Wrocław. Życiowo mądry Nosek ma wspaniały dom :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 03, 2012 21:14 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Wieczorem, jak ciocia przyszła, to pełniłem honory domu. Już czekałem koło drzwi i od razu ruszyłem: kręcić eski floreski, miziać się, nadstawiać główkę i nosek. Florka siedziała na górze, to ktoś musiał pokazać, jakie gościnne z nas koty. Potem położyłem się koło cioci, bo ciocia sobie wygodnie usiadła, przytuliłem się i tak trwałem. Dostałem nawet buziaka od Cioci vip - dziękuję, Ciociu.
Potem Florka zeszła, trochę zaczepiałem Florkę, Florka zjadła mokre i suche. Piliśmy dużo wody, bo słyszeliśmy, że ciocia nosi strzykawkę i poi kotecki, woleliśmy pokazać, że umiemy pić. Piłem z dużej miski, a Florka z trzech pojemników na wodę. A potem Florka poszła na stołek, gdzie lubi siedzieć, ciocia przyszła i wygłaskała Florkę
(musiałam uklęknąć, bo tak mi było najwygodniej). I dostaliśmy jeszcze takie pyszne mokre, co też je czasem dostawałem w łazience.
Jak ciocia nakładała łyżeczką, już wyjadałem spod łyżeczki :oops:
ciocia przyjdzie do nas jutro rano.
Dobrej nocy wszystkim.
Nosek

Udało mi się nie zapomnieć wyjąć mięsa dla bezdomniaków z lodówki. Z braku czasu, żeby nie jeździć po mieście jak obłąkana (strasznie dużo czasu to zajmuje), kupiłam rano mięso i pojechałam do pracy, nie wracając do domu. Przed pracą poszłam do Florki i Noska, wsadziłam mięso do lodówki i zadowolona poszłam do pracy. I bardzo jestem zadowolona, że jakimś niewiarygodnym cudem nie zapomniałam o mięsie, bo musiałabym tam wrócić nawet z domu przed porannym karmieniem, a to nie jest blisko.
duża Fasolki
Ostatnio edytowano Pt sie 03, 2012 21:23 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 03, 2012 21:23 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Spokojnej nocki.
Haker

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob sie 04, 2012 0:18 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

prawdziwy gospodarz z ciebie Nosku skoro pełnisz honory domu :ok: :ok: :D
całuski dla Florki :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob sie 04, 2012 13:13 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Ciocia przyszła do nas rano. Schowałem się najpierw, ale potem wyszedłem, bo przecież akurat przed przyjściem cioci wyciągnąłem sobie dużo zabawek ze skarbca i się bawiłem :D
Florka poleżała na górze, potem zeszła, zjedliśmy, ciocia posprzątała. No, a potem piliśmy na wyścigi wodę, bo w kocim eterze ciągle słychać, że ciocia nosi strzykawkę i poi kotecki, to się baliśmy i woleliśmy pokazać, że sami dużo pijemy. Ciocia przyjdzie wieczorem.
Nosek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 04, 2012 16:01 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Nosku i Florko, jesteście bardzo dzielni pod nieobecność Dużej.
Choć co prawda, to macie świetną opiekę :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob sie 04, 2012 20:36 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Ciocia przyszła do nas, oboje czekaliśmy przy drzwiach. Namówiłem Florkę :wink:
Ciocia posprzątała, pobawiłem się, Florka dała się wygłaskać. Ciocia posiedziała z nami, łaskotała mnie piórkiem w nosek :oops:
A potem dała nam jeść i poszła do swojego domu i do swoich kotków.
To ja dzisiaj, ciocia zrobiła mi zdjęcie. Ciocia mówi, że mam wielkie uszy jak mały kociak, który musi dorosnąć do swoich uszków, ale ja już jestem przecież dorosły :D
Obrazek
Nosek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 04, 2012 21:02 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Ale masz fajną biedronkę.
H

Hannah12

Post » Sob sie 04, 2012 21:03 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

:ok: :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob sie 04, 2012 21:03 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Hannah12 pisze:Ale masz fajną biedronkę.
H

A w tym pudełku obok mnie mam więcej skarbów :D
Noś
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 04, 2012 21:05 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

MalgWroclaw pisze:
H

Noś

Ja mam koszyczek ze skarbami, ale ostatnio jakoś go zaniedbałem.
Dzisiaj bawiłem się wstążką, która duża obwiązała prezent.
H

Hannah12

Post » Sob sie 04, 2012 21:07 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Hannah12 pisze:
MalgWroclaw pisze:
H

Noś

Ja mam koszyczek ze skarbami, ale ostatnio jakoś go zaniedbałem.
Dzisiaj bawiłem się wstążką, która duża obwiązała prezent.
H

Wiesz, Haksiu (tak do Ciebie pisze Fasolka, wiem), nigdy nie miałem tylu skarbów. Nigdy nie miałem nic swojego, a teraz mam dom, własną Dużą, ciocię, Florentynkę i taki jestem szczęśliwy, jak mały kociak. Może dlatego mam takie duże uszka :oops:
Noś
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 04, 2012 21:12 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Noś, wiem i doskonale rozumiem. Ja miałem bardzo dużo szczęścia, bo jak mnie mama porzuciła, to od razu mnie zabrała duża. Duża chciał, też zabrać moje rodzeństwo, ale trzy dni po okoceniu się pod balkonem córki dużej moja mam przenosiła moje rodzeństwo (mimo, że tam miała miseczki z jedzonkiem i wodę ) a mnie zostawiła.
A uszka masz piękne, że są duże to dobrze, bo lepiej słyszysz jak duża wraca do domu :wink:
H

Hannah12

Post » Sob sie 04, 2012 21:20 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Hannah12 pisze:Noś, wiem i doskonale rozumiem. Ja miałem bardzo dużo szczęścia, bo jak mnie mama porzuciła, to od razu mnie zabrała duża. Duża chciał, też zabrać moje rodzeństwo, ale trzy dni po okoceniu się pod balkonem córki dużej moja mam przenosiła moje rodzeństwo (mimo, że tam miała miseczki z jedzonkiem i wodę ) a mnie zostawiła.
A uszka masz piękne, że są duże to dobrze, bo lepiej słyszysz jak duża wraca do domu :wink:
H

Ciekawe, czemu matka zostawiła kociaka. Czy nie rokował... nigdy się tego nie dowiemy, a właściwie: wiem, że się dowiemy, ale po tamtej stronie tęczy.
ciocia Nosia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 04, 2012 22:06 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Nosku, Ty szczesciarzu... :ok:

Ja nie znam mamy. Ojca tez nie :oops:
Ze schroniska jestem :evil: :oops:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie sie 05, 2012 5:30 Re: Wrocław. Nosek - pojechałem do domu! Proszę o kciuki

Na tym zdjęciu widać dokładnie, że pan doktor zapomniał przyciąć mi uszko. Bo jestem kastrowanym kocurkiem, ciocia kazała mi napisać, żeby nikt nie miał wątpliwości.
Nosek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]