Cześć Bracie! Masz skośne oczy jak ja i makowcowe wzorki jak ja. Brak Ci tylko skarpetek. A charakter jak? Rozważny, spokojny, człekolubny? Mruczący? Przytulny? Jesteśmy rodziną, wiesz? Któż jest naszą Mamą? Może Silva? Ja już ponad dwa lata w nowym domu z kumplami. Dobrze jest - Odik czasem mnie leje, ale za to Bercik wylizuje mi futro, a Duży wpuszcza na poduszkę i jeszcze głaszcze. Tylko trzeba mu brumbolić - uwielbia to. Umiesz brumbolić?
Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno... Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!
Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.
Villentretenmerth pisze:A charakter jak? Rozważny, spokojny, człekolubny? Mruczący? Przytulny?
Wszystko się zgadza. To właśnie cała Makówka. Brumbolić tylko nie nie potrafi. Mruczy przecudnie ale tak z 3 oktawy wyżej niż powinno brzmieć brumbolenie
Kilka dni temu w magazynku u babci zabunkrowała się mała mysz. Jakimś cudem musiała się przedostać z piwnicy. Makowy często do magazynku zaglądał i nasłuchiwał. Wczoraj dumnie przyniósł w paszczy upolowaną zdobycz i rzucił babci na dywan Taki kochany, łowny kocur! A babcia uwielbia to kocisko
Byłam wczoraj z Makusiem u weta. Je bardzo słabo od paru dni. Ma stan zapalny w pyszczku. Był dziś na badaniu krwi ale wetka mówi że ten ząb trzeba będzie usunąć niezależnie od wyników jakie wyjdą bo zbiera się tam ropa. Przy okazji ściągnie kamień z reszty zębów. Wet mówił, że średnio mu się podoba ta pobrana krew, taka wodnista. Mam nadzieję, że ten spadek formy faktycznie tylko od zęba