Kocia Koalicja 4: Samotny Moher

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 28, 2013 22:37 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

U mnie sa tlukace recznie malowane i koronkowe ozdoby-Smakusie interesuje tylko zabawa koronkowymi z dolnych galezi :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 01, 2014 11:52 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Niech Nowy Rok przyniesie Ci radość, miłość,
pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń,
a gdy się one już spełnią,
niech dorzuci garść nowych marzeń,
bo tylko one nadają życiu sens!
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro sty 01, 2014 12:03 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Dziękujemy i wzajemnie życzymy wszystkim dobrego i szczęśliwego 2014 roku! :D

Koci obejrzeli sztuczne ognie i potem udawali sennych, ale po 2, jak już poszłam spać, musiała być niezła impreza z tańcami w kuwetach :o . Żwirek był wszędzie; dzień zaczęłam od odkurzania.
Jakiego dnia dotyczył przesąd, że to co się robi w tym dniu, to i cały rok? NR czy Wigilii. Mam nadzieję, że nie NR, bo będę cały rok latać na odkurzaczu :roll:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro sty 01, 2014 12:47 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Wigilii :lol:
U mnie panuje senna atmosfera,ale tez musze puscic odkurzacz- normalka przy trzech kotach i psie dlugowlosym :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob sty 04, 2014 0:47 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Monostra pisze:Dziękujemy i wzajemnie życzymy wszystkim dobrego i szczęśliwego 2014 roku! :D

Koci obejrzeli sztuczne ognie i potem udawali sennych, ale po 2, jak już poszłam spać, musiała być niezła impreza z tańcami w kuwetach :o . Żwirek był wszędzie; dzień zaczęłam od odkurzania.
Jakiego dnia dotyczył przesąd, że to co się robi w tym dniu, to i cały rok? NR czy Wigilii. Mam nadzieję, że nie NR, bo będę cały rok latać na odkurzaczu :roll:

i tak latasz*, to co Ci za różnica czy z przepowiedni czy nie :lol:

* i będziesz latać :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sty 04, 2014 12:34 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Ale nie latam codziennie :evil: . Ze żwirkiem i kudłami jest jak z trucizną - na małe dawki człowiek się uodparnia.
Tym bardziej, że odkurzanie z kotami to hardkor. Nie ma kotów: wyciągasz odkurzacz, przelatujesz pomieszczenia i już.
Z kotami:
1. pytamy koty, czy wszyscy skorzystali z kuwet; nikt się nie zgłasza
2. czyścimy kuwety, bo może się coś wysypać
2. pytamy koty ponownie, czy może ktoś chce skorzystać; cisza
4. odkurzamy pomieszczenia z kuwetami i przechodzimy tam, gdzie są miseczki; już po drodze słyszymy grzebanie Sybirka w kuwecie; rzucamy mięsem pod nosem
5. podnosimy miseczki; zanim włączymy odkurzacz, na miejscu gdzie zwykle są miseczki siada Moher z pytaniem na mordce: GDZIE ONE SĄ?
6. ściągamy miseczki i czekamy aż się kotek pożywi a potem idziemy go napoić z kranu w łazience
8. odkurzamy dokładnie z uwzględnieniem kanap i dywanów
9. wracamy odkurzyć ponownie koło kuwety; wtedy słyszymy odgłosy kocich zapasów na kanapie i dywanie
10. wracamy odkurzyć kłęby kłaków
11. Rudy po wysiłku fizycznym idzie do kuwety. On zawsze załatwia się pakiecie - w jednej kuwecie kupa, po czym przechodzi do drugiej...
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob sty 04, 2014 12:43 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

brzmi jak dzień z życia kociarza wariata
dlaczego wariata? Bo kto normalny zafundowałby sobie taki hardcore w domu? :lol:
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 04, 2014 13:05 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

