Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 05, 2016 15:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Jak przyszłam wstawiłam pranie bo uzbierała mi się cała pralka. Prało się i wyprało . Pralka się wyłączyła i zaczęła piszczeć a ja zamiast wyłączyć ją i wyjąć pranie pyknęłam nie w ten guzik i włączyło mi się ponowne pranie :oops: No i siedzę i czekam aż mi się ponownie wypierze. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 05, 2016 18:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

To będziesz miała najczyściejsze pranie w całym bloku :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw maja 05, 2016 19:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

barbarados pisze:To będziesz miała najczyściejsze pranie w całym bloku :wink:

Pewnie tak. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 05, 2016 19:29 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:
Ewa L. pisze:Mam jeszcze jeden mały problem.
Dzisiaj koleżanka zaprosiła mnie na urodziny do swojej córki na 18 - tkę. Nie mam pojęcia co jej kupić. Nie mam kasy na takie imprezy i najchętniej bym nie poszła. Kiedyś się przyjaźniłyśmy i byłyśmy bardziej zżyte ale od jakiś 2 lat znajomość nam się rozluźniła.
I co mam zrobić ?

Ja bym nie poszła :) zawsze można powiedzieć że nie możesz bo coś. Nie wiem jakie macie kontakty, ale to takie dziwne ze mama zaprasza na 18stke córki...

Powodzenia u weta :) będę czekać na wieści :)

Też bym nie poszła.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 05, 2016 19:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:
klaudiafj pisze:
Ewa L. pisze:Mam jeszcze jeden mały problem.
Dzisiaj koleżanka zaprosiła mnie na urodziny do swojej córki na 18 - tkę. Nie mam pojęcia co jej kupić. Nie mam kasy na takie imprezy i najchętniej bym nie poszła. Kiedyś się przyjaźniłyśmy i byłyśmy bardziej zżyte ale od jakiś 2 lat znajomość nam się rozluźniła.
I co mam zrobić ?

Ja bym nie poszła :) zawsze można powiedzieć że nie możesz bo coś. Nie wiem jakie macie kontakty, ale to takie dziwne ze mama zaprasza na 18stke córki...

Powodzenia u weta :) będę czekać na wieści :)

Też bym nie poszła.

I chyba jednak nie pójdę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 05, 2016 19:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ciociu, zamiast chodzić na głupotki, lepiej popisz w moim wątku :)
Inka

MaryLux

Post » Czw maja 05, 2016 19:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:Ciociu, zamiast chodzić na głupotki, lepiej popisz w moim wątku :)
Inka

Widzisz ty to masz łepek. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 05, 2016 19:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:Ciociu, zamiast chodzić na głupotki, lepiej popisz w moim wątku :)
Inka

Wiem, Ciociu, wiem :)
Inka skromna

MaryLux

Post » Czw maja 05, 2016 19:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Też bym nie poszła :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw maja 05, 2016 19:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
Inka

Inka skromna

Kocham cie za to <3 <3 <3
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 05, 2016 20:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
Inka

Inka skromna

Kocham cie za to <3 <3 <3

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

MaryLux

Post » Czw maja 05, 2016 20:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Doczytałam, że Pola miała pobieraną krew po zawinięciu w ręcznik. I dała sobie ciachnąć pazurki. Zazdroszczę. Szczerze.
Ofelii nie da się na żywca pobrać krwi. Nie da się jej zawinąć w ręcznik. Pazurki u weta może stracić tylko wtedy, gdy za mocno je wbije w ciało osoby próbującej je skrócić i je sobie połamie. Kurka, nawet szczepienie jest wyczynem. Ba, samo wyjęcie kota z transportera to zajęcie dla marines :strach:

PS. Jak chodzi o kamień nazębny, kiedyś dentystka mi powiedziała, że za jego osadzanie się odpowiedzialny jest m.in. skład śliny. Czyli możesz myć, dbać itp, ale jeżeli masz nieodpowiedni skład śliny, to i tak kamień będzie się osadzał. Mówiła to co prawda w odniesieniu do ludzkich zębów, ale przypuszczam, że to samo dotyczy uzębienia kociego.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw maja 05, 2016 20:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MB&Ofelia pisze:Doczytałam, że Pola miała pobieraną krew po zawinięciu w ręcznik. I dała sobie ciachnąć pazurki. Zazdroszczę. Szczerze.
Ofelii nie da się na żywca pobrać krwi. Nie da się jej zawinąć w ręcznik. Pazurki u weta może stracić tylko wtedy, gdy za mocno je wbije w ciało osoby próbującej je skrócić i je sobie połamie. Kurka, nawet szczepienie jest wyczynem. Ba, samo wyjęcie kota z transportera to zajęcie dla marines :strach:

PS. Jak chodzi o kamień nazębny, kiedyś dentystka mi powiedziała, że za jego osadzanie się odpowiedzialny jest m.in. skład śliny. Czyli możesz myć, dbać itp, ale jeżeli masz nieodpowiedni skład śliny, to i tak kamień będzie się osadzał. Mówiła to co prawda w odniesieniu do ludzkich zębów, ale przypuszczam, że to samo dotyczy uzębienia kociego.

Obawiam sie że ręcznik nie dałby odpowiedniego zabezpieczenia. To był gruby koc szczelnie owinięty wokół łebka i jeszcze z pod niego słychać było dziki warki .
W domu za to wróciła moja kochana milusia Polusia. Maniuni koteczek i miziaczek. Dała sie na rączki wziąć , przytulić.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 05, 2016 20:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Z tymi urodzinami to o prezenty chodzi?
Jeśli tak, to smutne.
Cukru do niczego nie powinni dodawać, a już do karmy dla zwierząt - dramat :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw maja 05, 2016 21:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MalgWroclaw pisze:Z tymi urodzinami to o prezenty chodzi?
Jeśli tak, to smutne.
Cukru do niczego nie powinni dodawać, a już do karmy dla zwierząt - dramat :evil:

Szczerze to nie mam pojęcia. Zawsze zapraszała mnie na święta , na swoje urodziny a od 2 lat nie. A ż tu 18 - tka córki i zaproszenie. Nie wiem co o tym myśleć .
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]