Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Nocne szaleństwo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 05, 2024 21:47 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:Dowlokłam się wreszcie do serwisu komputerowego. I okazało się żem nie siwa, a całkiem blondynka (niczego nie umniejszając kobietom o kolorze włosów blond). Ale od początku.
W piątek rano otworzyłam komputer i zobaczyłam taki komunikat na ekranie startowym:
Obrazek
Spanikowałam, odłączyłam komputer od netu, zmieniłam hasła do banków, poczty i miau. Przez kilka dni męczyłam się pisząc na telefonie.
Pan w serwisie poklikał na klawiaturze i stwierdził, że żadnego ataku hakerskiego tu nie wykrył, takie rzeczy zdarzają się podczas aktualizacji, nie jestem pierwsza i pewnie nie ostatnia. Pieniędzy nie wziął. Ale miną i mową ciała dał znać co o mnie myśli.

Całkiem niepotrzebnie tak zareagował, bo niby skąd miałaś wiedzieć to, co on wie? Na Twoim miejscu zrobiłabym to samo!

Absolutnie nie mam do niego pretensji, ważne że komputerowi nic się nie stało :)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Czw gru 05, 2024 22:06 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

Oczywiście, najważniejsze, że zrobił co trzeba i komputer działa. Ale nie masz się co stresować, że nie zrobiłaś tego sama.
Ja na samym początku zabaw z komputerem wydzwaniałam \dość często do brata, z dramatycznym Help!!!
- Co się stało? - pytał Witek
- Nie wiem, wyrzucił mi jakieś okienko, zamiast zrobić to, co klikałam...
- A co tam było napisane?
- Nie mam pojęcia, bo się wystraszyłam i szybko zamknęłam... :oops:
Po latach sama uczyłam moje kolezanki w pracy, ze trzeba czytać to, co komputer do nas mówi - bo one też przybiegały do mnie z prośbą o pomoc, jak komputer wyrzucił nieznany komunikat.
Ale właśnie o to chodzi - jeśli komunikat widzisz po raz pierwszy i jeszcze może swiadczyć o ataku hakerskim, to trudno się nie przestraszyć!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 05, 2024 22:17 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

jolabuk5 pisze:Oczywiście, najważniejsze, że zrobił co trzeba i komputer działa. Ale nie masz się co stresować, że nie zrobiłaś tego sama.
Ja na samym początku zabaw z komputerem wydzwaniałam \dość często do brata, z dramatycznym Help!!!
Po latach sama uczyłam moje kolezanki w pracy, ze trzeba czytać to, co komputer do nas mówi - bo one też przybiegały do mnie z prośbą o pomoc, jak komputer wyrzucił nieznany komunikat.
Ale właśnie o to chodzi - jeśli komunikat widzisz po raz pierwszy i jeszcze może swiadczyć o ataku hakerskim, to trudno się nie przestraszyć!

A czy ja się stresuję? :)

madrugada

Post » Czw gru 05, 2024 22:27 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:Oczywiście, najważniejsze, że zrobił co trzeba i komputer działa. Ale nie masz się co stresować, że nie zrobiłaś tego sama.

A nie?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw gru 05, 2024 22:41 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

MaryLux pisze:
madrugada pisze:

A nie?

Nie. Stwierdzam fakt.

madrugada

Post » Czw gru 05, 2024 22:43 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

madrugada pisze:
MaryLux pisze:
madrugada pisze:

A nie?

Nie.

I bardzo dobrze! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 05, 2024 23:48 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

Uff, dobrze że jednak atak hakerski nie miał miejsca.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt gru 06, 2024 0:09 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Jestem blondynką

Silverblue pisze:Uff, dobrze że jednak atak hakerski nie miał miejsca.

Oj. dobrze. Trochę się bałam o pliki na dysku. Kopię zapasową robię od czasu do czasu.

madrugada

Post » Wto gru 17, 2024 18:33 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Fel szuka DT lub DS!!!

