2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedzica gryźl

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 13, 2013 12:12 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Twoje kociaki, pomimo choroby są szczęśliwe dzięki Tobie :1luvu:
I jak każdy kot wie kiedy na co sobie mogą pozwolić, a przy Twoim charakterze wiem, że mogą dużo :D :D
Bo tylko tacy jak my pozwalamy na wiele, chociaż się do tego nie przyznajemy, czasem nawet sami przed sobą...
Ale tak ma być...
Niech myślą, że rządzą nami...
A nam pozostaje tylko naiwne myślenie, że jest odwrotnie :ryk: :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro mar 13, 2013 13:58 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Kotina pisze:Lubię czytać o kotach. Oczywiście najlepsze są historie z życia wzięte :D Nie te zmyślone.
Tylko ci co kochają koty, znają je potrafią tak pisać, czyta się z zapartym tchem :ok:

Kubuś - ta śliczna mordeczka - to taki łobuziak ?
Tofinek - koty uratowane potrafią być wdzięczne - on jest najlepszym dowodem :love: :love:

Z jednym masz, Miraclle, rację - gdyby nie Twoja wspaniała opieka, na pewno obaj byliby już za TM.
Nie każdy nadaje się na opiekuna kota, a już naprawdę mało kto potrafi i chce opiekować się chorym kotem

Miraclle, chapeu bas

:love: :love: :love:

Kubuś gdy zaczął dojrzewać pokazał swój łobuzerski charakter :mrgreen:
Masz racje koty chore, kalekie, niepełnosprawne mało kiedy mają wzięcie.

Parę dni temu usłyszałam coś w typie "leczyć dachowce? Co innego gdyby to były rasowe, rodowodowy, ale dachowe leczyć?"

Czym, że ten dachowy jest gorszy od rasowego ? Kot to nie przedmiot, to żywa istota, czuje, cierpli. Nie różni się w niczym od ludzi.
To tak jak by kota porównać do wazonu... mam stary, ubity za parę groszy. Na co mi taki wazon, przecież się przed nikim nim nie pochwalę... wezmę i go wyrzucę. Kupie sobie nowy, drogi, taki którym się pochwale, przed rodziną, znajomymi będą mi go zazdrościć...
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro mar 13, 2013 14:02 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

AnnAArczyK pisze:Twoje kociaki, pomimo choroby są szczęśliwe dzięki Tobie :1luvu:
I jak każdy kot wie kiedy na co sobie mogą pozwolić, a przy Twoim charakterze wiem, że mogą dużo :D :D
Bo tylko tacy jak my pozwalamy na wiele, chociaż się do tego nie przyznajemy, czasem nawet sami przed sobą...
Ale tak ma być...
Niech myślą, że rządzą nami...
A nam pozostaje tylko naiwne myślenie, że jest odwrotnie :ryk: :ryk:

Przecież nie po to mamy zwierzęta żeby je w rządku ustawiać :ryk: :ryk: :ryk: , a że czasem są nieznośne, to co mam je bić albo krzyczeć ? Nie, nie nie. To lepiej nie mieć zwierzaka.
Dlatego zwierzaki są dla ludzi mądrych, a kot w szczególności :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Czw mar 14, 2013 12:14 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Miraclle pisze:
Przecież nie po to mamy zwierzęta żeby je w rządku ustawiać :ryk: :ryk: :ryk: , a że czasem są nieznośne, to co mam je bić albo krzyczeć ? Nie, nie nie. To lepiej nie mieć zwierzaka.
Dlatego zwierzaki są dla ludzi mądrych, a kot w szczególności :mrgreen:

Podoba mi się ostatnie zdanie :piwa:
Czuję się podbudowana :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw mar 14, 2013 13:12 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

AnnAArczyK pisze:Podoba mi się ostatnie zdanie :piwa:
Czuję się podbudowana :wink:

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Czw mar 14, 2013 13:27 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Witam w zimowy dzień :roll:
Sypie, wieje, do tego minusowa temperatura. Dokładnie -5 :roll:
Wczoraj przyszła nam paczuszka z zooplus. Suche papu dla Dzulki, ona nigdy nie chciała jeść chrupek, aż nie przyszły koty :mrgreen:
Kupiłam jej dla testu RC exigent mini. Je aż jej się uszy trzęsą. W końcu to karma dla wybrednych psiaków :wink:
Oczywiście nie zapomniałam też o kociastych, są puszki z miamora i pasta odkłaczająca dla Kubusia.
Logiczne, że Kubuś pasty samej nie zje, nic nowego. jednak po zmieszaniu z mokrym renalem wcina.

Kubuś mnie zadziwia, jeszcze żadnego mokrego nie jadł tak jak renala. Nie chodzi mi o zapał, lecz o ilość. Każde mokre jest zjadane lecz jedynie w małych ilościach, a renal idzie w mig.

