Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dune pisze:zbija mnie z tropu ten twój nick![]()
![]()
talony rozdaja w gminach, zalezy ile jest pieniedzy
w mojej gminie juz sie chyba skonczyly
mowila kobitka ze do kwietnia starczy
ale trzeba pytac, czasami w II polowie roku znowu jest kasa
a jak nie to zostaje koteria....trzeba sie wczesniej umówic
vega013 pisze:MaryLux pisze:Ale po co i dlaczego uaktualniałaś?
Bo TŻ się śmiał, że stale jest to 36, niezależnie od upływu lat. No to wymyśliłam coś innego. Jeżeli jest agent007 i nikt mu w metrykę nie zagląda, to może być vega013 - też ponadczasowa.
vega013 pisze:DziękiO tym, że trzeba się zapisać wcześniej to wiem, bo już sterylizowałam bezdomniaczki w Koterii. Czuję się jakoś niewyraźnie. Kotka ma właścicieli, ale oni nie uznają za stosowne ładować kasy w kota, chociaż pieniędzy im nie brakuje. Nie szczepili, nie odrobaczali... Te kocięta żyją, bo są zjawiskowo piękne, a moim zdaniem buraski i tak są śliczniejsze. Tam są jeszcze 2 płodne kotki do sterylki. Utopiono już 4 kocięta, "bo były pospolite, a po co takie trzymać?" Qrcze, szkoda, że dopiero dzisiaj się dowiedziałam.
Płakać mi się chce.
tillibulek pisze:vega013 pisze:DziękiO tym, że trzeba się zapisać wcześniej to wiem, bo już sterylizowałam bezdomniaczki w Koterii. Czuję się jakoś niewyraźnie. Kotka ma właścicieli, ale oni nie uznają za stosowne ładować kasy w kota, chociaż pieniędzy im nie brakuje. Nie szczepili, nie odrobaczali... Te kocięta żyją, bo są zjawiskowo piękne, a moim zdaniem buraski i tak są śliczniejsze. Tam są jeszcze 2 płodne kotki do sterylki. Utopiono już 4 kocięta, "bo były pospolite, a po co takie trzymać?" Qrcze, szkoda, że dopiero dzisiaj się dowiedziałam.
Płakać mi się chce.
porąbani ludzie![]()
![]()
![]()
bardzo brzydkie slowa cisna mi sie na usta... nie moge, ludzie uwazaja sie za "lepszy" gatunek, a na kazdym kroku udowadniaja swoja glupote - WRRR!!!!!!!!!!!
ciekawe czy Koteria sie zgodzi...jak kiedys myslalam o zabraniu 2 bezdomniaczkow z podworka, to dzwonilam do nich i pytalam o sterylki, ale powiedzieli, ze to musza byc koty bezdomne, ktore pozniej zostana w to samo miejsce wypuszczone....
tillibulek pisze:
ciekawe czy Koteria sie zgodzi...jak kiedys myslalam o zabraniu 2 bezdomniaczkow z podworka, to dzwonilam do nich i pytalam o sterylki, ale powiedzieli, ze to musza byc koty bezdomne, ktore pozniej zostana w to samo miejsce wypuszczone....
dune pisze:tillibulek pisze:
Jest to wkurzające ze nie ma pieniedzy na strylki niczyich kotów a trzeba sterylkowac koty nieodpowiedzialnych wlascicieli z kasą bo serce peka na topienie kociaków..no ale tak jest swiat urządzony..![]()
W koterii sterylizuja rozne koty, sama byłam swiadkiem jak starsza pani przyniosla trzy kotki,
które przygarnęla pod swój dach, mieszka na parterze i wyskakują w sezonie przez okno,
na noc przeważnie wracają, karmi je róznie tym co ma ale na sterylki kasy nie miala...
a kotki młodziutkie i chętnewysterylizowali.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Sigrid i 14 gości