Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 8.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 29, 2010 8:14 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Relacji z weekendu ciąg dalszy :idea:
mahob pisze:Och, jakby to było pięknie gdyby się polubili... :ok:

Avian pisze:No proszę jak się ładnie dogadują :D

Otóż wcale nie zanosi się na to, żeby się polubili i wcale się fajnie nie dogadują :?

W domu Frycek spotkał się z Tosią. Po wstępnym osyczeniu, Tośka próbowała nawiązać z nim normalne relacje.

Pobawisz się ze mną, Frycek?
Obrazek

Tą różową myszką?
Obrazek

Tak :-)
Obrazek

Prawda, że ładna? :-)
Obrazek

No dobra, niech ci będzie:
Obrazek

Choć mam chyba lepszy pomysł :twisted:
Obrazek

Zamiast bawić się tą głupią myszą, zabawimy się...
Obrazek

...w GONIENIE KOTA :!:
Obrazek

Wypadli z domu w takim tempie, że nie nadążyłam za nimi z aparatem. Słyszałam tylko przeraźliwe wrzaski Tośki. Fryc wrócił po chwili i koncertowo oznaczył ścianę w przedpokoju konkretnym siurem :? . Wygląda na to, że ten paskudny nawyk nie minął mu po kastracji i kto wie czy w ogóle minie :| . Zanim wyjechał do siebie, sprowokował jeszcze krótkie, aczkolwiek intensywne, spięcie z Frodo. Ostrożna Milka w ogóle mu się nie pokazała.

Oczywiście o żadnym łączeniu go ze stadem nie może być jeszcze mowy. Zastanawiam się czy on w ogóle się zmieni :roll: . Wiem, że walczy o pozycję w stadzie, ale od kastracji minęło 3,5 miesiąca. To już chyba czas, żeby choć trochę złagodniał...
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro wrz 29, 2010 10:16 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

oj Frycuś, Frycuś mój TY piękny :roll: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja wiem że musi być dobrze innej myśli nie dopuszczam i już :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro wrz 29, 2010 10:31 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

alus1 pisze:ja wiem że musi być dobrze innej myśli nie dopuszczam i już :ok:

Taa... byle nie kosztem oszczanego domu...
Kocham Frycusia, ale lania po nowych ścianach i meblach nie zniosę :evil:
Jakoś przetrwam wzajemne kocie przeganianie się i wrzaski z nadzieją, że z czasem miną, ale kocich siurów w całym domu nie zamierzam tolerować :evil:

Przy okazji - duży szacun, Avian, za Twoją wyrozumiałość w sprawie siurania rudego Mru... :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 29, 2010 10:40 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

oj Frycuś, Frycuś mój TY piękny :roll: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ja wiem że musi być dobrze innej myśli nie dopuszczam i już :ok:

Popieram przedpiszczynię choc rozumiem Twoje rozterki :roll:
Jednak tez nie bardzo chce mi sie wierzc, żeby Frycus opuscił wasze stado :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 29, 2010 10:43 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AYO pisze:Jednak tez nie bardzo chce mi sie wierzc, żeby Frycus opuscił wasze stado :wink:

Usilnie na to pracuje, idiota ciężki... :|
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 29, 2010 10:45 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Mru siura bo chory i do tego psychol ... moje koty wciąż jeszcze przechodzą przez etap dokocenia nowym osobnikiem. Niedługo będzie 9 miesiecy, a one jakoś jeszcze się nie polubiły :roll: Dobrze, że choć każdy znalazł sobie swoje miejsce i tam przesypia aktywność Mendy ;)

A za 2 miesiace znów rewolucja i dokocenie ... :strach:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro wrz 29, 2010 10:50 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Avian pisze:moje koty wciąż jeszcze przechodzą przez etap dokocenia nowym osobnikiem. Niedługo będzie 9 miesiecy, a one jakoś jeszcze się nie polubiły :roll: Dobrze, że choć każdy znalazł sobie swoje miejsce i tam przesypia aktywność Mendy ;)

Avian, nie strasz :strach:
Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji w naszym domu :roll:
Moje pieszczoszki zastraszone :?: :?: :?:
To już wolę szukać Frycowi domu...
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 29, 2010 11:53 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Nie są zastraszone, po prostu nie chcą nowego nachalnego kumpla - Mru by się bawił, zaczepia ich (ale bez agresji), a one nie chcą, wolą pospać w spokoju.
Mru był szczęśliwy jak była Stokrocia szalona - bawili sie cały dzień ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro wrz 29, 2010 12:09 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Avian pisze:Nie są zastraszone, po prostu nie chcą nowego nachalnego kumpla - Mru by się bawił, zaczepia ich (ale bez agresji), a one nie chcą, wolą pospać w spokoju.
Mru był szczęśliwy jak była Stokrocia szalona - bawili sie cały dzień ;)

Czyli u Ciebie dokocenie maluchem powinno rozwiązać sprawę :)

Frycek niestety nachalnie dąży do kontaktu i będzie z nim ciężka przeprawa, bo u mnie nikt chce spoufalania :roll:
No może Tośka da się przekonać do bliższego kontaktu. Reszta raczej nie :roll: . Najbardziej boję się o Milkę. Ona do tej pory omija Tośkę szerokim łukiem, nie chce spać i jeść w jej obecności, choć Tosia nawet nie próbuje jej powąchać, jakby czuła, że to koci strachulec. Fryc raczej nie będzie aż tak subtelny... :?

No nic, niech się ta świeżo zakocona czwórka najpierw dotrze. Zarzucam chwilowo wizyty Frycka w Dąbrowach, bo mam wrażenie, że nic nie wnoszą do sprawy :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro wrz 29, 2010 14:35 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Frycek maczo znaczy teren :twisted: No nie wie drań że sobie grabi 8)

Przykro mi bo niby relacje między kotami do zniesienia ... :roll:

Wiesz Joasiu ja też już sobie nie wyobrażam kolejnego ciężkiego dokocenia :roll:
Nie kosztem stresów i zdrowia domowników :(
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 29, 2010 15:28 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Ot problem! U mnie wszystkie kastraty ciachnięte za młodu znaczyły :strach: :evil:
Jeden tylko pers zachował tyle przyzwoitości, że obsikiwał wyłącznie krzaki na dworzu (ale za to namiętnie). Cała zimę w mieszkaniu był grzeczny.
Nic się z tym nie dało zrobić :( Wet pocieszał, że "przynajmniej mniej cuchnie" i polecał preparaty czyszczące...... :?
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon paź 04, 2010 8:38 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

dzień dobry!! co słychać u moich ulubieńców??
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon paź 04, 2010 9:18 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

gosikbaum pisze:dzień dobry!! co słychać u moich ulubieńców??

A w sumie nic nowego :)
Koty łapią późnojesienne promienie słońca, a wieczorami wcześnie meldują się w domu :)
Generalnie panują nastroje październikowe:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jesień, drogie ciotki, jesień...
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon paź 04, 2010 10:05 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:
gosikbaum pisze:dzień dobry!! co słychać u moich ulubieńców??

A w sumie nic nowego :)
Koty łapią późnojesienne promienie słońca, a wieczorami wcześnie meldują się w domu :)
Generalnie panują nastroje październikowe:

Obrazek

Jaki piekny mebel w tle! 8O

No dobra... Kocica tez niebrzydka :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 04, 2010 13:21 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

wujkowa pieszczoszka :1luvu:
piękne portrety, Tośka taka zawstydzona cudnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a jak tam kulinarnie ?

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

[poprzednia][następna]