Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 02, 2013 11:29 Re: Steven ♥

Ja też lubię świeczki, jedyny sposób żeby Luna je olała, to wsadzenie ich do takiego kominka: http://p.alejka.pl/i2/p_new/21/44/afric ... ka_0_b.jpg
Wtedy je olewa, a ja jeszcze mogę wlać kilka kropel olejku eterycznego do tej misy na górze, i pięknie mi pachnie ;)
Garnki moja na szczęście ma głęboko w pupie, w ogóle kuchnia ją mało interesuje, tylko na blat czasem wskoczy, bo jest pod oknem, a ona musi sobie popatrzeć :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon wrz 02, 2013 11:34 Re: Steven ♥

ja też kocham świeczki ale musiałam zrezygnować, bo moje koty się bardzo interesują... tak samo zrezygnowałam z suszek kwiatowych, ponieważ szybko się okazało, że można je rozsypac po całym pokoju :) dobrze, że nie wszamać, chociaz kto wie :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon wrz 02, 2013 13:15 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja też lubię świeczki, jedyny sposób żeby Luna je olała, to wsadzenie ich do takiego kominka: http://p.alejka.pl/i2/p_new/21/44/afric ... ka_0_b.jpg
Wtedy je olewa, a ja jeszcze mogę wlać kilka kropel olejku eterycznego do tej misy na górze, i pięknie mi pachnie ;)
Garnki moja na szczęście ma głęboko w pupie, w ogóle kuchnia ją mało interesuje, tylko na blat czasem wskoczy, bo jest pod oknem, a ona musi sobie popatrzeć :D

Uwielbiam kominki. Ale nawet kominek będzie dla Stevena zbyt interesujący coś mi się wydaje... Chyba, że koty instynktownie unikają płomienia.

Milena_MK pisze:ja też kocham świeczki ale musiałam zrezygnować, bo moje koty się bardzo interesują... tak samo zrezygnowałam z suszek kwiatowych, ponieważ szybko się okazało, że można je rozsypac po całym pokoju :) dobrze, że nie wszamać, chociaz kto wie :)

Suszki mam jako dekoracja w przedpokoju i mały nawet ich nie rusza póki co.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Pon wrz 02, 2013 13:21 Re: Steven ♥

Moja się właśnie płomieniem interesowała, raz sobie przyjarała brew xD ale w kominku nie rusza, bałam się że będzie chciała pić tą wodę, ale nie zwróciła na nią uwagi.
Śliczny śpioszek :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 02, 2013 13:26 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Moja się właśnie płomieniem interesowała, raz sobie przyjarała brew xD ale w kominku nie rusza, bałam się że będzie chciała pić tą wodę, ale nie zwróciła na nią uwagi.
Śliczny śpioszek :1luvu:

No coś Ty! No to ładnie... Stevo wygląda z tymi uszami jak nietoperz. Robiłaś zakupy w zooplusie?
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon wrz 02, 2013 13:28 Re: Steven ♥

Nie, bo tam nie ma Power of Nature, ostatnio w zooplusie kupowałam fontannę tylko. Ostatnio robię w kar-ma.pl, za tanio nie jest, ale mają darmową wysyłkę od 79zł, a wiadomo, nie zawsze się dobija do tej stówy ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 02, 2013 13:37 Re: Steven ♥

A ja Wam powiem, że miałam straszne przejścia z Zoo+ jesli chodzi o dostarczanie przesyłek. Było nawet tak, że czekałam na przesyłkę 2 tygodnie i w tym czasie musiałam robic zakupy dla koteczków i pieska w lokalnym sklepie, co wyszło mnie dużo drożej. Dlatego teraz robię na zooexpress. Może jest nieco drożej, ale paczka jest na następny dzień :)

Milena_MK

Post » Pon wrz 02, 2013 13:41 Re: Steven ♥

Ja nie narzekałam, ale fakt też że niezbyt często robiłam tam zakupy. Mam hurtownię niedaleko i tam ceny były porównywalne do cen w sklepach internetowych, a nie musiałam dopłacać za przesyłkę, no i jak coś się skończyło, to można było podskoczyć ;) ale tam kupowałam jeszcze Sanabelle i Bozitę, niestety nie mają ani TOTW'a, ani PON'a. Ostatnio im zasugerowałam wprowadzenie tego, ale jeśli nie mieli innych zgłoszeń, to raczej dla jednej osoby nie będą sprowadzać xD
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 02, 2013 14:08 Re: Steven ♥

Hmm, ja z racji braku cierpliwości kupuję wszystko stacjonarnie, również z racji wygody - jeżeli potrzebuję wziąć coś na próbę kupuję jedną małą puszkę, nie muszę zamawiać od razu 6 sztuk [tak jest np. w zooplus chyba]. Bellemere będę dalej szukała MD, bo ostatnio nie miałam czasu jeździć.

