Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 43 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 01, 2017 16:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Sihaja pisze::kotek:

:201461 :201461 :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 01, 2017 16:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:Ewciu, coś dla ciebie :wink:
http://demotywatory.pl/4809151/Cho-no-tu-schabie

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 01, 2017 17:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewcia tyz tymi wędlinami też gadasz?:D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro lis 01, 2017 17:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Witam !
Wczoraj po powrocie do domu byłam dentka, kapeć , flak wyzuta, wypluta i zmarnowana. Przeżyliśmy wczoraj kolejne oblężenie, najazd, nawałnicę jakby sklep do końca tygodnia co najmniej miał być zamknięty . Kolejki do kas i to tuptanie , sapanie i okazywanie swojego nie zadowolenia .......po prostu masakra.
Nie dotrwałam do północy na szczęście nad konkursem czuwa też mój dobry anioł jolabuk 5 :201494 :201494 :201494 która w odpowiedniej chwili odgwizdała koniec głosowania.
Padłam wczoraj a dziś czekał mnie kolejny trudny dzień cmentarny. Ja wiem ,że trzeba, że tradycja i takie tam ble, ble .....ale ja tak nienawidzę tych wypraw na cmentarz.Pójście tam to dla mnie naprawdę kara. Ale nie miałam wyjścia bo przecież mamy samej nie puszczę. Na szczęście mojej mamie przeszło to chodźmy wcześniej czyli tak najlepiej o 7 rano by na 8 być na cmentarzu. Teraz jedziemy koło 10 i też jest dobrze.Bałam się jak w tym roku będzie z dojazdem bo zabrali nam jedyny autobus którym można było bezpośrednio dojechać na cmentarz i pozostała nam jazda z przesiadkami. O dziwo naprawdę MZK zwiększyło znacznie ilość autobusów i tramwai bo dojazd nie nastręczył nam zbyt dużego kłopotu. Na tramwaj czekałyśmy ok. 2 min a wysiadając z tramwaju od razu miałyśmy prawie pusty autobus którym dojechałyśmy do cmentarza. W drodze powrotnej praktycznie to samo. Autobus podjechał gdy doszłyśmy do przystanku i był nawet nie tak bardzo zatłoczony a tramwaj był nie mal za chwilkę gdy doszłyśmy do przystanku i też prawie pusty.
W mojej rodzinie jest zwyczaj kupowania doniczkowych kwiatów . Są to przeważnie dąbki bo chryzantemy dość szybko opadają.
Mama wzięła kilka zniczy ze sobą , kupiłyśmy 4 donice z kwiatami a ja dokupiłam jeszcze 10 zniczy od harcerzy bo 1 listopada kupuję tylko od nich i ruszyłyśmy na obchód grobów. Spotkałyśmy tylko moją chrzestną i córkę chrzestnego mojego taty. Pogoda zresztą nie bardzo dopisała bo było dość chłodno a po jakimś czasie zaczął siąpić deszcz / mżawka .
W sumie koło 14 byłyśmy już w domu . Zostałam jeszcze u rodziców na obiad i po obiedzie wróciłam do domu.
Spać mi się chce, czuje się zmęczona i śpiąca.
Nareszcie dziewczyny odkryły ,że z drapaka można korzystać wspólnie i obie prawie dwie godz. spały na drapaku. Zuzia na samej górze a Pola w budce.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 01, 2017 17:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

