W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 25, 2013 11:20 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Na szczęście pieniądze nie są wyrzucone w błoto, koszyk zaakceptowany :)

Obrazek
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pon lut 25, 2013 11:39 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witamy ! Fajny koszyk koty lubia tak spać w koszykach ,pudłach a moje jeszcze na parapetach okna !!! kocyki sa zrzucane ! nie wiem dlaczego??? :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Pon lut 25, 2013 11:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika53 pisze:... a moje jeszcze na parapetach okna !!! kocyki sa zrzucane ! nie wiem dlaczego??? :kotek: :kotek: :kotek: ...

Bo im spadają, musisz im takie maty antypoślizgowe w IKEA kupić co pod chodniki/ dywaniki się podkłada :wink:
Moje trio dziś w nocy dało czadu, akurat Tata spał w dużym pokoju (przed przyjęciem do szpitala na operację oka).
Zdemolowały mu pokój jak nigdy (!), znalazły wszystkie zagubione myszki a makarony w oknie były splątane jakby tam jakiś demon szalał.
Nic wyczucia nie mają... Jak tam weszłam rano to się załamałam taki bajzel był.

ManfredkotTusi

Post » Pon lut 25, 2013 12:44 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ciekawe co na to tata ?A moje jak ktos do mnie przyjdzie to wtedy sie dopiero popisują ,Lesiu przynosi w mordce myszki i chce żeby mu rzucać własnie wtedy jak ja jestem zajeta rozmowa .W nocy śpia ale nad ranem tak kolo 5 słychać jak lataja po korytarzach ,gonitwy urządzaja !!! :ryk: :ryk: :ryk:
Siostra moja tez miała operację oka ,pierwsza nie udana i miała juz ich 6 teraz się szykuje w maju na 7 (miała usuwaną zaćme ) oby tacie sie udała :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Pon lut 25, 2013 13:06 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Jezu, nie strasz bom sama w strachu, po 16 jedziemy, ma być już po. Załatwiliśmy bardzo dobrego specjalistę to mam nadzieję, że się uda i nie będzie komplikacji. Tata ma zaćmę + witrektomię.

No właśnie, koty... ciekawe dlaczego jak my wyjątkowo jesteśmy bardzo zajęte, czymś innym niż kotami, i akurat nam na ich adoracji nie zależy to ONE właśnie wtedy się narzucają :twisted:
Jak wróciliśmy ze szpitala to miałam wrażenie, że jest bardzo brudno, słońca trochę i już kurz rzuca się w oczy. Rzuciłam się do szybkiego sprzątania bo nie znoszę jak jest widocznie brudno, źle się wtedy czuję psychicznie.
No to te gady jak na złość pakowały się na kolanka, kręciły się, mruczały wyjątkowo głośno i chciały piescotek, nerwy miałam na nie :) bo tu robota w domu, jeszcze robota biurowa, czas goni a one wyjątkowo (!) spragnione uwagi.

Monia czy Twoje kotki mają na kryzie taki puch (jak Tigra), cos jak rozczesana trwala ondulacja tylko bardzo miękkie :) czy włos jest taki jak np. na karku, taki bardziej lśniący i niepuchowy?

ManfredkotTusi

Post » Pon lut 25, 2013 17:11 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusia :lol: nieźle koty poszalały,a futro przy szyi na pewno koty Moniki mają takie jak Tigra i sztywne na grzbiecie.Tak powinno być.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon lut 25, 2013 17:47 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Nawet na grzbiecie "kłykcik" ma mięciusieńkie 8O , niesamowite, jak moherek dobrze wyczesany :-). Co tam moherek, on przy jej futerku to szczecina :lol:
Do tej pory, ile razy ją dotknę, to przeżywam szok dotykowy, jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że to takie mięciuchne jest :P .
Ostatnio edytowano Pon lut 25, 2013 18:03 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 3 razy

