dziki Patmol

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 06, 2014 14:16 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

to chyba facet jest (nawiasem mówiąc)
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw lis 06, 2014 14:16 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Pomyślałam o tym telefonie, ale nie mam żadnych darmowych minut, ani kasy zbytnio.
To chyba on, nie ona?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 06, 2014 14:20 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

masz racje -on
mnie się wydawało , że ona bo puszka Pandory

ja mam minut dużo na telefonie, ale nie zadzwonię
bo nade wszystko nie lubię rozmawiać z przez telefon :oops: ze znajomymi jest mi trudno -ale z obcymi to już problem, gadam jak naprawdę muszę :oops:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lis 12, 2014 11:12 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

nic się nie dzieje

Alibaba w klatce siedzi spokojnie - i wcale jej nie roznosi
wyciągnięty -chętnie siedzi na rękach albo na krześle -ale nie za długo

na koty warczy, psów się boi - więc Sweetie czuje się w obowiązku na niego naszczekać
boi się , więc według Sweetie ma niecne zamiary na pewno :?
chętnych do wzięcia go brak

nazbieram sobie liści miłorzębu i będę robić herbatki -podobne bardzo zdrowe na wszystko
u nas w parku rośnie ten miłorząb najlepszy - dwuklapowy; liście są już żółte, więc można zbierać
wracając z psem ze spaceru zgarniam garść liści spod drzewa i w kieszeni przynoszę do domu 8) tylko nie wiem jak lepiej suszyć
czy lepiej na kaloryferze czy jednak temperatura na kaloryferze za wysoka :king:

pestki dyni na kaloryferze robią się jakieś takie za suche

Patmol

Post » Śro lis 12, 2014 11:17 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Pestki najlepsze takie świeże i nie obieraj tej zielonej skórki, to się naturalnie odrobaczysz :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 12, 2014 14:09 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

nie dam rady zjeśc tyle surowych 8) koty trochę jedzą
resztę suszę

mój TŻ zamiast pieniędzy z Funduszu socjalnego dostaje punkty
to znaczy wszyscy u niego w pracy tak dostają od jakiegoś roku
poczatkowo mnie to bardzo denerwowało -ale się przyzwyczaiłam
1 punkt ma wartość jakby 1 zł i można go wymienić na rzeczy konkretne, ale drogie straszne i całkiem nieprzydatne , wymienione w takim programie punktów :twisted:
przykłądowo
on dostaje jakieś 50-80 - punktów miesięcznie-róznie
i one co jakiś czas znikają, więc nie można ich zbierać :?
a można wymienić na tzw przeżycia np skoki spadochronowe -skok za 500 zł (różnice trzeba dopłacić),
albo za bilety do kina w Warszawie (od nas jakieś 500 km)
albo luksusowy weekend w SPA za 1200 zł ( te 1100 zł trzeba dopłacić)
itd
albo można sobie kupić luksusową biżuterie (dopłacając oczywiscie)

ale ostatnio dodali empik -i można wymieć 50 zł na kod do emipka, i potem za ten kod kupić coś w empiku
w empiku jest dość drogo , lubię empik -no ale jest drogo -taniej byłoby kupić książki w innym miejscu

no to szybko wymieniłam punkty na kod w empiku (było już tyle, że starczyło) :kotek: i zaszalałam -za punkty zamówiłam ostatnie dziecko lasu :kotek:

Patmol

Post » Śro lis 12, 2014 14:26 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Alienor pisze:Pestki najlepsze takie świeże i nie obieraj tej zielonej skórki, to się naturalnie odrobaczysz :ok: .
Dość często w sezonie też mogę mieć takie pestki.... Ile i w jaki sposób stosujesz jednorazowo....
Też gdzieś słyszałam o tej metodzie ale nigdy jej nie zastosowałam... (wtedy była mowa o 100-200 zmiksowanych i do jednorazowego spożycia.... nie doczytałam w jakim okresie - nie odważyłam się).
Nie wiem nawet czy potrzebowałabym odrobaczenia skoro internista nic takiego nie mówi!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lis 12, 2014 14:29 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

trzeba jeśc pestki na czczo i z olejem rycynowym 8)
pełno w necie przepisów
https://hipokrates2012.wordpress.com/20 ... tasiemiec/

Aby przeprowadzić skuteczną terapię odrobaczenia która usunie owsiki, glisty, tasiemce i inne pasożyty należy spożyć ok. 30 dkg obranych, świeżych nasion dyni (zawierających wspomnianą już błonkę) a po 2 godzinach zastosować dowolny środek przeczyszczający. Terapię można powtórzyć za dwa tygodnie.

Jeżeli nie masz świeżych pestek i chcesz usunąć robaki skiełkowanymi pestkami musisz powiększyć ich ilość o połowę i zastosować kurację 2 dni pod rząd – z uwagi na mniejsze stężenie kukurbitacyny.

