Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 07, 2014 14:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Ja w zookraku zamawiałam Scanomune, bo też było duużo tańsze, niż gdziekolwiek indziej.
Musiałabym znaleźć fakturę ile, bo nie pamiętam, ale różnica była bardzo duża. O ile mnie pamięć nie myli, to płaciłam ok. 80zł.

Widzę, że BezoPet też będę musiała u nich zamówić, bo za ostatni dałam u wetki 70zł i jeszcze jęczała, że mi taką promocję robi... :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto sty 07, 2014 17:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

cieszę się, że pomogłam :)
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Wto sty 07, 2014 19:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Obawiam się, ze Kotkinsa to prędko nie zobaczymy.........:-) ma jeszcze na moje oko z 600 - 700 stron....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 07, 2014 20:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

A co czyta?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sty 07, 2014 20:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

"Bastion" Kinga.
Jest niesamowity.
Utknęłam.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 07, 2014 21:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Utknęłaś, czy utonęłaś? :wink: :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sty 08, 2014 22:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Zua jestem!!!
Szukam dobrego artykułu albo forum n/t "jak karmić psa".
Naczytałam się bzdur o zdrowym Pedigree, o mieszaniu suchego z mokrym jedzeniem (nawet idiota wie ,że nie wolno...)
Na Dogomanii jakiś oszołom każe dawać TYLKO gotowane CAŁE jajka (żeby miały mniej składników odżywczych zapewne...), oraz robić psu klopsiki z PIEPRZEM z wieprzowiny.
No przepraszam ,ale się ciśnie na usta kilka ostrych słów,
Szukam, bo postanowiliśmy nabyć Melonowi karmę Rocco, dotąd jadł Animondę Gran Carno.
Rocco ma nieco więcej mięsa, aczkolwiek Animonda jest droższa.

Macie może jakieś źródła?
Kurczę, że też nie ma takiej Gpolomskiej od psów...

Kupiłam tłuszcz w proszku dla Leukotka, już spróbowałam. Bez smaku jest, tylko tłusty.
Dodany do jedzonka powinien smakować neutralnie.
Akcja tuczu przemysłowego Leukocinskiego rozpoczęta! O ile kupy będą ok, mam nadzieję na trochę kociego ciałka...

(a potem w garnuszek i na rosołek.... :mrgreen: )

:mrgreen:

kotkins

Post » Śro sty 08, 2014 22:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Barf jest też dla psów, chyba, że Mel nie lubi surowego.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro sty 08, 2014 23:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Mel...on lubi to samo , co Leoś : DUŻO.
I jeszcze drugą potrawę: WSZYSTKO! :mrgreen:

kotkins

Post » Śro sty 08, 2014 23:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

a na barfnym świecie nie ma info o karmieniu psów?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw sty 09, 2014 9:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Na barfnym jest dział "psi". Dział "fretkowy" zresztą też. Nie czytam bo ani psa ani fretki nie mam w menażerii, ale kiedyś zajrzałam na dział "psi" i chyba coś tam było o karmach gotowych, plus przepisy na psiego barfa, oczywiście.

Kotkinsie, ja zaczynam tuczyć Ofelię. Ale nie jest to łatwe, bo ona tłustego nie lubi, a najchętniej to by jadła "McDonaldsy" (przysmaczki różnego typu, niekoniecznie te zdrowe) i gotowe karmy (w tym niestety chrupy). Ale się staramy. Karmimy z ręki, namawiamy, głaskamy, itp.

Życzę powodzenia w "Leuko-tuczu" :ok: :ok:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 09, 2014 12:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

MB&Ofelia pisze:....
Kotkinsie, ja zaczynam tuczyć Ofelię. Ale nie jest to łatwe, bo ona tłustego nie lubi, a najchętniej to by jadła "McDonaldsy" (przysmaczki różnego typu, niekoniecznie te zdrowe) i gotowe karmy (w tym niestety chrupy). Ale się staramy. Karmimy z ręki, namawiamy, głaskamy, itp.

Życzę powodzenia w "Leuko-tuczu" :ok: :ok:

no też :ok: za "Leuko-tucz" ,
Moje doświadczenie mówii , że i koty tyją głównie od dodatków węglowodanowych w karmach - po nich tez robią się głodomorami , a mięsko i tłuszczyk bardziej syci , co skutkuje mniejszym spożyciem i ... chudnęciem 8O :mrgreen:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw sty 09, 2014 12:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Znaczy się mam Ofelii dosypać pszenicy do barfa? :evil: :roll:

Ale moment, moment. Może zacznę ją dodatkowo dokarmiać kartofelkami?
Jak już wcisnę w nią stosowną dzienną porcję barfa :? Bo inaczej Ofelia zeżarłaby same kartofle, a mięso pochłonęłaby Mała Czarna.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 09, 2014 13:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Przyznam się, że zupełnie nie pojmuję tej potrzeby tuczenia. Jak trzeba będzie, sam się utuczy. Chyba jednak zdrowszy kot szczupły, a Leoś na zagłodzonego nie wygląda i podobno je dużo. Może po prostu ma dobrą przemianę materii. Albo go na tasiemca przebadaj.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Czw sty 09, 2014 14:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Szefunio i gwałcipodu

Odezwę się na temat żywienia psa. Moja sunia miała świetny apetyt i poradzono mi, żebym karmiła ją Boschem. Było to co prawda kilka(naście) lat temu, ale człowiek, który się znał tłumaczył mi, że ta karma nie ma żadnych dodatków chemicznych, jest niezbyt smaczna dla psów, które np. jadły peedigree. Moja sunia jadła chętnie, miała świetną formę i figurę :) Później, gdy się zestarzała przeszłyśmy na eukanubę weterynaryjną na zmianę z gotowanym kurczakiem z ryżem, marchewką i łyżką surowego oleju ( ale to był sznaucer olbrzym, dla jamnika może łyżeczka?). Przy okazji, ile lat ma Melon? Jakoś nie doczytałam
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

[poprzednia][następna]