, przesiaduje na kocich forach i zastanawia się nad drugim kotem, na razie jest na etapie ze myśli ;)

A w centrum handlowym silesia w Katowicach stworzyli ogromną przychodnie weterynaryjna i stał na parkingu nawet ambulans weterynaryjny - musze to sprawdzić, fajnie jakby była taka karetka dla zwierząt :)

klaudiafj

Post » Śro mar 30, 2016 20:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Cudowne zdjecie!! ile jab ym dala aby choc 1 choc 1 chcialo tak u mnie spac... ale ja mam stanowczo niekolankowe koty. Pxior jest poduszkowy... wygryzacz!!

Jaki monitor kupilas?? :> Dobry monitor to podstawa! Eizo? Yllama?

Nie iwem czy Jou nie chodzi do silesi... ale moge sie mylic.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro mar 30, 2016 20:15 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Tak Eizo :) do fotografii tylko eizo i Nec jeszcze są polecane. Teraz mam już taki super monitor klasy profesonalnej :) Tak się z niego ciesze i tyle na niego czekałam ze aż boję się go załączyć :)

Co do Tosi to chyba ja ją tak nauczyłam spać, bo od małego nosiłam ja na brzuchu i usypialam na rękach :mrgreen:

A dziś zauważyłam że Tosis mi urosła, jest drobna ale z daleka czy w.ciemności mylę ja z Marysia :) i juz troche wazy :) Kitusia to się odznacza kolorem białym, wiec ja rozróżniam, a te dwie mylę :)

klaudiafj

Post » Śro mar 30, 2016 20:26 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

:D:D No urosla urosla tak jak moja coco tez ja czasem potrrafie pomylic z Nicia tym bardziej ze one podobe a po ciemku to tak nie widac.

Eizo sa genialne... moj maz choruje ale... poza zasiegiem dla niego hihih zreszta do grania mu eizo nie potrzebne. Ma swoja Yllame czy jak to sie tam zwie :P I tak byl wystarczajaco drogi ;P

Dorastaja nam panienki :D:)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro mar 30, 2016 20:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Hej!
Jak juz przejdziesz urzędy, to juz blizej niz dalej konca.
Kiedys oglądałam ten program Polacy w swiecie i w wielkiej brytani nawet nie wychodzisz z domu a załatwiasz wszystko przez internet. Tylko u nas takie cyrki. Od okienka do okienka :|

Klaudia Dasz rade!
Ale Tosia juz duza :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw mar 31, 2016 6:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Dzień dobry :)
No, w urzędach tak to już jest... Ciekawa jestem Twojego lokalu, jak go już urządzisz.... ech... chyba trzeba będzie do Bytomia się wybrać... ;)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw mar 31, 2016 13:29 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Dzień dobry wszystkim :)

Sama nie wiem jak to wyjdzie z tym lokalem. Na szczęście to nie punkt usługowy, gdzie się drzwi nie będą zamykać, tylko mój prywatny azyl, nie jakieś foto-usługi :) Lokal ma 32 m2. To taki standard dla samotnych fotografów bez zatrudnionej ekipy :) Na początek jest ok :) Układ jest odpowiednio prostokątny, ale ma kawałek ścianki działowej, którą będę musiała wybić częściowo - ciekawe czy się na to zgodzą ;)

Od momentu zakupu monitora Eizo mam osobistego pana Eizo do usług :D I mój osobisty pan Eizo powiedział mi, że muszę mieć komputer z kartą graficzną z wejściem display port, co oznacza dla mnie kupno nowego komputera na już :roll:

Pewnie Dorotko! Zapraszam do Bytomia na zdjęcia :ok: :ok: :ok:

edit. zobaczcie ten drapak :D http://www.zooplus.pl/customerpicturedi ... _cm/409066
Moja Tośka tak wchodzi - Obrazek
Mamy drapak słupek gruby i wysoki na 120 cm i Tośka się na niego zawsze wspina i tak wchodzi na parapet - nigdy nie skacze, tylko wchodzi jak małpka jak ten kot ze zdjęcia :D Na takim dużym drapaku to by oszalała z radości :D Ale Marysia i Kitusia nie chcą się wdrapywać - pewnie nie chcą małpować :D

hah :ryk: dopiero teraz zauważyłam, że na tym zdjęciu jest Kitusia i Marysia :mrgreen: Ale przysięgam, że to nie one :D

klaudiafj

Post » Czw mar 31, 2016 15:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Masz wiewióreczke :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw mar 31, 2016 15:46 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Ja na telefonie wiec zdjecie widzę w mniejszych rozmiarach i miałam wrażenie ze to Tosia sie wspina 8O a Kitusia stoi i podziwia!
Jestem pod wrażeniem drapaka, ceny :wink:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw mar 31, 2016 15:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Podobają mi się te półeczki na ścianie,z posłankami - fajna sprawa :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw mar 31, 2016 16:09 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Elo! Fajnie się wspina, super drapak! :P

Podłączyłaś monitor?? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 01, 2016 13:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 8 :) zdj str. 19, 22 ☆

Pewnie, że już podpięty :) Jestem dziś już po drugiej rozmowie z penem Eizo :) Już wszystko jest jasne i klarowne :) Dobrze, że go mam :) Ale nie miałabym go, gdybym tak po prostu kupiła monitor w sklepie. Kontakt dał mi do siebie na warsztatach foto dla fotografów, gdzie prezentowali swój sprzęt :)

Jestem też już dziś po 1,5h kanałówki. To już trzecia wizyta i będzie jeszcze jedna, bo babka nie umie doczyścić mi jednego kanału, bo jest ciasny, skręcony i długi :( Zrobiła zdjęcie i się okazało, że nie dotarła do końca. I za 2 tyg kolejne drążenia. Na szczęście nic mnie nie bolało, choć i tak prawie zemdlałam.

Mamy też już listę rzeczy do remontu w naszym lokalu. Zapowiada się nieźle :) Ale nie wiedzą, że chcę ścianę walić :mrgreen:

Moje koty szczęśliwe i radosne :) Marysia bryka jak owieczka na polu :) Nie będę już kupować faliway, bo chyba co złe mamy już za sobą. Znowu jest jak wcześniej.

A tu Wam chciałam pokazać jak my sobie dajemy buziaczki z Tosią :) Opowiadałam Wam jak ją od małego nauczyłam dawać buziaczki to teraz czasem mi nos wystawia i mnie całuje :)
Obrazek
Wcale jej nie trzymam :) Siedzę sobie po turecku na dywanie, a Tosia siedzi mi na kolanach. Mam dużo zdjęć z tego momentu, jak się do mnie wtula, jak oczki mruży, ale są słabej jakości to nie będę prezentować - musicie uwierzyć mi na słowo :) Ja oczywiście wyszłam jak kaczor donald, no ale z tej perspektywy i na przedniej kamerce to cudów nie ma ;)

A jutro mam zajęcia w ZAPFie - cieszę się :D I jest Jarmark Staroci w Bytomiu - może uda mi się zdążyć. Chciałabym jakiś aparat foto kupić ;) Dwa razy już zdarzyły się piękne egzemplarze u prywatnych sprzedawców. Tacy są najlepsi, bo sprzedają co mają na strychu i to za bezcen. Handlarze sprzedają złom i liczą jak za złoto.

klaudiafj

[poprzednia][następna]