Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 26, 2023 15:38 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Mam nospę, 40-tkę, czyli pół gdyby co. Tylko, że nie podam raczej, Czitka sobie nie da podać nospy :(
Na razie śpi, zobaczymy co dalej...
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie lut 26, 2023 16:22 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Zdrówka Czituni, wspolczuje brzusia.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lut 26, 2023 17:11 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Ojej, biedna Czitunia. :201461 No-spa najlepsza jest w zastrzyku, ale Ty pewnie sama nie zrobisz, no i nie każdy kot da sobie zrobić po dobroci...

Dobrze, ze Pasio przestał kasłać! :ok: :ok: :ok:

Zdrowia i trochę spokoju! Wiosna w końcu przyjdzie :1luvu: :201438
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lut 26, 2023 17:24 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Czitusia dziękuje bardzo za wsparcie, to ważne. Śpi sobie, jakby się wszystko uspokoiło na szczęście, zobaczymy jaka będzie noc. Musimy być w dobrej formie, toż za chwilę urodziny, takie wyjątkowe!
Czy może ktoś chce do szczęścia, bo jakby inaczej, dwa koty? Mama i synek. Kiedyś już o nich pisałam, będą chyba miały już trzy lata. Mama biała krówka, synek burasek. Własnie się dowiedziałam, że nadal są zamknięte w jednym pokoju. Tak sobie już trzy lata zamknięte. Wykastrowane, wysterylizowane, zadbane. Oswojone. Czyste. Zdrowe. Bo nie ma co z nimi zrobić. Nie mogą być wypuszczone na włości, bo tam mieszka inny kot wychodzący, starszy pan. A wokół ulica i samochody, których mama i synek nie znają. Państwo pytali, ale nikt nie jest zainteresowany. Nie ogłaszali i ogłaszać nie będą, bo nie wiadomo gdzie koty trafią, bo ludzie opowiadają różne rzeczy, a prawda potem jest inna. Nawet mi się pisać nie chce jak ta sytuacja wygląda, nie będą szukać domu bo nie.
Koty dostają jeść, pewnie dwa razy dziennie i maja posprzątaną kuwetę. Czyli ktoś zagląda dwa razy dziennie. Na chwilę. I potem drzwi się zamykają, to w innej zupełnie części domu.
Trzy lata minęły :( .
Obrazek

czitka

Post » Nie lut 26, 2023 18:19 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Oj, trzy lata, tak sami, to baaardzo długo... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lut 26, 2023 20:48 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Zdrowia dla Czitusi, urodzinki już za 5 dni...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lut 26, 2023 20:52 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

A czy Czitka lubi pastę odkłaczającą? Moje wszystkie lubią i to jest dla mnie najlepszy sposób podawania tabletek - upaprać mocno pastą i pod nosek podstawić zajęta zlizywaniem przysmaku powinna połknąć - moje dają się tak nabrać nawet te najbardziej czujne tabletkowo

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Nie lut 26, 2023 21:07 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Kciuki za Czitusię :ok: :ok: :ok: :ok:

Stronhold Pasiowi może lepiej dać po miesiącu, tak na dobicie robali polecała mi wetka.
Biedne te kotki, tak trzy lata same w mieszkaniu :(
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lut 26, 2023 21:15 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

u mnie takim pierwszym ratunkiem ludzkokocim na dolegający zołądek jest zawsze kisiel z siemienia lnianego, ale nie wiem 1. czy na IBD może pomóc, 2. czy czitusia zje, da sobie podac- ja daję strzykawką do pysia, b o niby same nie jedzą, ale do buzi smakuje
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Nie lut 26, 2023 21:17 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Nospa jest gorzka. Tytlanie może nie pomóc. Kapsułki żelowe dobre. Ale jak trudno podać to może nie pomóc. Oby minęło samo!

zuza

Post » Nie lut 26, 2023 22:48 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Dzięki wszystkim za rady, to po pierwsze. Po drugie Czitusia ma 20 lat, za chwilkę, i już wiem na wszystkie strony na co sobie pozwoli a na co nie. To jest kotka waleczna, przy podawaniu do pysia czegokolwiek, niezależnie od wieku, dostaje nagle dwudziestu łap, gryzie, rzuca się, warczy, no po prostu prawdziwa apokalipsa. Żadne pasty, masełka, nic z tych eksperymentów nie przejdzie. Ewentualnie coś ze strzykawki do pysia, ale to trzeba mieć kilka strzykawek z lekiem, za którymś razem coś może uda się podać :strach: . Oczywiście trzeba ją zawijać w koce i inne szmaty, krępować, a i tak będzie się rzucać.
To silna, duża kotka :1luvu: . Może glut z siemienia by się dało, chwilowo siemienia w domu nie mam, mam Alugastrin. A nospa wiemy jaka jest. Jeszcze może by przeszło w algach od sushi, to samo wpada do gardła, pachnie rybką i jest śliskie.
Na szczęście wszystko się uspokoiło, oby tak zostało. Ona tak ma, Tutunia jest takie ibd/trzustkę i czasem mamy dni gorsze. I mamy swoje latka...Ja ją chronię przed wizytami w lecznicy jeżeli nie dzieje się nic dramatycznego. Żadnego usg, golenia brzuszków, itd. Nie, już nie.Mamy to przerobione trzykrotnie i poza męczeniem kota opis jest zawsze taki sam. Jeżeli będzie coś bardzo niepokojącego to i w środku nocy pojedziemy gdzie trzeba, oby nie!
Teraz Pasio. Kaszlał. Raz. Sama nie wiem co z tym strongholdem, jak jutro znowu kaszlnie, to pewnie podam. Byle do rana i byle noc była spokojna. Wszyscy zalegli mi teraz na kołdrze. To znaczy chłopaki i Cosia. Razem 16 kilo kota. Dobranoc :mrgreen: .
Obrazek

czitka

Post » Pon lut 27, 2023 0:41 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

A masz chociaż duże łóżko? :wink:
Zdrowia dla wszystkich, szczególnie Jubilatki Czituni i Pasia. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lut 27, 2023 11:17 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Czitusia ma w Tobie najlepsza przyjaciółkę na świecie :1luvu:

zuza

Post » Pon lut 27, 2023 12:15 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Zrob Pasiowi pare dni przerwy z ta karma, lepiej by jadl cos mniej zdrowego niz nie jadl tej.
Ja caly czas rotuje karma, kazda ma swoje wzloty i upadki (co dziwne, jest jakby moda - zwykle nagle wszystkie chetnie zra ta a olewaja tamta, a po miesiacu odwrotnie).
Za Mopika to moglbym nawet otworzyc minisklepik z karmami, taki mialem wybor, bo stale kombinowalem co by tu kupic zeby ja jadl. I jak cos mu trafilo na gust i bralem wiekszy zapas - to nagle NIE! Ale takie ostateczne NIE (tak w swoim czasie mialem z 10 kg Purizona, ktorym sie zazeral gdy kupowalem 1-2 kg opakowania). Coz, lokalne bezdomniaki (w także wowczas Łapek) zapewne byly mu wdzieczne, bo catering mialy nie z tej ziemi.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon lut 27, 2023 13:24 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Kiedy drugi raz Milpro

Czitka, a co z Twoim wynalazkiem - algami do podawania tabsów? Czitusia nie lubi?
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

[poprzednia][następna]