PixieDixie pisze:Ewcia tyz tymi wędlinami też gadasz?:D

Tak np. Gdzie mi cholero spadasz albo posuń się - co się tak rozwaliłaś. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 01, 2017 19:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wczoraj wieczorem zapaliłam trzy symboliczne świeczki i wystawiłam na balkonie .
Pierwszą świeczkę zapaliłam za moje zwierzaki które odeszły - kanarka Maciusia [*] który przeżył ze mną 17 lat, chomiczka Kubusia [*] który przeżył 2,5 roku, sunie Simkę [*] która przeżyła 11 lat i psa Mikusia [*] który przeżył ze mną prawie 9 lat .
Drugą świeczkę zapaliłam dla wszystkich zwierząt które ostatnio pobiegły za TM - Tinusię [*], Timorkę [*] i Azirę [*] od Kotiny, Mru [*], Inusię [*] i Manię [*] od MaryLux, Dixiego [*] od DixiePixie ,Ducati [*], Foxa [*] i Amulecika [*] od FEluni , Dusia [*] i Płomyczka [*] , Kaję [*] i Maxia [*] od mir,ka , Maciusia [*] i Kitusię [*] od klaudiafj , za Amcię [*] i Dixi [*] od jolabuk 5 , Wiosnę [*] i pozostałe kociaki które straciły życie w pożarze , Baltazarka [*] od pandadp .......i wiele , wiele innych :cry:
Trzecią świeczkę zapaliłam za wszystkich ludzi którzy odeszli - rodzinę, znajomych, sławnych i tych całkiem nieznanych których nie będę miała okazji już poznać i za sąsiadkę z mojej klatki która zmarła kilka dni temu.
Najdłużej paliła się świeczka którą zapaliłam dla zwierzątek z za TM [*] :201461 :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 02, 2017 0:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Święta ,święta i po świętach .......teraz czekamy na kolejne 11 listopada :mrgreen: a na dziś koniec i pora iść spać. Jutro ....a właściwie dziś nowy dzień i do pracy trzeba iść .
Żegnamy się życząc miłej i spokojnej nocki. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 02, 2017 8:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewciu bardzo dziękuję za te trzy świeczki.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Czw lis 02, 2017 10:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

muza_51 pisze:Ewciu bardzo dziękuję za te trzy świeczki.

Nie zapomniałam o Bandziku i o twojej mamie ale czasami wszystkich imion nie sposób zliczyć. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 02, 2017 10:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Spokojnego czwartku :1luvu:
U nas od rana leje, jak ja nie lubię jesieni i zimy. :cry: Na urodziny szykuję sobie niespodziankę i mam nadzieję że wygrzeje swoje boląca gnaty. :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lis 02, 2017 10:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:Spokojnego czwartku :1luvu:
U nas od rana leje, jak ja nie lubię jesieni i zimy. :cry: Na urodziny szykuję sobie niespodziankę i mam nadzieję że wygrzeje swoje boląca gnaty. :mrgreen:

Dziękuję Gosiu.
U nas też leje od wczorajszego popołudnia a ja zaraz wybieram się do pracy na 11. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lis 02, 2017 11:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Wczoraj wieczorem zapaliłam trzy symboliczne świeczki i wystawiłam na balkonie .
Pierwszą świeczkę zapaliłam za moje zwierzaki które odeszły - kanarka Maciusia [*] który przeżył ze mną 17 lat, chomiczka Kubusia [*] który przeżył 2,5 roku, sunie Simkę [*] która przeżyła 11 lat i psa Mikusia [*] który przeżył ze mną prawie 9 lat .
Drugą świeczkę zapaliłam dla wszystkich zwierząt które ostatnio pobiegły za TM - Tinusię [*], Timorkę [*] i Azirę [*] od Kotiny, Mru [*], Inusię [*] i Manię [*] od MaryLux, Dixiego [*] od DixiePixie ,Ducati [*], Foxa [*] i Amulecika [*] od FEluni , Dusia [*] i Płomyczka [*] , Kaję [*] i Maxia [*] od mir,ka , Maciusia [*] i Kitusię [*] od klaudiafj , za Amcię [*] i Dixi [*] od jolabuk 5 , Wiosnę [*] i pozostałe kociaki które straciły życie w pożarze , Baltazarka [*] od pandadp .......i wiele , wiele innych :cry:
Trzecią świeczkę zapaliłam za wszystkich ludzi którzy odeszli - rodzinę, znajomych, sławnych i tych całkiem nieznanych których nie będę miała okazji już poznać i za sąsiadkę z mojej klatki która zmarła kilka dni temu.
Najdłużej paliła się świeczka którą zapaliłam dla zwierzątek z za TM [*] :201461 :201461 :201461

Dziękuję :201494 :placz:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lis 02, 2017 14:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Wczoraj wieczorem zapaliłam trzy symboliczne świeczki i wystawiłam na balkonie .

dziękuję Ewciu w imieniu tych co odeszli :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ja obchodzę Zwierzęce Zaduszki w pierwszą niedzielę października i zapalam zwierzaczkom świeczki na wirtualnym cmentarzu w Ogrodzie Wiecznej Szczęśliwosci
ale przecież najważniejsza jest pamięć o tych co odeszli i to nie tylko raz w roku
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lis 02, 2017 19:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

I ja dziękuję za świeczkę dla kotów :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 02, 2017 20:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

ja też dziękuję za świeczki :)
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

[poprzednia][następna]