Wszystkie koty jamnika Melona -jamniczy DT dla tatusia Amki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 02, 2012 13:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

I czyta się , i czyta , i czeka na ciąg dalszy , czyli na fotki szczęśliwej i /prawie/białej Amci :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt mar 02, 2012 14:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Papuga wezmę na tymczas... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt mar 02, 2012 14:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Na tymczas czy na potrawkę/zabawkę dla kotów?

Jak już było o dziwnych imionach futrzaków, to ja tylko wspomnę, że mój tato mówi do Ofelki "ty gruba dynio". Biedaczka widocznie bierze sobie to do serca i kręci nosem przy misce.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt mar 02, 2012 18:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

U mnie są Dziady.
Ucieszyłam dzisiaj panów remontowych, bo mam w zwyczaju wchodząc do domu krzyknąć "cześć Dziady". Na to hasło Lolek (zwany też Lolencjuszem Wspaniałym) natychmiast melduje się pod drzwiami. Sznycek wyłazi z sypialni (krzesła pod stołem zasłonięte obrusem) pod warunkiem, że wroga (niedomowników)niet. Tym razem powitałam niechcąco stojacych w korytarzu panów, ale to ich wina bo ja patrzę pod nogi a ich tam nie było.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt mar 02, 2012 19:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

MB&Ofelia pisze:Na tymczas czy na potrawkę/zabawkę dla kotów?

Coś Ty nie ma opcji. Maks rozwala każdego kota. Wszystkie 4 sztuki się go panicznie boją. Durny Wytrzeszcz nadal czasem usiłuje łapę pchać.....ale jak sie papug zbliża to spiernicza, bo wie czym to grozić może
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt mar 02, 2012 20:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Neigh pisze:
MB&Ofelia pisze:Na tymczas czy na potrawkę/zabawkę dla kotów?

Coś Ty nie ma opcji. Maks rozwala każdego kota. Wszystkie 4 sztuki się go panicznie boją. Durny Wytrzeszcz nadal czasem usiłuje łapę pchać.....ale jak sie papug zbliża to spiernicza, bo wie czym to grozić może

przez takiego papuga właśnie u mnie zagościły persy - jako niepolujące, co u Dalii i Duni się sprawdziło
bałam się wziąć zwykłego kociaka
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt mar 02, 2012 22:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Przepraszam Was ,ale dziś mam ochotę umrzeć.
Siedzę nad klawiaturą i leję łzy.Moja mama wycięła tyłek Amelce- mała miała rozwolnienie.
Z pięknego, białego persa ,z którego byłam taka dumna mam coś co wygląda jak wycięty pancernik.Dobrze,że w środku ten sam kot,że włosy odrosną...
Ale przykre uczucie zostaje.
Mojej mamie nie zależy na moim szczęściu-obcięła Amkę bo trudno jej myć tyłeczek, bo Amcia drapie.Bo mama niespecjalnie lubi Amkę (Fio już lubi, z Fio jest DUMNA..."mamy pięknego kota").
Mam paskudnie toksyczną matkę.

Czuję się poprostu podle.
Całą radość z powrotu diabli wzięli.
Wiecie, Amcia jest śliczna.I ktoś jej tę urodę ...zepsuł...Nie jest mądra.Jest śliczna i zabawna.

Fio jest dystyngowana, elegancka, myśląca...a Amka to wrażliwy i ładny kotek.I zabawny.I tyle.
Najchętniej sama oddałabym się do adopcji.

kotkins

Post » Pt mar 02, 2012 22:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Ja Cię adoptuję, no wirtualnie chocby :1luvu: :1luvu:

Biedna Amcia, nie czuje się taka .......goła :?: :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob mar 03, 2012 9:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Amka jest wystraszona.Dałam większą dawkę leku, siedzi dziewczyna pod łóżkiem.
W nocy przyszła pospać na mnie...mam nadzieję,ze straty są do odrobienia(psychiczne straty!)

kotkins

Post » Sob mar 03, 2012 9:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

kotkins pisze:Przepraszam Was ,ale dziś mam ochotę umrzeć.
Siedzę nad klawiaturą i leję łzy.Moja mama wycięła tyłek Amelce- mała miała rozwolnienie.
Z pięknego, białego persa ,z którego byłam taka dumna mam coś co wygląda jak wycięty pancernik.Dobrze,że w środku ten sam kot,że włosy odrosną...
Mojej mamie nie zależy na moim szczęściu-obcięła Amkę bo trudno jej myć tyłeczek, bo Amcia drapie.Bo mama niespecjalnie lubi Amkę (Fio już lubi, z Fio jest DUMNA..."mamy pięknego kota").