Uwaga: U dzieci należy stosować niewielkie dawki – 10-15 pestek, bo choć kukurbitacyna nie wchłania się w przewodzie pokarmowym to istnieje możliwość przedawkowania – ot jaka. Przedawkowanie kukurbitacyny może spowodować wymioty i biegunkę. Może się wydarzyć – w przypadku dużego zakażenia pasożytami że po potraktowaniu ich pestkami dyni organizm zacznie reagować jak na stan zapalny – gorączką i objawami grypowymi – spowodowane jest to pojawieniem się martwych komórek pasożytów w organiźmie które w kilkanaście – kilkadziesiąt godzin zostaną usunięte z organizmu – stąd pomocne jest zastosowanie środka przeczyszczającego.

a wiecie że i marchewka zwykła pomaga na robaki? no i wrotycz oczywiscie (jak się przezyje kuracje 8) )
Aby zwalczyć pasożyty, należy na czczo spożyć 250-300 gramów świeżych, pozbawionych łupin, silnie rozdrobnionych nasion dyni. Po około 2 godzinach od spożycia należy przyjąć środek przeczyszczający. Dla pewności kurację można powtórzyć po 2 dniach.

Aby zabieg był bardziej efektywny, pestki z dyni można połączyć z innym naturalnym lekiem na pasożyty - marchewką. Wymieszaj 3 łyżki startej marchwi, 250-300 g potłuczonych, świeżych pestek dyni i 2 łyżki oleju. Tak przygotowaną miksturę należy zjeść na czczo. Po 3 godzinach należy spożyć łyżkę oleju rycynowego, aby wywołać efekt przeczyszczający i wydalić pasożyty. Podczas kuracji nie można nic jeść

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/ ... 42052.html
Ostatnio edytowano Śro lis 12, 2014 14:32 przez Patmol, łącznie edytowano 2 razy

Patmol

Post » Śro lis 12, 2014 14:31 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Ja po prostu jem je do oporu :oops: . Środki przeczyszczające w moim przypadku są zbędne :smokin: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 12, 2014 14:34 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

ja nienawidzę :oops: skubać pestek dyni
jak to jeść?
a z łupinką są za twarde
(normalnie królewna ze mnie :mrgreen: )

Patmol

Post » Śro lis 12, 2014 14:44 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Tak zwyczajnie je jesz?
Myślałam raczej o wersji profilaktycznej na wszelki wypadek gdyby jednak gdzieś było coś o czym nie wiem... dlatego tak długo myślę... a tutaj chodzi o składniki zawarte w łupinie...:wink:

Czy znacie może czystek i stosowałyście? Nie wiem czy przypadkowo nie zawiera czegoś rozrzedzającego krew... żeby zamiast profilatyki nie narodził się problem...
Powinnam opracować kolejne zamówienie na ksylitol a co chwilę mi to wyskakuje w ofercie...

Ja mam kupione do pieczenia pieczywa już łuskane pestki dyni.... i czasem sobie zamiast wyłuskiwać "pójdę na łatwiznę" i zjem ich garstkę...
W sklepie ogrodniczym widziałam w ubiegłym sezonie bezłuskową odmianę...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 12, 2014 14:50 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

mi zostaje tyle z dyni, które gotuję (tez dla psów) - że jakoś nie tak byłoby kupować :oops:

czystek mam zamiar kupić 8) w badapak.pl jest w korzystnej cenie http://www.badapak.pl/czystek-susz
teraz mi się nie zmieścił w zamówieniu 8)

Patmol

Post » Śro lis 12, 2014 15:16 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Mnie by się zmieścił do zamówienia - cen jeszcze nie porównywałam ale myślę właśnie nad tym działaniem czy sobie nie zaszkodzę -jeśli chodzi o krew
wskazania - m.in. zatory, zakrzepy krwi,
to pytanie raczej do lekarza bo na interpretacji wyników badań się nie znam...

W BadaPaku też niedługo powinnam coś zamówić - wkrótce mi się skończy i kasza gryczana i jaglana - produkuję z nich mąkę i co chwilę coś piekę...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 12, 2014 15:27 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Czystek schodzi w duzych ilościach w tym sklepiku co to o nim na moim wątku było :? . Co wejdę to nowe zamówienie rozpakowywane. Ludzie to jedzą hurtowo chyba. Podobno pomaga, nie szkodzi i w ogóle. Nie mam osobistego zdania i raczej nie bedę miała.
Jakbym miała zamiar to najpierw kupa do badania.
Poza tym w wielu jedzonych roślinach - pestki i podobne - są jakieś środki robakobójcze.
Myślę też, że jeśli się nic nie dzieje , nie uwidacznia jakoś, to nie ma co przesadzać. Organizm - zdrowy - powinien sobie radzic z tym czego nie chce, a to co w nas jest [i się rusza :mrgreen: :mrgreen: ] to też powinno w jakichś ilościach być :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lis 12, 2014 16:02 Re: Alibaba (dźin z lampy) Pilnie szuka Domu (DT/DS)

Morelowa :ryk: :ryk: :ryk:

Kawał mi się przypomniał.
- Co masz ?
- Mięsko ...
- Skąd masz ?
- Samo przypełzło
:mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]