Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 06, 2013 19:35 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

We wtorek będzie u mnie jak się nic nie schrzani. No jak zobaczyłam to chuchro i takie smutne, to mi się coś zrobiło... Magnolia mi mocno chodziła po głowie, ale ona się jeszcze jakoś trzyma, a Aniołek marnieje w oczach... przedtem Mokate była na liście "niechcianych i pilnie potrzebujących z małą szansą na dom", a teraz On... mam nadzieję, że dla Niego nie będzie za późno i że wyjdzie na prostą... Mokate się nie udało, ale przy Niej jeszcze nie wiedziałam tyle o kocich chorobach i upiornych wetach :evil: teraz wiem więcej, ale i tak nauki będzie dużo...
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lut 06, 2013 19:37 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

:( rzeczywiście widać różnicę... :(
to się Bidulek, naczekał :(

ale to było po prostu siedem lat chudych, a teraz będzie 101 lat tłustych i mruczących z wdzięczności!!!

jakieś dobre wieści w sprawie przeprowadzki?

Agop

Od: Śro sty 23, 2013 12:33

Post » Śro lut 06, 2013 19:46 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Przeprowadzki na razie nie będzie (nie chcecie nawet wiedzieć, co wymyśliłam i jak wiele postawiłam na ostrzu noża - ale po prostu nie mogłam go zostawić, bo to jak go skazać na śmierć, a każdy dzień działa na niekorzyść). Jak już, to od marca będzie przeprowadzka. Mam nadzieję, że On się tu dobrze będzie czuł i że mnie polubi, bo z kotami nigdy nie wiadomo...
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 19:48 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

gpolomska pisze:We wtorek będzie u mnie jak się nic nie schrzani. No jak zobaczyłam to chuchro i takie smutne, to mi się coś zrobiło... Magnolia mi mocno chodziła po głowie, ale ona się jeszcze jakoś trzyma, a Aniołek marnieje w oczach... przedtem Mokate była na liście "niechcianych i pilnie potrzebujących z małą szansą na dom", a teraz On... mam nadzieję, że dla Niego nie będzie za późno i że wyjdzie na prostą... Mokate się nie udało, ale przy Niej jeszcze nie wiedziałam tyle o kocich chorobach i upiornych wetach :evil: teraz wiem więcej, ale i tak nauki będzie dużo...

jestem pełna podziwu dla tego co robisz, dla Ciebie całej,
powtórzę po raz kolejny, że jesteś wspaniała,
trzymam kciuki aby się udało

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Śro lut 06, 2013 19:57 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

HIP HIP...HURAAAAAA!!!!!!!!
tuleeeee mocno i ściskam ogromnie!!!!

samozaparcia i siły nie życzę- to jest kompletnie zbędne- w przypadku kobiet z sercem równie wielkim jak... (jaja) za przeproszeniem!!! :D :D :D
za to dużo wspaniałych chwil, zdrówka i szczęśliwego, dłuuuugiego życia razem!!!
(musisz się zaadaptować, koty podobno mają siedem żyć!!!! )
z tym polubieniem... kochana :D :D :D

Agop

Od: Śro sty 23, 2013 12:33

Post » Śro lut 06, 2013 19:57 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Stresuję się, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i niedługo w wątku Aniołkowym będę mogła napisać, że apetyt wrócił, a Aniołek rozrabia jak wcielony diabeł :lol:

Nie jestem wspaniała - po prostu wiem jak to jest być odrzuconym, niechcianym i niekochanym, gdzie nikt Cię nie zauważa jakbyś była przezroczysta, bo nie jesteś idealna - nie pasujesz do jakiegoś tam wzorca kogoś godnego zainteresowania. Dlatego wiem jak one cierpią... i to nawet nie tyle fizycznie... dlatego chcę im tego oszczędzić na ile jestem w stanie. Ludzie często (na szczęście są wyjątki) chcą "pomagać" komuś pod jednym warunkiem: że on tej pomocy nie potrzebuje, a można coś z tego mieć. Niestety. Przynajmniej tak było zawsze w moim świecie, który mnie otaczał.
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 19:59 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro lut 06, 2013 20:06 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

gpolomska pisze:Stresuję się, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i niedługo w wątku Aniołkowym będę mogła napisać, że apetyt wrócił, a Aniołek rozrabia jak wcielony diabeł :lol:

Nie jestem wspaniała - po prostu wiem jak to jest być odrzuconym, niechcianym i niekochanym, gdzie nikt Cię nie zauważa jakbyś była przezroczysta, bo nie jesteś idealna - nie pasujesz do jakiegoś tam wzorca kogoś godnego zainteresowania. Dlatego wiem jak one cierpią... i to nawet nie tyle fizycznie... dlatego chcę im tego oszczędzić na ile jestem w stanie. Ludzie często (na szczęście są wyjątki) chcą "pomagać" komuś pod jednym warunkiem: że on tej pomocy nie potrzebuje, a można coś z tego mieć. Niestety. Przynajmniej tak było zawsze w moim świecie, który mnie otaczał.

i empatyczna i wrażliwa,
mogę się teraz otwarcie przyznać, że mnie jest bardziej szkoda zwierząt niż ludzi,
bo są bezbronne i zależne, ehhhhhh

