Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2014 13:13 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Chudy jakoś przetrwał, choć widać, ze próbował sie wydostać, bo wszystkie miski w klatce i te stojące obok klatki poprzewracane ... No ale to był pierwszy raz. Wypuszczony nie uciekł w popłochu, tylko spokojnie jeszcze zjadł w altanie z reszta śniadanko :D

Dzisiaj też go zamknę, ma byc ok. -10 ... Dzis juz koty będą spały z włączonym grzejnikiem.

Ja tak przypuszczam, ze Silva sobie przy jakimś domu pomieszkuje ... ale w domu raczej nie.

... a Radek jakiś taki dzisiaj bez humoru :( Mam nadzieje, ze wszystko ok, jak bedzie w takim nastroju wieczorem, to zabiorę go do domu. Tak czy inaczej juz w czwartek go zgarniam, niech się przygotuje w ciepełku do wystawy ;) A reszta niech sobie spokojnie odpoczywa bez niego - Chudy wtedy moze zostać w altanie poza klatką.

Radek z niedzielnego pokazu (tradycyjna poza ;) )
Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sty 21, 2014 14:39 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Jaka ładna przypinka :wink:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto sty 21, 2014 14:44 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

itaka pisze:Jaka ładna przypinka :wink:

Poznajesz? ;)
Idealnie pasuje do Radka :lol:

(przy okazji - już możesz odpiąć banerek Wisienki - ma super domek 8) )
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 21, 2014 14:58 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Avian pisze:
itaka pisze:Jaka ładna przypinka :wink:

Poznajesz? ;)
Idealnie pasuje do Radka :lol:

(przy okazji - już możesz odpiąć banerek Wisienki - ma super domek 8) )

Niestety takiej nie mam bo się dla mnie nie ostała ale mam za to ładne inne przypinki :)

A co do Wiśnie to już odpinam i bardzo się cieszę, że ma DOM :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto sty 21, 2014 16:41 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Wieśka znalazła DOM!? Super-duper :!: :ok:
Izo, mam poważne wątpliwości czy Ty naprawdę chcesz wyadoptować Wielką Czarną Wściekliznę. Nie czarujmy się - kochasz potfora. :wink:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro sty 22, 2014 17:24 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dobrze że Chudy dał się zamknąć w altance, strasznie zimno się zrobiło... u nas dzisiaj w nocy ma
być -13 stopni :( ...byłoby super, żeby tak chciał na stałe zamieszkać w altanie :ok:

Radek jak zawsze robi imponujące wrażenie 8)
Powodzenia na wystawie :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Śro sty 22, 2014 17:31 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Chudy dzisiaj sam juz wchodził i wychodził z altany - bardzo mu sie podobało, ze człowiek wciaż mu drzwi otwiera ;)
Dziś został w otwartej klatce, mam nadzieje, ze go Radek nie zje ...
(choc dziś to Chudy Radka wciąż zaczepiał - aż Radecki sie chował za grzejnik ;) )

Zimno bardzo, ale w altance, przy włączonym grzejniku, temperatura powyzej zera 8)

Zastanawiałam się rano, czyje łapki widzę na śniegu, skoro wszystkie koty zamknięte w altanie ... co najmniej 2 koty, których nie znam muszą jeszcze bywać na działkach :( Bo nie sądzę, ze Silva takie rundki po działkach robiła.
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 23, 2014 18:10 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dla Chudego altana jest juz normalnym, przyjaznym miejscem 8)
Śpi poza klatką, zaczepia Radka i bardzo chętnie do niej wchodzi :D
Dzis kolejna zimna noc ...

Chudy na spacerze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak jest co kilkanaście kroków, jak tylko na moment stanę :lol:
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 23, 2014 18:19 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Iza, on powinien mieć na imię Grubosz, on chudy to może był kiedyś, kiedyś :ryk: :ryk:
Jest cudownie tłuściutki, czarniutki, lśniący i przesympatycznie pokazujący brzuszek :D :ok:

No i najfajniejsze jest to, że uznał już altanę za swój dom i dobrze oraz bezpiecznie się tam czuje z
pozostałymi mieszkańcami i dozorcą Radziem :ok: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw sty 23, 2014 18:41 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Bardzo bym chciała, zeby zaprzyjaźnił sie z Batonikiem, on bardzo tęskni za Pasikiem, jest smutny i taki bez życia :( Cały czas jak jestem na działce, siedzi w budce - na szczęście Brzydal nadal jest bardzo opiekuńczy wobec niego, razem w tej budce śpią, wiec na pewno mają ciepło nawet bez piecyka :lol:
Kiedy Chudy jadł w altanie, Batonik wystawił głowę i obserwował całkiem zainteresowany :D
Teraz jeszcze jak nie bedzie przez weekend Radka, to Batonik pewnie wyjdzie z budki i trochę rozprostuje kości ;)
Obrazek

Avian

Post » Czw sty 23, 2014 19:22 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

No właśnie Chudy :?: raczej Grubcio lub Pan Kulka :mrgreen: , choć pewnie za tę kulistość odpowiada w dużej mierze zimowe, grube futro :wink:
Fajnie, że Chudy już zadomowiony w altance i może rozrusza biednego Batonika :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Pt sty 24, 2014 9:58 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Rzeczywiście niezły grubalek z Chudego! Widać, że wszystkie działkowce suto karmione! Teraz taki czas, że koty wymiatają każdą ilość (przynajmniej moje firmowce). I też porobiły się niezłe grubaski!
pozdrawiam cieplutko :)

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Pt sty 24, 2014 10:09 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Powodzenia Raduś na wystawie :ok: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob sty 25, 2014 21:25 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

kwinta pisze:Powodzenia Raduś na wystawie :ok: :D

Dzisiaj Radek wygrał w swojej kategorii :D
Walnął sędziemu baranka w czólko, potem sie przytulil do niego i juz był sędzia zdobyty 8)
Zarobił dobre jedzonko i wygodne (różowe ;)) posłanko :D
Teraz relaks w hotelu.
Obrazek

Avian

Post » Sob sty 25, 2014 21:26 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radku, gratulacje! Wiesz, jak kupić wynik :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]