Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 01, 2009 14:49

Mrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuu
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 10, 2009 21:17

Jestem.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sie 13, 2009 23:38

A dlaczemu tu tak cichutko???
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie sie 16, 2009 14:46

Miau? Hau?
Jak to było?
Jak to było?
Inka

MaryLux

Post » Śro sie 26, 2009 1:19

I znów cichutko cóś.Mam nadzieję że wszystko ok,że ta cisza to z braku czasu
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro sie 26, 2009 8:35

Tak dobrze się domysliłaś. Nigdy więcej nie rozliczę PIT z innego programu niż zwykle - znowu byłam wezwana do US - okazały sie błędy rachunkowe i konieczność uzgodnienia wplat w księgowości...
W pracy mam znowu szaleństwo... jak to po powrocie z urlopu a w domu ponowny wyjazd pojutrze a dziś wraca babcia :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sie 26, 2009 8:46

Ceść Choco :)
Inka

MaryLux

Post » Śro sie 26, 2009 11:41

Nie daj się Cioteczko,nie daj się,mmrrraauuu
Myszka kibic
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw sie 27, 2009 9:19

Mąż przysłał SMS że zdjął z Chocusi 50 kleszczy.... weszła do gniazda czy co? Tak zdarzały się ale pojedyncze :cry:

Coś dziwnego jest z dziewczyną, z którą próbowałam korespondować o kiciu... minął kolejny miesiąc i jest całkowita cisza - nawet nie odezwała się ani na wątku ani na PW czy boi się Choculi... to miał być kocurek urodzony i wychowany w domu i kilkoma psami... Małej nadal nie ma więc nie próbuję tam dzwonić... Poprzednio na tym etapie była ożywiona korespondencja - znałam zwyczaje, wyżywienie i całą historię maluszka... a tutaj nawet mój samodzielny dojazd jest utrudniony... nie znam żadnych ogłoszeń, nie wiem czy jeszcze tam są te kotki :cry: :cry: :cry:

Rano burza dotarła do nas - zamiast iść do pracy stałam w oknie i ją oglądałam - wygłądało to jakby ktoś wylewał wodę z wiadra... do pracy na szczęście nie spóźniłam się :wink:

Ilość znalezionych kleszczy zmieniła się na 70 w tym 2 wbite - cóż dzisiaj jest odwyk od pływania i ponowne zakroplenie...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro wrz 02, 2009 13:21 Re: Mruczuś [*] Choco znowu została sama...

Tradycyjnie wklejam posty z innych watków:

Inusiu spróbuj pobawić się z Dużą w "Apsik"... Moja Duża zauważa że kichnęłam i mówi "apsik" to ja kicham, drugi raz to samo ale za trzecim razem czy którymś kolejnym już nie daję rady i kończy sie zabawa Kicham już normalnie nie wstecznie. Wstecznie też mi się czasami zdarza ale przestaję gdy ktoś mi przeszkodzi i odezwie się do mnie.
Choco

Jest to kaszel i kichanie w odwrotnym kierunku niż normalnie - nie na wydechu tylko na wdechu i wygląda to jakby ktoś się dusił. Mała Choco na samym początku cieczki kiedyś się przeziębiła i przez prawie pół roku nikt nie umiał postawić prawidłowej diagnozy... słyszeliśmy ich chyba 9 różnych i po kolei wykluczaliśmy... właśnie wtedy poznaliśmy szyszkę chmielu jako roślinny środek uspokajający dla suczki.
Choco

Moja Duża zawsze nocne harce moje i Mruczusia nazywała "bieganiem stada słoni"tylko denerwowała się gdy ja - 12 kg i Mruczek 6,5 lądowaliśmy na Niej w łóżku albo na głowie...

Moja Duża cieszy się z tego bo i tak już kiedyś gdy szarpnęłam podczas spaceru przewróciła się... Podczas spacerów ja baardzo mocno ciągnę - całkiem jak parowozik! Ja nie jestem duża - gdy moja Duża siedzi na krześle swobodnie daję radę przejść Jej pod kolanem, łebek mam na wysokości kolana!

Spróbuję może uda się wkleić zdjecie zmoje i Mru to zobaczysz naszą wielkość. Mru był ogrooomnym kocurkiem!

– Choco i Mruczek jedzą z jednej miski.

http://images30.fotosik.pl/79/cee1e26d908e140d.jpg

Trudno to nie był link do miniaturki tylko do dużego zdjecia... kiedyś to odszukam i poprawię.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw wrz 03, 2009 9:03 Re: Mruczuś [*] Choco znowu została sama...

Mmmmmrrruuuuu
Inka

MaryLux

Post » Czw wrz 03, 2009 9:18 Re: Mruczuś [*] Choco znowu została sama...

Dziś jest jeszcze coś innego kolejna operację na nowotwór ma ukochana kicia mojej Koleżanki z kilku forum Wegunia, z Azikiem znowu jest nieciekawie a Betinka ma problemy z rzepką w kolanie Bardzo proszę o dołączenie do trzymania za nich mocne kciuki!
:ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw wrz 03, 2009 11:02 Re: Mruczuś [*] Choco znowu została sama...

Powiesić się można – właśnie Mąż zawiadomił mnie że znowu w US coś się nie zgadza – już się wszystko zgodziło w księgowości a wzywają mnie z innego pokoju, do którego poszłam w tym dniu wcześniej... więc znowu rano zwalniam się z pracy i idę do nich!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw wrz 03, 2009 11:06 Re: Mruczuś [*] Choco znowu została sama...

kussad pisze:Powiesić się można – właśnie Mąż zawiadomił mnie że znowu w US coś się nie zgadza – już się wszystko zgodziło w księgowości a wzywają mnie z innego pokoju, do którego poszłam w tym dniu wcześniej... więc znowu rano zwalniam się z pracy i idę do nich!

Ożeż by im biała koza na łące pośród kwiecia względów nie poskąpiła!

MaryLux

[poprzednia][następna]