Dziś dałam mu pełna miskę, normalnie jadły ją cały dzień, a tu poszła połowa na raz. Schowałam resztę do lodówki. Godzinę temu wyciągnęłam żeby się zaciepliło, postawiłam na blat w kuchni. Teraz wchodzę do kuchni, żeby przemieszać mokre w misce i dać grubaskowi... i co widzę... pusta miskę :ryk: :ryk: :ryk: Sam się obsłużył nawet nie wiem kiedy :mrgreen:

Foteczki Tofisia

Obrazek

Przygotowywanie do snu
Obrazek

Dobranoc :ryk:
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Czw mar 14, 2013 15:45 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Mówisz, że Kubusiek sam sobie "ocieplił", sam wymieszał i sam zjadł? :mrgreen: :mrgreen:
Sprytny, więc nie jesteś mu do niczego potrzebna :lol: , lodówkę pewnie też sobie otworzy :wink:

Tofik jest tak podobny do Kropki 8O , tylko grzeczniejszy :kotek:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw mar 14, 2013 16:42 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

AnnAArczyK pisze:Mówisz, że Kubusiek sam sobie "ocieplił", sam wymieszał i sam zjadł? :mrgreen: :mrgreen:
Sprytny, więc nie jesteś mu do niczego potrzebna :lol: , lodówkę pewnie też sobie otworzy :wink:

Tofik jest tak podobny do Kropki 8O , tylko grzeczniejszy :kotek:

Pewnie zjadł zimne, a wymieszał językiem :ryk: :ryk: :ryk:
Na moje szczęście nie potrafi sam otwierać lodówki :mrgreen: świeciła by pustkami :ryk: :ryk:

Fakt grzeczniejszy :wink: i ociupinkę lżejszy :ryk: jednak to dalej Kropeczki brat :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Czw mar 14, 2013 19:58 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Hej Basiu :)

Kubuś jak Amy. Przy niej jedzenia sie nie uchowa. A to ze Mili ukradnie to norma. ALe jak Mili nie zalezy to jej oddaje. Ale jak zależy to w łep łapą walnie, zawarczy i Amy nie ma szans. Najczęściej jest tak jak Mili dostanie rybę albo kawałek naszej wędliny. Wtedy broni swego :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw mar 14, 2013 21:46 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

MonikaMroz pisze:Hej Basiu :)

Kubuś jak Amy. Przy niej jedzenia sie nie uchowa. A to ze Mili ukradnie to norma. ALe jak Mili nie zalezy to jej oddaje. Ale jak zależy to w łep łapą walnie, zawarczy i Amy nie ma szans. Najczęściej jest tak jak Mili dostanie rybę albo kawałek naszej wędliny. Wtedy broni swego :D

Cześć Monia :1luvu:
Rybka, wędlinka wiadomo bronić trzeba, w końcu to rarytas a nie byle co :mrgreen:
Amy młodziutka jeszcze rośnie, może sobie pozwolić na chwile kulinarnego szaleństwa :kotek:
Kubuś niestety musi zadowolić się swoim jedzeniem, a że mokre renala traktuje jak smakołyk to mnie cieszy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt mar 15, 2013 12:54 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Miraclle pisze:Foteczki Tofisia

Obrazek

Przygotowywanie do snu
Obrazek

To jest właśnie to o czym pisałam na swoim wątku :love:
O tym kocim spojrzeniu …. normalnie człek wmięka ;)
Tofinku ty też wiesz jak patrzeć na swoją Dużą.
Kubuś i Tofinek – artyści całą „mordeczką” :love: :love:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt mar 15, 2013 17:09 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Kotina pisze:
To jest właśnie to o czym pisałam na swoim wątku :love:
O tym kocim spojrzeniu …. normalnie człek wmięka ;)
Tofinku ty też wiesz jak patrzeć na swoją Dużą.
Kubuś i Tofinek – artyści całą „mordeczką” :love: :love:

Paczą i paczą i można się rozpłynąć :mrgreen:
Kubilowy artysta dziś skoczył mi na nogę, a dokładnie na łydkę. Mnie to nawet nie zabolało, tylko nie mogłam pozbyć się go z nogi... powód... śmiałam się :ryk: Rany jak mnie to śmieszy te jego ataki, rzuca się jak na zwierzynę, wbija pazury i próbuje szczypać zębami :smiech3: :smiech3:
Jak już uwolniłam się z objęć oprawcy ujrzałam kilka ran drapanych :roll: i zaczęło mnie boleć :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt mar 15, 2013 21:49 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Jak przystało na prawdziwego tygrysa, masz rany cięte, kłute i szarpane :ryk:

Myślę, że to był...rewanż :mrgreen: :mrgreen:
Za wszystkie kłujki i macanki u weta :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt mar 15, 2013 22:00 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

AnnAArczyK pisze:Jak przystało na prawdziwego tygrysa, masz rany cięte, kłute i szarpane :ryk:

Myślę, że to był...rewanż :mrgreen: :mrgreen:
Za wszystkie kłujki i macanki u weta :wink:

:ryk: :ryk:
To był znak "miska pusta" :wink: , a duża zamiast nasypać chrupki olała koteczka i rozmawiała. Kotek łasił się, mówił - nie pomagało, to pokazał bardziej dosadnie o co biega :ryk:

...a może pomyślał, że moja noga to żarełko :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt mar 15, 2013 22:04 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Miraclle pisze:
Po jedzeniu Kubuś odsypia, a tłuszczyk rośnie :ryk:
Obrazek

Kubuś paczy...spojrzenie mówi "mamo nie zawoź mnie więcej do tych w fartuchach, będę grzeczny"
Obrazek

Na krewetkę :ryk:
Obrazek

Kubusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: ale z Ciebie przystojniak :ok: :ok: :ok: i te piękne oczy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

[poprzednia][następna]