Animus

Post » Śro lut 06, 2013 20:22 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Animus, nawet nie wiesz ilu dorosłych ludzi jest bezbronnych i bezradnych, krzywdzonych przez bliskich, bo... ech... szkoda gadać nawet... a dzieci to już nie wspomnę.
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 20:34 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Wiesz co Grażynko, znowu sie popłakałam. :cry:
Płakałam jak czytałam o Mokate a teraz płaczę przez Aniołka i Ciebie wiesz. Ale wzruszylam się teraz ze szczęścia.
Aniołek tyle lat czekał ale wreszcie się doczekał. I teraz same wspaniałe chwile przed nim dzięki Tobie.
A wzruszylam się przez Ciebie Grazynko przez to jakim wspaniałym jesteś człowiekiem. Ile w Tobie empatii, ciepła i miłości dla zwierząt. Już Ci pisałam że masz wielkie serce w którym jest dość miejsca dla tych wszystkich porzuconych, pokrzywdzonych i odrzuconych stworzen.
Twoi przyjaciele to mają wielkie szczęście że maja Ciebie, wiesz. Bo podasz rękę w biedzie i pomożesz.

Codziennie wchodzę na Twój wątek bo spotykają się to przesympatyczne osoby. Agop o Tobie mowa :D I pozostałe Kociary :1luvu: :D też. :1luvu:
Trzymam wielkie kciuki za Emilka o smutnych oczkach. Będzie dobrze, ja w to wierzę. :ok:

A teraz niemogę się doczekac jak bedziesz Grażynko pisała o Aniołku :1luvu: Też ma smutne oczka :cry: ale to tylko kwestia czasu, zobaczycie jak rozkwitnie chłopak :D :kotek: :ok:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro lut 06, 2013 20:48 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

gpolomska pisze:Stresuję się, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i niedługo w wątku Aniołkowym będę mogła napisać, że apetyt wrócił, a Aniołek rozrabia jak wcielony diabeł :lol:

Niestey taki jest świat, na to nic nie poradzimy.
Ale wiesz co ja mam takie zdanie że jaki jest człowiek takich ludzi do siebie przyciąga.
Ci co zwracają uwage na to jaki ktoś jest, czy jest piękny, bogaty, sząłowy to puści ludzie. Bo to są walory które przemijają albo się je traci.A wtedy i ci tak zwani przyjaciele odchodzą i taki pusty człowiek zostaje sam jak palec
Natomiast ten który jest pełaen empatii, miłosci, jest wrazliwy ale niekoniecznie ma wymiary modelki, nogi do nieba i włosy jak grzywa lwa będzie miał przy sobie kogoś na kim moze polegac w dobrych i złych chwilach. Będzie umiał nawiązać nić sympatii z innymi bo jest w nim to coś co nie zestarzeje się i tego nie utraci. A ci co się kiedys od niego odwrócili to tak naprawdę okazali jakimi są osobami.

Ale się uzewnętrzniłam :D W każdym razie wiecie o co mi chodzi :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Post » Śro lut 06, 2013 20:55 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Wiemy, wiem :D

Aniołek taki smutny... ale bym chciała zobaczyć go wesołego... mam nadzieję, że się uda. Tylko najpierw musi do mnie szczęśliwie dojechać dzięki pomocy uprzejmej forumowiczki i się tu zaaklimatyzować.
...

czarnekoty123

Post » Śro lut 06, 2013 21:00 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

gpolomska pisze:Animus, nawet nie wiesz ilu dorosłych ludzi jest bezbronnych i bezradnych, krzywdzonych przez bliskich, bo... ech... szkoda gadać nawet... a dzieci to już nie wspomnę.

ja byłam takim dzieckiem, a nie potrafię być tak empatyczna do ludzi, jak do zwierząt,
jakiś pogmatwany mechanizm

Animus

Post » Śro lut 06, 2013 21:02 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

gpolomska pisze:Wiemy, wiem :D

Aniołek taki smutny... ale bym chciała zobaczyć go wesołego... mam nadzieję, że się uda. Tylko najpierw musi do mnie szczęśliwie dojechać dzięki pomocy uprzejmej forumowiczki i się tu zaaklimatyzować.

Ja tez bardzo bym chciała. Zeby jego mądre oczka wreszcie sie uśmiechay i błyszczały.
Połowę życia byłam psiarą. Jak pies się cieszy każdy wie. Ale nie każdy wie jak cieszy się kot. To wiemy tylko my kociarze.
I jak tylko zobaczę pierwsze promyki radości na pysiu Aniłka dam Ci znac :ok:
Obrazek

agusialublin

Post » Śro lut 06, 2013 21:06 Re: Mokate - piękna słodka kicia z charakterkiem - za TM [*]

Animus pisze:
gpolomska pisze:Animus, nawet nie wiesz ilu dorosłych ludzi jest bezbronnych i bezradnych, krzywdzonych przez bliskich, bo... ech... szkoda gadać nawet... a dzieci to już nie wspomnę.

ja byłam takim dzieckiem, a nie potrafię być tak empatyczna do ludzi, jak do zwierząt,
jakiś pogmatwany mechanizm

Bo ludzie jak sobie pościelą tak się wyśpią. Mogą decydować i kierować swoim losem.
A zwierzęta są istotami bezbronnymi, zależnymi od ludzi.
Mi też peka serce jak widzę te zabidzone, głodne i chore bidule :cry:
Obrazek

agusialublin

[poprzednia][następna]