Punto [*] ...zasnął... ;( ;( ;(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 19, 2006 14:59

gosiak pisze:A co na to wszystko wetka? Ma jakąś koncepcję leczenia? Kurcze, to już chyba naprawdę zaawansowane, skoro ten kontrast w ogóle nie przepływał :(

nosem wcale, a do buzi cieniuteńką stróżką, ale dopiero po kilku kolejnych wlaniach kontrastu

koncepcja jest taka, że teraz oprócz oczu mam zakraplać nos, a od dzisiaj zmiana na silniejszy antybiotyk - Enroxil,
za tydzień w środę kolejna kontrola

dobrze, że nie czekałaś za mną z Czarnulką, a miziałam ją w sobotę , jest przepiękna :D
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Wto gru 19, 2006 15:04

dzioby125 pisze:
gosiak pisze:A co na to wszystko wetka? Ma jakąś koncepcję leczenia? Kurcze, to już chyba naprawdę zaawansowane, skoro ten kontrast w ogóle nie przepływał :(

nosem wcale, a do buzi cieniuteńką stróżką, ale dopiero po kilku kolejnych wlaniach kontrastu

koncepcja jest taka, że teraz oprócz oczu mam zakraplać nos, a od dzisiaj zmiana na silniejszy antybiotyk - Enroxil,
za tydzień w środę kolejna kontrola

dobrze, że nie czekałaś za mną z Czarnulką

Szkoda, że kici tak się porobiło, ale dobrze, ·że ją złapaliście, przynajmniej się podleczy. Podziwiam Cię za to zakraplanie nosa i oczu dziczce - ja miałabym problem, żeby to zrobić z Tolą :wink: Czarnulka ma na imię Mamba i jest u drevni. Wczoraj ją odwiedziłam - jest super słodkim miziakiem, podczas mojej wizyty zaczęła nawet gonić własny ogon 8O Czasem tylko fuka, niebardzo lubi branie na ręce, co mnie dziwi, bo przecież przeniosłam ją na rękach do mojego domu. Mamba ma już prawie ok oczka, nie kicha i ma pięęęękne futerko.

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Wto gru 19, 2006 15:09

dopisałm wyżej i już nie widziałaś
w sobotę poznałam Mambę, jak weszłam do pokoju siedziała na półce :D wymiziałam ją, jest słodka i śliczna

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Wto gru 19, 2006 15:15

gosiak pisze: Podziwiam Cię za to zakraplanie nosa i oczu dziczce - ja miałabym problem, żeby to zrobić z Tolą :wink:

muszę wykupić receptę, więc jeszcze nosa nie zakraplałam, ale zostałam przeszkolona :roll: na oczy stosuję maść, bo do kropli mam uraz z dzieciństwa, gdy miałam co chwilę jęczmienie :evil:
Angielka jest spokojna jak baranek, bardzo grzeczna i kochana, pozwala sobie wszystko zrobić, nie prycha, nie gryzie, anioł
widzisz, nie masz mnie za co podziwiać

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Wto gru 19, 2006 15:21

dzioby125 pisze:
gosiak pisze: Podziwiam Cię za to zakraplanie nosa i oczu dziczce - ja miałabym problem, żeby to zrobić z Tolą :wink:

muszę wykupić receptę, więc jeszcze nosa nie zakraplałam, ale zostałam przeszkolona :roll: na oczy stosuję maść, bo do kropli mam uraz z dzieciństwa, gdy miałam co chwilę jęczmienie :evil:
Angielka jest spokojna jak baranek, bardzo grzeczna i kochana, pozwala sobie wszystko zrobić, nie prycha, nie gryzie, anioł

Hmmm to może to nie dziczka :wink: Czasem mam wrażenie, że moja Tola to jest jakiś Bardzo Dziki Kot :roll: ona dopiero ostatnio stwierdziła, że nie ma potrzeby masakrowania nas przy obcinaniu pazurów :roll: Widzę, że poznałaś Mambę :wink: fajna z niej kicia, mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.

gosiak

Post » Wto gru 19, 2006 15:21

dzioby125 pisze:

Hmmm to może to nie dziczka :wink: Czasem mam wrażenie, że moja Tola to jest jakiś Bardzo Dziki Kot :roll: ona dopiero ostatnio stwierdziła, że nie ma potrzeby masakrowania nas przy obcinaniu pazurów :roll: Widzę, że poznałaś Mambę :wink: fajna z niej kicia, mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. A Wy młodą wypuścicie, czy będziecie szukać domu?

gosiak

Post » Nie gru 24, 2006 10:33

Gwiazdki najjaśniejszej,
Choinki najpiekniejszej,
Prezentów wymarzonych,
Świąt mile spędzonych

no i zdrowia, Futrom pociechy z Duzych a Duzym pociechy z Futer :D

Obrazek
Życzy Dwukot z Goska :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Czw gru 28, 2006 14:46

chłopaki za renifery :D śliczne
dziękujemy za życzenia

Maleństwo świątecznie
Obrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Pt gru 29, 2006 20:16

Obrazek
Obrazek

goska_bs

Post » Pt sty 05, 2007 20:28

Dzioby125, przeczytałam cały Twój wątek od początku do końca. Byłam ciekawa, jak wygląda Wasza walka ze struwitami, bo ja z Leośkiem dopiero zaczęliśmy w listopadzie tę mało przyjemną przygodę.
Trzymam kciuki za kolejne badanie moczu :ok: Żeby było wszystko ok :ok:

I obiecuję do Was zaglądać :) Fajnie tu :) A kociaste prześliczne :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt sty 05, 2007 22:27

dziekujemy i cieszymy się, że jesteś :D
u nas ostatnio więcej o tymczasach niż rezydentach, ale dzięki temu nie mam czasu mysleć czy to ten dzień, w którym Maly znowu się zatka itd.

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu z Puntem, naszym 14 letnim seniorkiem. Wetka była nim zachwycona, a Punto tak się wstydził, że chował pycho w materacyk :lol: Waży 5,87 kg. co chyba jak na takiego staruszka nie jest wielką zbrodnią. Po powrocie do domu był tak glodny że pierwsze kroki zrobił w stronę miski, a potem się umył.
Cieszę się, że płucka i serduszko pracują poprawnie :D

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Pt sty 05, 2007 22:37

dzioby125 pisze:.... płucka i serduszko pracują poprawnie :D

Punto :love: i tak trzymaj :P
Wszystkiego dobrego śliczny seniorku :P

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob sty 06, 2007 11:32

Agnieszko to my ladnie prosimy o zdjecia Punciaka, Rewolwerka i Malutkiego :D
Obrazek

goska_bs

Post » Nie sty 07, 2007 1:33

myślałam, że mnie to nigdy nie bedzie dotyczyć :?

Mały zjadł jemiołę :strach:
w roślinach trująco-szkodliwych oczywiście znalazłam ją w spisie :(

jemioła wyschła i jedna gałązka spadła z lampy. Zjedzony musiał zostać liść, bo wszystie kulki zapobiegawczo usunęłam zaraz po zakupie

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Nie sty 07, 2007 10:58

Od jednego liścia może nic mu nie będzie. Moja Figa z zapałem zjadała skrzydłokwiaty (czy jakoś tak), zanim przeczytałam, że są niebezpieczne. Nic jej nie było.

gosiak

[poprzednia][następna]