ManfredkotTusi

Post » Pon lut 25, 2013 17:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusio! Przeczytałem Twój wątek , bardzo fajnie opowiadasz o swoich pupilkach. O dokoceniu co nieco wiem, moje się nie polubiły niestety. :? Tigra jest piękna, fajnie, że polubiła koszyczek moje też lubią w nich spać. Choć najbardziej oblegane są parapety. :D

felekkartofelek

Od: Pt kwi 13, 2012 18:35

Post » Pon lut 25, 2013 17:54 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Nawet na grzbiecie "kłykcik" ma mięciusieńkie 8O , niesamowite, jak moherek dobrze wyczesany :-)

Powinna być tam sztywniejsza lecz nie wszystkie mają.Kiedyś pytałam jednej Pani od sibów :)
Może ksywkę "Moherek" nadaj kotce :lol: :?: Śmieszna :lol: W sumie jestem ciekawa jakie kłaczki mają koty Moniki53 :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lut 25, 2013 18:00 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Moher już jest na forum w "kociej koalicji" - viewtopic.php?t=87655 - u Monstra (choć akurat on to chyba nie sib o ile dobrze pamiętam ;-) ) :)

Witaj felekkartofelek :) , miło mi, że nie za bardzo przynudzam (pewnie mi przejdzie z czasem ta aktywność... o ile się już nie uzależniłam :roll: ) i Ktoś to czyta bez odruchów wymiotnych :D

Tigra pewnie wymieni sierść, w ciągu kilku najbliższych miesięcy u mnie, to zobaczymy co to będzie dalej :)

ManfredkotTusi

Post » Pon lut 25, 2013 18:08 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Niestety aktywność nawet tych osób co całymi dniami bywały na forum po około 2 latach zwykle maleje lub całkiem znika :? Ja byłam uzależniona wręcz i nawet w szpitalu bazarek robiłam na Bejbi gdy tak chorowała.Potem zamknęłam wątek.

Tusia,a co się przejmujesz w domu Tigra może nazywać się "Moherek" i nie ważne że ktoś ma kota z taką ksywką bo gdybyśmy na to patrzyły imion by brakło :lol:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lut 25, 2013 18:20 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Powiem Ci... tak w tajemnicy... :lol: , że:
Lusia w domu to Gacoperz
Tigra to Kłykcik
Maniek to Barył 8O
Tylko ciiii...

ManfredkotTusi

Post » Pon lut 25, 2013 18:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:ryk: :ryk: :ryk: ale super :ok:,a z czasem nowe ksywki dochodzą wiem jak u mnie :mrgreen: Niuniczka,albo Serdel :lol:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lut 25, 2013 18:56 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusiu na kryzie u Mirona tez jest taki ,,moherek,, nie wszystkie tak maja bo np.Milek (kot wystawowy )tego nie ma i ma tą sierść taka miękką ,jedwabista i wcale mu sie nie kołtuni a juz Miron(nie wystawowy)jest bardzo puchaty,codziennie czeszę go i codziennie znajduje gdzies koltunka . Ostatnio zrobil mu sie przy siusiaku ,i już myslałam , że trzeba z tym do weta , ale wzięłam sposobem,jak spał na grzbiecie ,Tż go drapał a ja bardzo ostroznie po prostu wycięłam ,musiałam bardzo uważać co by mu fiutka nie obciąc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A Lesio (też nie wystawowy)ma krótkie jak na syberyjczyka futerko ,puchate ,bez jakiejśc dużej kryzy,czasamji na portkach robia mu sie kołtunki ,które wyczesuję grzebieniem z ruchomymi zębami i szczotką.Każdy z nich jest inny i wygladają tez inaczej ,Lesiu ma piękną duża kitę !!!!
To co przydarzyło sie mojej siostrze to wcale nie musi być z Twoim tatą,bedzie wszystko ok !!!!Bardzo dobrym lekarzem jest Dr. Odrobina ze szpitala Bonifratów tam leczy sie moja siostra !!!
Pozdrowienia dla taty!!!!!
Viola ,gdzie sie podziewałaś ?????? :1luvu: :1luvu: :1luvu: Obrazek

Mój ,,mocher,,i ,,Baryła,,
Miłek ,,Niunio,,
Lesio ,,Kita,,
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Pon lut 25, 2013 19:53 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Jestem świrem ale nagrałam se liżącego mnie i się kotecka :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=2qP96d06IjQ

Miron... pięknisty :1luvu:

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]