Rysiek i Marchewka z rudomi.pl :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 23:15 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

tak przy okazji tych wycieczek... myślicie, że warto kota wyprowadzać jeśli w miarę to lubi? Bez względu na czyhające za progiem domu niebezpieczeństwa? i wtedy częściej szczepienia?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro sty 12, 2011 23:24 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Moje koty nie stoją pod drzwiami wyjąc, ale obserwowanie ich podczas wojaży outdoorowych to niesamowita radocha. Szczególnie Maniusia jak gania kury i kaczki. U nas na wątku są gdzieś fotki jak szaleje. Są szczepione więc o choroby się nie martwię. Nie uciekną też. Wyprowadzam je z dala od samochodów, najczęściej na zamkniętych działkach. Jedyne czego mogłabym się bać to pies, ale o to też zawsze dbam. Więc ja jestem zdecydowanie na tak, ale oczywiście pod nadzorem, i w szelkach jeśli jest możliwość przez płot, pod płotem, przez dziurę w płocie etc.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Śro sty 12, 2011 23:28 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Słuchajcie, Drodzy Forumowicze - qlence pewnie niezręcznie, ale ja mogę... :mrgreen:
Blog rudomi.p bierze udział w konkursie Blog Roku 2010.
Możemy pomóc qlence i zagłosować. Koszt SMS-a 1,23 zł brutto.
Kod oraz numer, na który można przesłać kod, by zagłosować na RUDOMI, znaleźć można tutaj: Blog Roku 2010 - kod Rudomi.pl.

A jak macie więcej pieniędzym to zagłosujcie jeszcze na blog Koterii... :wink:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro sty 12, 2011 23:36 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

yyy, a można głosować z zagranicznych numerów ???
Obrazek

Miss

Post » Śro sty 12, 2011 23:50 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Miss pisze:yyy, a można głosować z zagranicznych numerów ???

A tego to ja niestety nie wiem. :( Ale qlenka może będzie wiedziała.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw sty 13, 2011 0:39 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

ojej no, jakiś dzień wzruszeń... ;)
dziękuję VVu! :oops: (nie prosiłam VVu o to, mnie samą zaskoczył :) )

faktycznie bierzemy udział w konkursie, na pewno będzie nam miło, jeśli zagłosujecie :1luvu:
jeśli nie, to się nie obrazimy, co najwyżej Rysio i Marchew przestaną blogować z braku motywacji :twisted: ;)

Miss, obawiam się, że tylko polskie komórki. To znaczy tak było podobno rok temu, więc w tym roku pewnie też, choć tego nie sprawdzałam. W razie czego zapdejtuję.

Ja bym chciała zabierać je na spacery, ale jestem panikarą do kwadratu. Rysiek nie jest przyzwyczajony i panicznie się boi, ale Marchewka wyszła kilka razy i ją raczej intryguje otoczenie, niż przeraża. Chociaż najchętniej by biegała, zamiast spacerować ;)
Przyzwyczajać, nie przyzwyczajać...
Na razie na szczęście (i nieszczęście) mamy zimę, więc ewentualne spacery dopiero wiosną.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sty 13, 2011 8:36 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

...a wiosna już tuż....za rogiem Obrazek

A ja wczoraj przychodzę do weta, a tam w sąsiednim pomieszczeniu będącym sal(k)ą operacyjną na stole takie młode rude futro akurat poddawane kastracji ;) Dobrze, że nie zabrałam okularów, więc nie oglądając z daleka szczegółów, mogłam sobie spokojnie rozmawiać z wetem, czekając aż spokojnie skończy zabieg i będzie gotów przyjąć Stilę.
Wrażenia dość kosmiczne ;) ale rude "zwłoki" nawet przy mojej krótkowzroczności wyglądały na przepiękne :1luvu:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Czw sty 13, 2011 23:14 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

o matko, trochę to makabryczne! :)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sty 13, 2011 23:37 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

qlenka, miałam zapytać, ale zawsze wylatywało mi z głowy.

Jaką kamerą nagrywacie te cudne filmiki? :love:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt sty 14, 2011 1:27 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Cameo pisze:qlenka, miałam zapytać, ale zawsze wylatywało mi z głowy.

Jaką kamerą nagrywacie te cudne filmiki? :love:

wyślę pw ;)
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Nie sty 16, 2011 13:47 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

qlenka pisze:o matko, trochę to makabryczne! :)

trochę tak...chyba jednak nie mogłabym być weterynarzem :wink:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Nie sty 16, 2011 21:54 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Antares pisze:
qlenka pisze:o matko, trochę to makabryczne! :)

trochę tak...chyba jednak nie mogłabym być weterynarzem :wink:

ja mam 3 wetow w rodzinie i sama też bym mogła być pomimo iż jestem wege :mrgreen:
qlenko jeszcze tak chciałam się zapytać. Widziałam na rudomi.pl zdjęcia MArchewki i Ryśka na dworze w szelkach czyli jednak dają się zabrać na dwór. Poza tym czy wy bierzecie je gdzieś poza dom w ogóle? Znajomi? Rodzina? Stefan jest ze 4 razy w tygodniu na piwie z tżetem, Maniuś z racji tego, że był maltretowany bardzo boi się obcych i po jednym wyjściu do znajomych stwierdziliśmy, że nie będziemy o stresować :? Stefan natomiast tak się luzuje, że potrafi nasikać "w gościach" do kwiatka :mrgreen:

edit: albo w obróżkach ... kurde, nie pamiętam :/
Obrazek

Miss

Post » Nie sty 16, 2011 22:59 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

ja nie mogłabym być wetem, lekarzem, nic z tych rzeczy, za żadne skarby!

Miss, pewnie ten spacer masz na myśli?
http://rudomi.pl/index.php/2010/06/twor ... yklopedie/

Byliśmy wtedy w ogrodzie przy domu, trochę luzem, trochę na szelkach. Te obróżki to przeciwpchelne są, tak na wszelki wypadek.
Marchewce podobało się, Ryśkowi nie bardzo... Ona jest ciekawska, Rysiek niezbyt odważny.
Dlatego w przyszłości raczej tylko Marchew będzie zabierana na dwór. Nawet kupiłam koszyk do roweru dla niej... ale jeszcze nie testowałyśmy ;-)

Wy zabieracie Stefana do knajpy? :) Nie stresuje się?
Maniuś był maltretowany..? :( Kurczę, przyznaję się, że nie znam jego historii, zaraz zajrzę w Twój wątek.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pon sty 17, 2011 8:41 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Świetny spacer :)
Moje jedno się boi na zewnątrz, a drugie jest zbyt szalone.

OT: jakim obiektywem były robione te zdjęcia? :)

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon sty 17, 2011 12:18 Re: Rysiek i Marchewka - o dwóch takich rudych. Znowu w 2011 :)

Willow_ pisze:O nadwyżki finansowe w styczniu trudno, ale co tam ... trochę przyjemności i radości z życia trzeba mieć, więc poparła wszystkie trzy Obrazek

Z KOTmoterstwa: viewtopic.php?f=1&t=114294&start=525
ObrazekObrazek

VVu

[poprzednia][następna]