***BOKIRA [*]*** Gabi - znowu radość :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 19, 2010 11:20 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

Kluseczki trikolorki są zjawiskowo piękne. Jeszcze ich nie fotografuję, bo mamusia jest zaniepokojona, kiedy zbliżam się do maleństw. Nie chcę dodatkowo stresować kotuni błyskaniem po oczkach. Martwię się, że nie zdążymy skończyć z grzybicą rezydentów, zanim kocięta będą gotowe do adopcji.

Właścicielka kotki zgodzi się na sterylkę, jeżeli nie będzie musiała za nią zapłacić. Czy w takiej sytuacji mogę liczyć na jakiś talon?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro maja 19, 2010 23:14 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

zbija mnie z tropu ten twój nick :ryk: :ryk:
Obrazek
talony rozdaja w gminach, zalezy ile jest pieniedzy
w mojej gminie juz sie chyba skonczyly
mowila kobitka ze do kwietnia starczy
ale trzeba pytac, czasami w II polowie roku znowu jest kasa
a jak nie to zostaje koteria....trzeba sie wczesniej umówic
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw maja 20, 2010 19:06 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

dune pisze:zbija mnie z tropu ten twój nick :ryk: :ryk:
Obrazek
talony rozdaja w gminach, zalezy ile jest pieniedzy
w mojej gminie juz sie chyba skonczyly
mowila kobitka ze do kwietnia starczy
ale trzeba pytac, czasami w II polowie roku znowu jest kasa
a jak nie to zostaje koteria....trzeba sie wczesniej umówic

Dzięki :lol: O tym, że trzeba się zapisać wcześniej to wiem, bo już sterylizowałam bezdomniaczki w Koterii. Czuję się jakoś niewyraźnie. Kotka ma właścicieli, ale oni nie uznają za stosowne ładować kasy w kota, chociaż pieniędzy im nie brakuje. Nie szczepili, nie odrobaczali... Te kocięta żyją, bo są zjawiskowo piękne, a moim zdaniem buraski i tak są śliczniejsze. Tam są jeszcze 2 płodne kotki do sterylki. Utopiono już 4 kocięta, "bo były pospolite, a po co takie trzymać?" Qrcze, szkoda, że dopiero dzisiaj się dowiedziałam.

Płakać mi się chce. :cry:

vega013

Post » Pt maja 21, 2010 10:28 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

vega013 pisze:
MaryLux pisze:Ale po co i dlaczego uaktualniałaś?

Bo TŻ się śmiał, że stale jest to 36, niezależnie od upływu lat. No to wymyśliłam coś innego. Jeżeli jest agent007 i nikt mu w metrykę nie zagląda, to może być vega013 - też ponadczasowa. :lol:

BOSKIE WYTLUMACZENIE :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Vega :mrgreen: :piwa: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt maja 21, 2010 10:32 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

Strasznie dawno mnie tu nie było :oops:
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 21, 2010 10:34 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

vega013 pisze:Dzięki :lol: O tym, że trzeba się zapisać wcześniej to wiem, bo już sterylizowałam bezdomniaczki w Koterii. Czuję się jakoś niewyraźnie. Kotka ma właścicieli, ale oni nie uznają za stosowne ładować kasy w kota, chociaż pieniędzy im nie brakuje. Nie szczepili, nie odrobaczali... Te kocięta żyją, bo są zjawiskowo piękne, a moim zdaniem buraski i tak są śliczniejsze. Tam są jeszcze 2 płodne kotki do sterylki. Utopiono już 4 kocięta, "bo były pospolite, a po co takie trzymać?" Qrcze, szkoda, że dopiero dzisiaj się dowiedziałam.

porąbani ludzie :evil: :evil: :evil: :evil: bardzo brzydkie slowa cisna mi sie na usta... nie moge, ludzie uwazaja sie za "lepszy" gatunek, a na kazdym kroku udowadniaja swoja glupote - WRRR!!!!!!!!!!!

