WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 01, 2014 15:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Pani określiła to tak" jestem u męża, w Warszawie będę za tydzień i wtedy mogę spotkać się w sprawie kota".
Zakładam (tylko zakładam) ,że kot przebywa sam w najlepszym razie ma raz dziennie sypaną ową "ulubioną Purinę" i czyszczoną kuwetę.

Mam jonogram Lalka- w normie poza podniesionym (ale w normie fosforem)
Spada nam mocznik i kreatynina.
Na głośne "ufff..." jeszcze za szybko, ale jest jakby optymistyczniej.
Rano Lal (wieziony na czczo do weta na 10) o 7.30 zrobił awanturę pt.: "tu kota głodzą i jeszcze se śpią...ja im spać nie dam!!!".
Do 9.30 dał pokaz swoich umiejętności wokalnych , w samochodzie wylazł z transportera i dobrze ,że miałam smycz samochodową i szeleczki Leosia...

Zamieszczę tu wyniki jonogramu:

Sód 147,0 ( 143.600- 156.500mmol/l)
Potas 4.43 (4.100-5.600 mmol/l)
Wapń 9,07 (8,000-11,100 mg/dl)
Żelazo 176,8 (68,00-215,00ug/dl)
Fosfor 6,20 (3,000-6,800 mg/dl)
Magnez 1,55 (2,100-3,200 mg/dl)

Kreatynina spadła, mocznik także.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob mar 01, 2014 15:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Tutaj forumowa Avian fajnie pisze w temacie fosforu i kocich nerek :
viewtopic.php?f=46&t=158421&start=150
może się przyda.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob mar 01, 2014 15:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Ogłoszenie tej koteczki widziałam już wczoraj na innym wątku, też właśnie rzuciło mi się w oczy owo sformułowanie nigdy nie była brana na ręce. Dla mnie wygląda to na zepsucie się maszynki do produkcji rasowych persów bez rodowodu.
Mały grosz także dorzucę, na Moryca nie zdążyłam, gdzieś tę kotę trzeba by ulokować, a w tym pomóc nie mogę.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob mar 01, 2014 15:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Być może będziemy miały gdzie ją ulokować.
Na początek pewnie trafi do szpitala...
Trzeba jej zrobić testy, pewnie odrobaczyć.
Moim zdaniem ona nie widziała nigdy weta (wet jej zresztą też...)
Może mieć WSZYSTKO- od nietolerancji karmy "ulubionej" po jakieś poważne i zakaźne schorzenie.

Jedno jest pewne- NIE MOŻEMY jej tam zostawić.
Tam umrze.

kotkins

Post » Sob mar 01, 2014 16:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Kurde - najbezpieczniej byłoby osadzić Kotkinsa i Neigh na bezludnej wyspie.
Internet im też odciąć.
A i to nie wiadomo, czy nie znalazłyby jakiegoś porzuconego persa.
Rozbitka dryfującego na kawałku deski. :twisted:

Przepraszam za żart paskudny, ale ja wiedziałam że długo nie wytrzymacie.
Na bezpersiu i pierś persem...

Jak się nazywa ta śliczna ruda paskuda ? Ma imię jakieś w ogóle ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob mar 01, 2014 16:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

... ma imię - Pyniunia ( o jezuu jakie słodziuśkie i "różowe" ) straszna profancja dla persicy.

Monika_Krk

Post » Sob mar 01, 2014 16:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Vendetta - mogło by być ?

Monika_Krk

Post » Sob mar 01, 2014 16:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Monika_Krk pisze:... ma imię - Pyniunia ( o jezuu jakie słodziuśkie i "różowe" ) straszna profancja dla persicy.

Nic się nie martw, Neigh zaraz lepsze znajdzie :ok: . Może Banshiee? :mrgreen:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 01, 2014 16:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Pyniunia ur. we wrześniu 2010r....
Obrazek

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Sob mar 01, 2014 16:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

egwusia pisze:
Pyniunia ur. we wrześniu 2010r....
Obrazek

Moja Lola o 12 lat starsza i z rakiem wygląda przy niej jak milion dolców, nic tylko miauwować :evil:
Jak podejmiecie decyzję - dajcie nr konta na pw.

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Sob mar 01, 2014 16:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Ja-smina pisze:(...)

Moja Lola o 12 lat starsza i z rakiem wygląda przy niej jak milion dolców, nic tylko miauwować :evil:
Jak podejmiecie decyzję - dajcie nr konta na pw.

:evil:
Ja w ogóle nie pojmuję jak ludzie mogą się chwalić i dumni być z takiego np. stanu kota, wrzucam z dziennikarskiego obowiązku - ewenement na skalę światową :evil: :
http://tablica.pl/oferta/kocur-perski-C ... 95083d11d8

Ja też poproszę o numer konta na priv w razie gdyby zapadła decyzja, że Pyniunia jest dotknięta przez was.

Monika_Krk

Post » Sob mar 01, 2014 17:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Nieee noo Pyniunia to ona by się NA BANK nie nazywała......

Banshee bardzo ok, ale jeszcze nie pasuje. Na razie to pasuje Zmorka. I wygląda na zdecydowanie wiecej niż 3 lata....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob mar 01, 2014 17:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- jeszcze w zielone gr

Neigh, one młodnieją jakimś dziwnym sposobem kiedy wpadają w nasze zaborcze łapy.
Popatrz na Zmiotkę- fajna z niej kota, prawda?
A pamiętasz jaka była?
A niejaką Amelię zwaną wtedy oryginalnie KICIĄ pamiętasz?
Pchły były większe na niej , niż ona sama.
Też z niej niezła osóbka wyrosła ...a nawet wytyla.
Albo Teoś z sznurkiem zamiast ogona i śmiertelnym strachem w oczach?
Że o np. Ramzesie vel Ramonie nie wspomnę...

Troszkę ich było.
Ważne ,żeby nie była chora śmiertelnie...

kotkins

Post » Sob mar 01, 2014 17:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- persiczka w potrzebi

Nie mogę wleźć na to podlinkowane ogłoszenie, nie wiem czemu. Tak tylko wspomnę, że brudne uszy, o których ktoś pisał, to nie musi być świerzb. Moja Carmen cały czas ma brudne uszy, nie wiadomo dlaczego, ale na razie wyeliminowany został świerzb. Do wyeliminowania jeszcze grzyb, gronkowiec, alergia, polip i zapalenie woszczyny.

Kotkinsie, trzymam kciuki za Lalka i za twoje nerwy. I podziwiam za robienie kroplówek, nieważne jakich. Ja bym nie potrafiła :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob mar 01, 2014 17:52 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- persiczka w potrzebi

Neigh pisze: I wygląda na zdecydowanie wiecej niż 3 lata....

może ma kołtuny pod brzuchem i nie może się wyprostować,dlatego taka przygarbiona

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]