A przewidzisz to? Poprzednie koty tak nie robiły. Ta trójca dobrała się jak nigdy :roll:
I nie uwierzę, że nie robią tego specjalnie, nie z taką regularnością. Poza tym mogę przysiąc, że patrząc na Sybirka widzę radochę na pysku - ona ma bardzo wyrazistą mimikę :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob sty 04, 2014 13:07 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Ty przynajmniej zdanżasz odejść od kuwety, zanim któreś do niej polezie. Ja jeszcze czyszczę, a tymczasy już przy mnie siedzą i grzecznie czekają. Odsuwam się tylko troszkę, włażą do kuwety. I nawet nic nie robią, tylko pogrzebią łapką. Kontrola jakości, cholera jasna.
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 04, 2014 14:56 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Monostra pisze:(;)
11. Rudy po wysiłku fizycznym idzie do kuwety. On zawsze załatwia się pakiecie - w jednej kuwecie kupa, po czym przechodzi do drugiej...

Kupa śmierdzi :roll:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Sob sty 04, 2014 15:04 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Wbijcie sobie w umysł, że przy kotach jesteście Broom Manger albo, bardziej swojsko: konserwator powierzchni płaskich - od razu lepiej się poczujecie latając na miotłach lub odkurzaczach. :P
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob sty 04, 2014 19:10 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

ja się urodziłam, żeby być damą i tylko złośliwy los zadrwił ze mnie ustawiając mi na drodze kocie kuwety z kupami. :evil:
Obrazek

Femka

Post » Sob sty 04, 2014 19:56 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Monostra pisze:A przewidzisz to? Poprzednie koty tak nie robiły. Ta trójca dobrała się jak nigdy :roll:
I nie uwierzę, że nie robią tego specjalnie, nie z taką regularnością. Poza tym mogę przysiąc, że patrząc na Sybirka widzę radochę na pysku - ona ma bardzo wyrazistą mimikę :lol: .

Jak napisal;as to mialam wrazenie,ze jakbys u mnie zycie z kotami ogladala....wlacznie z piciem wody z kranu po zjedzeniu-teraz syrena Rysia wzywa wszystkie koty do lazienki do wodopoju :lol:

Kuwetowo mam niewielkie roznice :wink: :
1. rudy potrafi sie zalatwic do pustej kuwety,a jak myje kuwety,to kiedys zalatwil mi sie do pustego wiadra,do dzis nie wiem,jak sie tam artysta zmiescil 8) ,zostawilam wiadro na zwir z drugiej kuwety-a on nie chcial czekac 8)
2. gdy ja sprzatam kuwete p[rzylatuje Smakusia i zalatwia sie ,bym posprzatala od razu i by bylo czysto i chwalic ja musze glosno 8) ,
3.Gucio -skunksik zakopuje aromatyczny urobek tylko jesli widzi Smakusie na horyzoncie,. jak Smakusia sie przyczaja,to potem obrywa z liscia jak nie zakopie :lol:
Jak koncze odkurzac dywanm,to ragdolki pracowicie sie turlaja z radosci potem,by dywan zmienil kolor z brazu na bialy 8)

anulka111

Post » Nie sty 05, 2014 11:19 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Femka pisze:ja się urodziłam, żeby być damą i tylko złośliwy los zadrwił ze mnie ustawiając mi na drodze kocie kuwety z kupami. :evil:

...i rzyganki :roll:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Nie sty 05, 2014 16:52 Re: Kocia Koalicja 4: legowisko

Wreszcie zaczelam dostrzegac plusy dzikosci Szatonow-w trakcie odkurzania, ba, slyszac juz, ze wyciagam ze schowka StraszliwegoRyczacegoPotwora, przezorne te kotki ewakuuja sie pospiesznie na szczyt dwumetrowej biblioteczki :mrgreen:
Pozostala trojka potwora ignoruje, Maya w dodatku usiluje sie wedrzec przemoca przez otwarte chwilowo drzwi w rewiry zakazane :twisted:
Do kuwet chodza tasmowo tylko wtedy, gdy je czyszcze rano :rudolf:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

[poprzednia][następna]