Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 22, 2013 7:59 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

A Lilo zdobywa serca... siedziała znowu na telewizorze, w piecu, w mikrofalówce, w garnku, spadła ze stołu, z parapetu i upolowała obrus. Ja tylko chichoty teściów z kuchni słyszę. Znowu mój kot demoluje komuś chałupę a ten ktoś się cieszy
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Nie wrz 22, 2013 8:19 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Prawidłowa reakcja :ryk:
Po prostu jak tu się nie śmiać z takich wybryków. A kot w mikrofalówce to już w ogóle :) Kot koleżanki spał kiedyś w kominku lub na kominku, oczywiście nic mu się nie stało.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Nie wrz 22, 2013 9:18 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Mój się mikrofali boi bo wydaje głośne i dziwne dźwięki :D
Kot z pieca hmmmm grillowany? :D
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Nie wrz 22, 2013 9:21 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Widzę że kicie podbijają serca w rodzinie pełną parą. Moja raczej niskopienna jest,no chyba że sie jeszcze rozkręci

Stefa35

Od: Pt sie 23, 2013 0:18

Post » Nie wrz 22, 2013 9:22 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Zapomniałam dodać, że kotecki pełnią dodatkową funkcję mopa, bo wyciągają pajęczyny zza wszystkich regałów :D
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Nie wrz 22, 2013 9:27 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Moja wytarła kurz za mebloscianką bo nie ma opcji żebym tam z mopem dotarła

Stefa35

Post » Nie wrz 22, 2013 9:31 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Bo kotecki pożyteczne stworzonka :mrgreen:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Nie wrz 22, 2013 9:34 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

elianka, Twoje kocury w ten weekend muszą mieć niezłą radochę :kotek:
Nie dość, że nowi ludzie i nowe zachwyty, to jeszcze tyle mają do odkrycia ... no i do nabrojenia :ryk:

bea3

Post » Nie wrz 22, 2013 9:38 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Ano!

Ciągle w centrum uwagi :) Wszystko o czym zamarzy kot :D Tylko z jedzeniem bieda, bo na puszkach od wczoraj, nie ma surowej wołowinki ( teściowa chyba by padła na zawał :ryk: )
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Nie wrz 22, 2013 9:40 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

A co im jeszcze z surowizny podajesz ? Dopytuję mądrych ludzi, żeby w przyszłości wiedzieć czym ja mam karmić jakiegoś małego kociaka :mrgreen:

bea3

Post » Nie wrz 22, 2013 9:42 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Bea 3 to ty nie masz swojego kotka?

Stefa35

Post » Nie wrz 22, 2013 9:45 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Stefa - nie mam, 7 lipca straciłam mojego 10 letniego Gucia (chłoniak). Na razie liżemy rany po stracie, bardzo to przeżyliśmy i przeżywamy nadal. W wakacje miałam na chwilę dwa małe tymczasy znajomej no i to tak. Kotek będzie. Jak trochę sobie poukładam to i owo.

bea3

Post » Nie wrz 22, 2013 9:51 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

bea - ja flirtuję trochę z BARFem. Nie przechodzimy na cały BARF bo nie mam takiej możliwości - często wyjeżdżamy i koty jeżdżą z nami albo maja nianię, grzebanie się w mrożonych mieszankach jest niewykonalne. Kotki dostają dobre suche + mokre.

A mokre to taka mniej więcej BARFowa mieszanka. Nie przykładam się aż tak bardzo do bilansowania, bo karmię różnymi rzeczami i wierzę, że w całości kotki mają wszystko co im trzeba.

Tak więc z suplementów mamy Felini Complete, taurynę i zmielone skorupki. Gotuję taką zupkę warzywną z kurczakiem, miksuję to na aksamitny krem. Dodaję do tego gęsiego smalcu. Potem dodaje witaminy i suplementy i zamrażam w kostkach do lodu, potem mam te kosteczki zupkowe w woreczku.

Oddzielnie mamy pomrożone mięsko - indyka, kurczaka, wołowinę, cielęcinę... wyciągam porcyjkę mięska, dorzucam kosteczkę warzywną i rozmrażam razem. Czasem daję czyste mięso bez dodatków. Czasami sparzoną wątróbkę i gotowaną na parze rybę. Łososia na surowo. Próbuję się przełamać i dać im wieprzowinę od własnych świnek teściowej ( 100% bez chorób), ale to chyba zbyt głęboko mi w mózgu siedzi, że nie wolno :D
Kotki dostają też kocie mleko z Rossmana, żółtka surowe i jogurt. Staram się ciągle podawać im coś nowego, póki są małe i "otwarte". Rosną jak na drożdżach :1luvu:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Nie wrz 22, 2013 9:53 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Dziękuję elianka. Czytam teraz trochę i o BARFie i dobrych karmach. Widzę, że Ty wiesz dużo więcej nt. żywienia, więc czasem się dopytam. A jak rosną i wcinają (niekoniecznie w tej kolejności :D) to bardzo dobrze.

bea3

Post » Nie wrz 22, 2013 10:01 Re: Lilo&Stich - czetornożne, dwuogoniaste tornado

Ja wiem, bo się tym interesuje od lat :) Guziczek też był tak karmiony :) Jak chcesz to pytaj o wszystko . Bellemere też jest oblatana, nawet bardziej niż ja :)

Współczuje Ci straty kotka. W tym samym czasie odszedł nasz Guziczek. Wielu ludzi się dziwiło, ze maluchy zamieszkały u nas raptem po 4 tygodniach od jego śmierci, ale ja nie mogłam znieść pustego mieszkania. Młode nie zastąpiły mi mojego kocurka, ale skutecznie stłumiły ból i pustkę po jego stracie. Nadal za nim tęsknie, ale one są takie cudne, że skutecznie odwracają moja uwagę :)
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

[poprzednia][następna]