Wiecie, Amcia jest śliczna.I ktoś jej tę urodę ...zepsuł...Nie jest mądra.Jest śliczna i zabawna.

Fio jest dystyngowana, elegancka, myśląca...a Amka to wrażliwy i ładny kotek.I zabawny.I tyle.

Kotkins nie desperuj - ucięcie futra to nie amputacja
przy sraczce to jest jedyna rozsądna rzecz aby oszczędzić stresu kotkowi zbyt częstym myciem tyłka
Amcia czy z wygolonym tyłem czy nie jest tym samym ślicznym kotkiem
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob mar 03, 2012 10:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Biedna Amelka... Kiedyś przepraszałam kota za zawiezienie na zastrzyk przy pomocy wędzonej sardynki. Pomogło, więc polecam. A zanim nie odrośnie, trzeba po prostu podziwiać kotuńkę od przodu ... i nie oglądać jej portek :D
Podziwiam koty niepolujące na ptaszki. Przed chwilą Ofelia zobaczyła ptaki na balkonie i tak wystartowała, że o mało szyby nie wybiła
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob mar 03, 2012 10:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

dalia pisze:
kotkins pisze:Przepraszam Was ,ale dziś mam ochotę umrzeć.

przy sraczce to jest jedyna rozsądna rzecz aby oszczędzić stresu kotkowi zbyt częstym myciem tyłka

popieram.
sama czynność obcinania pewnie mogła ją zdenerwować, ale fakt posiadania krótszego futra raczej nie robi na niej wrażenia:) w końcu futro nie określa kota
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob mar 03, 2012 10:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

ezzme pisze:
dalia pisze:
kotkins pisze:Wiecie, Amcia jest śliczna.I ktoś jej tę urodę ...zepsuł...Nie jest mądra.Jest śliczna i zabawna.

popieram.
sama czynność obcinania pewnie mogła ją zdenerwować, ale fakt posiadania krótszego futra raczej nie robi na niej wrażenia:) w końcu futro nie określa kota

No i Amcia nie ma w końcu centymetra w oku :!:
Kotkinsie, a może ona zachowuje sie też inaczej bo za Kotkinsem tęskniła :?:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob mar 03, 2012 10:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Bolkowa pisze:Kotkinsie, a może ona zachowuje sie też inaczej bo za Kotkinsem tęskniła :?:

o to to!
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob mar 03, 2012 12:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona

Amcia po wyczesaniu i napudrzeniu poszła się zmoczyć w mokrej kabinie prysznicowej:)
Jest sobą, jej żadne wystrzyżenie nie szkodzi.
Interesują ją ciepły parapet, pies,mjenso, zakuoy(Nie pisałam,ale Amelka wchodzi mi do siatek z zakupami...jest taka mala,że się mieści).Dostała super-grubą poduszkę z gaciowym różu do spania pod łóżkiem.
Na mnie reaguje ekstatycznie, ona jest szczęśliwa ,że jestem.Fio jest obrażona...jak w wierszu Szymborskiej:" podejdzie się na obrażonych łapach":)))

Dalia...ona miała rozwolnienie jeden raz.Można umyć...
JAK SIĘ BĘDĘ "OPIEKOWAŁA" MAMY STORCZYKAMI JAK WINOWAJCZYNI WYJEDZIE...TO PO POWROCIE Z O B A C Z Y!!!!! :evil:

Podpisano:Kotkins mściciel...!!!!

Nie wiem czy mogę jeździć na wakacje...psia kość!!!

kotkins

[poprzednia][następna]