ciekawe czy Koteria sie zgodzi... :roll: jak kiedys myslalam o zabraniu 2 bezdomniaczkow z podworka, to dzwonilam do nich i pytalam o sterylki, ale powiedzieli, ze to musza byc koty bezdomne, ktore pozniej zostana w to samo miejsce wypuszczone.... :|

tillibulek

Post » Sob maja 22, 2010 0:30 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

tillibulek pisze:
vega013 pisze:Dzięki :lol: O tym, że trzeba się zapisać wcześniej to wiem, bo już sterylizowałam bezdomniaczki w Koterii. Czuję się jakoś niewyraźnie. Kotka ma właścicieli, ale oni nie uznają za stosowne ładować kasy w kota, chociaż pieniędzy im nie brakuje. Nie szczepili, nie odrobaczali... Te kocięta żyją, bo są zjawiskowo piękne, a moim zdaniem buraski i tak są śliczniejsze. Tam są jeszcze 2 płodne kotki do sterylki. Utopiono już 4 kocięta, "bo były pospolite, a po co takie trzymać?" Qrcze, szkoda, że dopiero dzisiaj się dowiedziałam.

porąbani ludzie :evil: :evil: :evil: :evil: bardzo brzydkie slowa cisna mi sie na usta... nie moge, ludzie uwazaja sie za "lepszy" gatunek, a na kazdym kroku udowadniaja swoja glupote - WRRR!!!!!!!!!!!

ciekawe czy Koteria sie zgodzi... :roll: jak kiedys myslalam o zabraniu 2 bezdomniaczkow z podworka, to dzwonilam do nich i pytalam o sterylki, ale powiedzieli, ze to musza byc koty bezdomne, ktore pozniej zostana w to samo miejsce wypuszczone.... :|

Nie muszą być wypuszczone w to samo miejsce, bo sama Koteria szuka domków dla wysterylizowanych, oswojonych kotów.

vega013

Post » Sob maja 22, 2010 11:45 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

MaryLux pisze:Strasznie dawno mnie tu nie było :oops:
Inka

A gdzie się ukrywałaś, Ineczko? Obrazek

Kliknij miniaturkę

vega013

Post » Sob maja 22, 2010 13:20 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

tillibulek pisze:

Jest to wkurzające ze nie ma pieniedzy na strylki niczyich kotów a trzeba sterylkowac koty nieodpowiedzialnych wlascicieli z kasą bo serce peka na topienie kociaków..no ale tak jest swiat urządzony.. :cry:

W koterii sterylizuja rozne koty, sama byłam swiadkiem jak starsza pani przyniosla trzy kotki,
które przygarnęla pod swój dach, mieszka na parterze i wyskakują w sezonie przez okno,
na noc przeważnie wracają, karmi je róznie tym co ma ale na sterylki kasy nie miala...
a kotki młodziutkie i chętne :( wysterylizowali.
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob maja 22, 2010 15:59 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

Obrazek Uwaga!!! Znowu fajna zabawka na bazarku!!! My reklamujemy!!!
viewtopic.php?f=20&t=111614&p=5994022#p5994022

Kliknij miniaturkę

vega013

Post » Sob maja 22, 2010 16:01 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

vega013 pisze:
MaryLux pisze:Strasznie dawno mnie tu nie było :oops:
Inka

A gdzie się ukrywałaś, Ineczko? Obrazek

Kliknij miniaturkę

A różnie, głównie to w moim wątku :oops:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob maja 22, 2010 18:50 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

Wszyscy polubili Wedelka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kliknij miniaturkę

vega013

Post » Sob maja 22, 2010 19:59 Re: ***BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORYs.25

Nie mogę się napatrzeć na Twoje Kotki :1luvu:
Oliwka to skradła mi chyba kawał serducha

poczytałam o utopionych kociakach i nie mogę nie płakać
to takie straszne że ludzie decydują tak łatwo o życiu i smierci Innych
u nas wsioki topią co się da
kociaki,szczeniaczki
a wszystko po cichu żeby nikt nie widział
serce pęka gdy się człowiek czasem dowiaduje o takich czynach
:cry:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon maja 24, 2010 7:56 Re: BOKIRA [*] wspominamy...Filuś montuje biurkoFOTOSTORY s.25

dune pisze:
tillibulek pisze:

Jest to wkurzające ze nie ma pieniedzy na strylki niczyich kotów a trzeba sterylkowac koty nieodpowiedzialnych wlascicieli z kasą bo serce peka na topienie kociaków..no ale tak jest swiat urządzony.. :cry:

W koterii sterylizuja rozne koty, sama byłam swiadkiem jak starsza pani przyniosla trzy kotki,
które przygarnęla pod swój dach, mieszka na parterze i wyskakują w sezonie przez okno,
na noc przeważnie wracają, karmi je róznie tym co ma ale na sterylki kasy nie miala...
a kotki młodziutkie i chętne :( wysterylizowali.

czyli i tak Koteria mocno odbiega od zalozen statutowych....

tillibulek

[poprzednia][następna]