Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 9:05 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze: Akcja z wczoraj... nie pierwsza, ale wczoraj mi się jakoś rzuciła do oczu i do reszty.
Na ladzie rozmraża sie mięso. Na jednym talerzyku troche małych, już rozmrożonych kawałeczków. Przyszedł Migdał [Morela nigdy nie przyszła kiedy przygotowuje się mięso] pogadać o jedzeniu. Stół,lada, lodówka, lada z jedzeniem - usiadł koło talerzyków.. i czeka.

Zazdroszczę.
Maurycy wczoraj przy gościach wpakował się centralnie na stół :roll: :oops:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie kwi 28, 2013 9:21 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No, tak... Jak przyjąć ten punkt widzenia...

Makreli już nie będziemy kupować. Złamałam się na jedną. Małą. Poskubały z łaski, z ręki.
A następnie Migdał się porzygał na moje łóżko :twisted: Tu się nie wykazał wyczuciem.
Wczoraj. Do dzisiaj suszę i usiłuję się pozbyć smrodu...

Revontulet - nie zazdrościsz :mrgreen: To ja zazdroszczę. Bo to duży komfort wiedzieć, że dasz - zjedzą i spokój. A nie, ze schwasz, wyciagniesz, potem jeszcze raz, potem się nadaje do wywalenia, dasz nowe.... - patrz początek zdania.. :twisted:
Poza tym pakowanie się na stół jest słodkie :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie kwi 28, 2013 9:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Poza tym pakowanie się na stół jest słodkie :D

Taaa, bardzo.
Przewracanie szklanek, siadanie tyłkiem w talerzach, zrzucanie sztućców na podłogę- ooo, spadło 8O , wytrącanie widelca z ręki pokaż co tam masz, sprawdzę czy dobre i wsadzanie białej łapy do pomarańczowego sosu :roll: .
Obrazek

Revontulet

Post » Nie kwi 28, 2013 9:32 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Jeśli one mówią to co 'im wkładasz w usta' to tym bardziej słodkie.
Upieram się :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 28, 2013 9:59 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Jeśli one mówią to co 'im wkładasz w usta' to tym bardziej słodkie.
Słodkie i nawet mi nie przeszkadza, pod warunkiem, że wskok na stół nie ma na celu użycia go jako kuwety (Bodzinek)... :evil:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie kwi 28, 2013 10:04 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

hanelka pisze:
morelowa pisze:Jeśli one mówią to co 'im wkładasz w usta' to tym bardziej słodkie.
Słodkie i nawet mi nie przeszkadza, pod warunkiem, że wskok na stół nie ma na celu użycia go jako kuwety (Bodzinek)... :evil:

8O
Obrazek

Revontulet

Post » Nie kwi 28, 2013 10:12 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Taką fantazję miał chłopak. Odprowadziłam już na szczęście gości do windy. Wracam, a tu mój ślepy trójłapek stoi na stole i leje serdecznie wszystko...
Obrazek

hanelka

Post » Nie kwi 28, 2013 10:16 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

8O Niezła fantazja. Nie ma co, oryginalny chłopak :mrgreen:
To tak jednorazowo było, czy częściej się zdarza?
Obrazek

Revontulet

Post » Nie kwi 28, 2013 10:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

hanelka pisze:Taką fantazję miał chłopak. Odprowadziłam już na szczęście gości do windy. Wracam, a tu mój ślepy trójłapek stoi na stole i leje serdecznie wszystko...

8O
Nie na lanie na stół to nawet ja się nie zgadzam !
Ale to ' ..mój ślepy trójłapek stoi na stole...' mnie wzruszyło..
Też pytam - zwyczaj ma taki, czy jednorazowo? Może zbyt dużo różnych zapachów, których trzeba było się pozbyć?

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 28, 2013 10:28 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ja też się nie zgadzam. Ale nikt mnie nie pyta ;)
Mam trójkę ujawnionych lejków. Myślę, że mają wsparcie. Powinnam aktywnie działać w wątku dla zasikanych, mam małą drużynę strażacką (takich sikawkowych) ;)
A ślepy trójłapek wymiata... Uwielbiam go. Twardziel z niego, że hej
Obrazek

hanelka

Post » Nie kwi 28, 2013 10:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Leje to tylko Mała Dama - jak ktoś pakuje sie do łóżka a to przeciez jej rewir więc....... leje :mrgreen: . Dlatego sypialnia jest jej. Tak jej się zrobiło po śmierci Kiluni, która była dla niej guru.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie kwi 28, 2013 11:37 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kinnia pisze:Leje to tylko Mała Dama - jak ktoś pakuje sie do łóżka a to przeciez jej rewir więc....... leje :mrgreen: . Dlatego sypialnia jest jej. Tak jej się zrobiło po śmierci Kiluni, która była dla niej guru.

A Wy znaczy macie inną? :mrgreen:
Może by jej jakąś podobną kicię do Kiluni? Nie zaprzyjaźni sie tak z nikim?

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 29, 2013 19:26 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kilka dni temu obcięłam Migdałowi DRUGI RAZ W ŻYCIU - 8 [osiem] paznokci :ok: Determinacja mi pomogła, jako że chłopak sobie nos podrapał i chyba kciukowym pazurem przy myciu - tak domniemywam - podrapał pyś przy 'ustach' wydrapując kłaczki. Usiłowałam to oglądać przez szkło powiększające, ale... no, utrzymaj Migdała, mając okulary, ktorych się boi i w jednej ręce to szkło... :twisted:
Sukcesem jest obcięcie obu kciukowych pazurów.
W końcu mi sie wyślizgnął, bardzo był biedny :(

Jedziecie gdzieś we wolny długi weekend?
Domyślam się, ze Broszka to nie :( , a inni?

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 29, 2013 19:40 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Pracujemy :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon kwi 29, 2013 20:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

felin pisze:Pracujemy :mrgreen:

Dobrze, że się uśmiechasz.. mimo, że na zielono ...

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]