Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWEK 88!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 22, 2016 17:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Puk puk! Ewciu! Poleńko! Zuzieńko! Kaj żeście som?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lis 22, 2016 20:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Pijawki wyssały Ewcię! :strach: :strach: :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lis 22, 2016 22:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Witam wszystkich ! :)

Dzięki że się mną interesujecie i tym co u nas słychać. Dziewczynki ok mają się świetnie. Jedzą, śpią ganiają się , siusiają i kupkają , przytulają się i miziają.
Wczoraj pracowałam od rana ale wróciłam z pracy jakaś zmęczona i nie miałam siły ani ochoty na nic. Położyłam się bo było mi raz gorąco a raz zimno i tak nie wiadomo jak. Dziś znów miałam trochę zaganiany dzień . Byłam na spotkaniu z panią od pijawek bo oglądała jak wszystko wygląda i układała gry plan na kolejną sesję. Później poszłam pozałatwiać parę spraw - kupić migawkę bo jutro czeka mnie daleki kurs na szkolenie, odwiedzić lecznicę bo skończył nam się płyn do kocich buziek a dziewczynki muszą go pić z wodą by nie trzeba było znów czyścić ząbków......i tak dzień zleciał.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 23, 2016 4:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Wczoraj rozmawiałam przez telefon z koleżanką, której dziecko akurat miało myć zęby. - Nie nałożyłeś pasty, to jak chcesz myć zęby? - Teraz możesz.
A Ty też tak rozmawiasz z Polą i Zuzią? "Proszę otworzyć pyszczek, będziemy myć"
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lis 23, 2016 7:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Oooo, co to za płyn?
Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro lis 23, 2016 10:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

MalgWroclaw pisze:Wczoraj rozmawiałam przez telefon z koleżanką, której dziecko akurat miało myć zęby. - Nie nałożyłeś pasty, to jak chcesz myć zęby? - Teraz możesz.
A Ty też tak rozmawiasz z Polą i Zuzią? "Proszę otworzyć pyszczek, będziemy myć"

Nie ja dolewam dziewczynkom po 1 łyżeczce na 250 ml wody płynu do wody którą piją. Płyn jest nie szkodliwy dla zdrowia bo uaktywnia się dopiero przy spotkaniu z bakteriami w buzi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 23, 2016 11:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Sihaja pisze:Oooo, co to za płyn?
Dzień dobry :)

Dzień dobry Dorotko ! :)
To płyn który poradziła nam dr. Justyna wetka która robiła Zuzi ząbki. Płyn nazywa się Dental Fresh i występuje w dwóch wersjach dla psów i dla kotów. Różnica polega tylko na tym że na jednej buteleczce na obrazku jest kot a na drugiej pies bo składy mają te same. Do wyboru masz wersję zwykłą lub wybielającą .
Jest to preparat do higieny jamy ustnej i zębów. 6 korzyści w 1.
1. Zapobiega i redukuje kamień nazębny.
2. Leczy i zapobiega zapaleniu dziąseł.
3. Odświeża oddech.
4. Wzmacnia zęby odnawiając szkliwo.
5. Pomaga w zapobieganiu ubytkom.
6. Zabija bakterie w trudno dostępnych miejscach.

Zuzia miał robione ząbki 30 czerwca w tym roku i do tej pory nic się nie dzieje, z buzi nie ma brzydkiego zapachu i ani odrobiny kamienia na ząbkach. Poli też się poprawił oddech bo czasami tak jej z buzi jechało a teraz nie.
Poza tym dziewczyny bardzo chętnie piją wodę z tym płynem a za pierwszym razem jak im podałam to co rusz któraś przy poidełku stała i popijała.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 23, 2016 11:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Milego dnia Ewuniu. :1luvu:
Jeszcze nie sprobowalam tego plynu, daje im smaczki na zabki. Jednak kupie plyn bo smaczki uzalezniaja :mrgreen: a tak do konca nie wiem czy czyszcza zabki.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro lis 23, 2016 11:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Gosiagosia pisze:Milego dnia Ewuniu. :1luvu:
Jeszcze nie sprobowalam tego plynu, daje im smaczki na zabki. Jednak kupie plyn bo smaczki uzalezniaja :mrgreen: a tak do konca nie wiem czy czyszcza zabki.

Na pewno są smaczne jak to smaczki :mrgreen:
Bardziej się opłaca dużą butelkę wziąć bo wczoraj facet przede mną kupował dla psa 275 ml i zapłacił 40 zł a ja za 503 ml zapłaciłam 50 zł. Wzięłam dwie żeby nam znów nie brakło jak teraz.
Teraz mają samą wodę i nie piją już jej tak chętnie jak z płynem.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 23, 2016 12:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Wczoraj gdy weszłam na forum i przeczytałam ,że Marlena szuka tapety do sypialni popatrzyłam po swoim pokoju i wręcz zaczął do mnie krzyczeć zrób ze mną coś. Praktycznie od 13 lat niewiele było w nim robione. Malowany sufit i wokół okna po jego wymianie i praktycznie to wszystko. Kilka lat temu robiłam przedpokój, w ubiegłym roku łazienkę z trzy razy malowałam sama kuchnię i to wszystko.Zawsze brakowało kasy ale czas zrobić coś z pokojem.
Planuję zmianę tapety na białą delikatną którą można malować np. taka http://allegro.pl/tapeta-gladka-delikat ... 73870.html albo taka http://allegro.pl/tapeta-gladka-delikat ... 00036.html , naprawić ściany które popękały przy oknie, zmienić karnisz coby tylko zasłaniał okno a nie całą ścianę np. taki http://allegro.pl/karnisze-simple-karni ... 40594.html i drewniane panele które mam obecnie zmienić na gres drewno podobny np. taki http://allegro.pl/plytki-podlogowe-drew ... 23633.html albo taki http://allegro.pl/plytki-podlogowe-gres ... ml#thumb/2.
Chyba zadzwonie do pana co mi robił łazienkę i zapytam czy to by mi też zrobił.
Może w przyszłym roku ruszę z remontem w czerwcu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 23, 2016 12:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Gres w pokoju? Nie będzie zimno?

Sihaja

Post » Śro lis 23, 2016 12:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Sihaja pisze:Gres w pokoju? Nie będzie zimno?

Nie. Gres wcale nie mysi byc zimny. Znam parę osób które właśnie zamieniły panele na gres i są zadowolone. Po swoich panelach widzę ,że w niektórych miejscach zrobiły się szczeliny, albo się wypaczyły a z gresem nie ma tego problemu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 23, 2016 12:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

No pomysły fajne :)
Mi się nie chce remontować.... Najlepiej gdybym mogła wyjechać i przyjechać na gotowe :)

Sihaja

Post » Śro lis 23, 2016 12:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 39 i PIJAWKI

Sihaja pisze:No pomysły fajne :)
Mi się nie chce remontować.... Najlepiej gdybym mogła wyjechać i przyjechać na gotowe :)

Ja też najchętniej bym wyjechała ale to nie realne. W poprzednim remoncie łazienki dziewczyny się świetnie odnalazły. Nie były wystraszone ani zestresowane i przeszły 2 tyg. remontu i hałasu koncertowo. Teraz zapewne potrwało by to znacznie krócej. Pana znają to też jest ok. Najgorzej to wynieść sie z tymi gratami z pokoju. Nie mam drugiego gdzie można by przestawić. Ale muszę coś zrobić bo coraz bardziej zaczyna mój pokój przypominać norę.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]