Milena_MK kupujesz puszki i suchą karmę? Czy BARFem karmisz swoje pięknotki?
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon wrz 02, 2013 14:15 Re: Steven ♥

No właśnie to jest problem z zooplusem, nawet jakby wprowadzili PON'a, to byłyby w zestawach po 6 sztuk, wątpliwe, żeby zrobili zestaw mieszany. A ja kupuję wszystkie smaki, z przewagą królika i kurczaka, bo te najbardziej podchodzą.
Matko, zapomniałam, że Ci miałam dobrać MD, przepraszam! Jeśli chcesz, to jak będę w zoologicznym następnym razem to Ci mogę jedną wziąć, tylko że tam ona kosztuje 7,99zł :(
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 02, 2013 14:22 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:No właśnie to jest problem z zooplusem, nawet jakby wprowadzili PON'a, to byłyby w zestawach po 6 sztuk, wątpliwe, żeby zrobili zestaw mieszany. A ja kupuję wszystkie smaki, z przewagą królika i kurczaka, bo te najbardziej podchodzą.
Matko, zapomniałam, że Ci miałam dobrać MD, przepraszam! Jeśli chcesz, to jak będę w zoologicznym następnym razem to Ci mogę jedną wziąć, tylko że tam ona kosztuje 7,99zł :(

Coś Ty, przestań! Ja sama pisałam Ci, że się przypomnę, zapomniałam na śmierć. Dzięki wielkie, poszukam jeszcze tu stacjonarnie na dniach, jak nie znajdę to może bym Cię grzecznie poprosiła o puszkę... Ale to w ostateczności i wielkie dzięki!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon wrz 02, 2013 14:25 Re: Steven ♥

Zaplątałam się, chciałam zdążyć złożyć zamówienie do 13, bo wtedy jest szansa, że wyślą je jeszcze dziś. Jakby coś to pisz, jak będę w pobliżu tego zoologa to Ci kupię ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon wrz 02, 2013 14:37 Re: Steven ♥

Sylvanas pisze:Milena_MK kupujesz puszki i suchą karmę? Czy BARFem karmisz swoje pięknotki?

Ja nie karmię ich BARFem, ponieważ nie zgłębiłam do końca tego tematu. Natomiast w ich dzinnym pożywieniu pojawia się naprzemiennie surowe lub saszetka/puszka/szalka plus suche jedzonko. Staram się to tak zbilansować, że jak jednego dnia dostają porcję surowego, to następnego daję im saszetkę. A suche sobie tak podgryzają, podstawę stanowi mokre.

Milena_MK

Post » Pon wrz 02, 2013 15:18 Re: Steven ♥

Milena_MK pisze:
Sylvanas pisze:Milena_MK kupujesz puszki i suchą karmę? Czy BARFem karmisz swoje pięknotki?

Ja nie karmię ich BARFem, ponieważ nie zgłębiłam do końca tego tematu. Natomiast w ich dzinnym pożywieniu pojawia się naprzemiennie surowe lub saszetka/puszka/szalka plus suche jedzonko. Staram się to tak zbilansować, że jak jednego dnia dostają porcję surowego, to następnego daję im saszetkę. A suche sobie tak podgryzają, podstawę stanowi mokre.

To ja podobnie, puszka to standard, suche dodatek, a surowego mięsa jeszcze mu nie dawałam, ale chętnie kiedyś spróbuję. Steven to wszystkożerca, nawet do kawy wkłada nos, muszę go na każdym kroku pilnować!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon wrz 02, 2013 15:27 Re: Steven ♥

Po jakimś czasie mu przejdzie, zobaczysz. Małe kociaki są bardzo ciekawskie, w końcu się dowie, że najlepsze jest w misce. No chyba, że mu zasmakują gumki recepturki, jak Lunie :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]