Kopiuję z wątku MaryLux. Mary jest w szpitalu, a Fel siedzi sam w mieszkaniu. Fel na cito szuka domu. Tymczasowego lub stałego.

izka53 pisze:kopiuję z FB, może ktoś coś, ew. może udostępnić na FB
https://www.facebook.com/photo?fbid=101 ... 5560806421

Fundacja Koci Zakątek
tonesSrdpoz8l301.iag9olg15292hhm95184ga59fm 0560agd83h1l1t0a ·
Pilnie szukamy domu lub domu tymczasowego dla Felka‼️ Dotychczasowa opiekunka Felka musi iść do szpitala, a kotek zostaje sam.
Felek, nazywany pieszczotliwie Felek Elemelek od ponad roku przebywa w domu tymczasowym u wspaniałej Pani Marii. Niestety los chciał, że Pani Maria poważnie zachorowała i czeka ją pobyt w szpitalu, więc Felek zostaje bez opieki.
Feluś jest bardzo grzecznym i kochanym kotkiem. Często domaga się czułości, jest absolutnie oswojony. Szukamy mu domu, gdzie będzie mógł być kocim jedynakiem.
Niestety Felek ma problemy z nerkami, więc musi dostawać suplementy (na ten moment zjada je z karmą).
Nie możemy umieścić go w kocińcu - taka zmiana będzie dla niego ogromnym stresem, który może pogorszyć jego stan zdrowia.
Błagamy o dom tymczasowy‼️
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
➡ Płeć: kocur
➡ Wiek: ok. 7 lat
➡ Kastracja: tak
➡ Odrobaczenie/szczepienie : tak/tak
➡ testy Fiv/Felv: Fiv dodatni, Felv ujemny

madrugada

Post » Śro gru 18, 2024 10:40 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Fel szuka DT lub DS!!!

Podrzucę apel Fundacji. Felek na cito potrzebuje domu. Siedzi sam w pustym mieszkaniu i nie wiadomo, czy ktoś przychodzi go karmić :(

madrugada

Post » Śro gru 18, 2024 11:10 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Fel szuka DT lub DS!!!

madrugada pisze:Podrzucę apel Fundacji. Felek na cito potrzebuje domu. Siedzi sam w pustym mieszkaniu i nie wiadomo, czy ktoś przychodzi go karmić :(

To by było skrajnie nieodpowiedzialne ze strony fundacji. Wiedzą jaka jest sytuacja, a to przecież kot pod ich opieką.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 18, 2024 11:44 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Fel szuka DT lub DS!!!

mir.ka pisze:
madrugada pisze:Podrzucę apel Fundacji. Felek na cito potrzebuje domu. Siedzi sam w pustym mieszkaniu i nie wiadomo, czy ktoś przychodzi go karmić :(

To by było skrajnie nieodpowiedzialne ze strony fundacji. Wiedzą jaka jest sytuacja, a to przecież kot pod ich opieką.

Tak było przedwczoraj. Nikt nie przyszedł przez cały dzień i Mary po północy wypisała się z sor-u, żeby nakarmić kota.
Nauczyłam się już nie ufać fundacjom.

madrugada

Post » Czw gru 19, 2024 14:14 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Fel szuka DT lub DS!!!

O rany, to rzeczywiscie okropna sytuacja :(

Jak tam u Was dziewczyny?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw gru 19, 2024 20:12 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Fel zaopiekowany.

Fel już w nowym domu, nie wiem czy DT czy DS.
Więcej informacji w wątku Mary: viewtopic.php?f=46&t=218363&start=1530
i czitki: viewtopic.php?f=46&t=218441&start=1170

madrugada

Post » Pt gru 20, 2024 0:18 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 4. Fel zaopiekowany.

Bardzo mnie cieszy że Felek tak szybko znalazł domek :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

[poprzednia][następna]