Przyczyny kulawizny prośba o rady :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2012 22:32 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Witam. Nigdy wcześniej nie udzielałam się , ale byłam stałym obserwatorem niektórych wątków dlatego postanowiłam też coś dodać od siebie :) ( o Chrupci czytałam już zanim znalazła domek , i cały czas trzymałam kciuk bo to prześliczna kotka :1luvu: ) Co do siusiania na kanapę - miałam ten sam problem , z tym że jak mój kocurek raz nalał to lał już tak długo , aż kanapy się nie pozbyłam :|( drzwi do pokoju w którym była kanapa były w większości dnia zamknięte , może dlatego lał ze złości lub coś w tym stylu ) mimo tego , że kanapa była prana , szorowana itd to kot i tak wyczuł zapach i tam załatwiał czasami swoje potrzeby :evil: Natomiast drugiemu kocurkowi ( 8-letniemu) zdarza się "obsiusiać" drzwi wejściowe , buty które stoją w przedpokoju , każdego rodzaju reklamówki , torby itd , po prostu wszystko co aktualnie się tam znajduje. Nie wydaje mi się żeby był to problem zdrowotny , a raczej inny zapach przyniesiony wlaśnie na butach itp. A więc trzymam kciuki za to żeby Leosiowi nie zdarzało się pomylić kanapy z kuwetką :ok:

annette85

Od: Pt sty 20, 2012 22:51

Post » Wto kwi 17, 2012 5:14 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Słuchaj nie wiem czy próbowałaś wyprać kanapę wodą z vaniszem i octem???? u mnie to pomogło. Tani i dobry sposób kot, który lał na kanapę przestał to robić.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto kwi 17, 2012 5:48 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Ja szykuje w spryskiwaczu wode z octem.
Jeszcze jednym sposobem zabezpieczenia danego miejsca przed laniem jest postawienie tam miski z jedzeniem np suchym. Możesz zaryzykować i postawić jakiś pojemnik z chrupkami w miejscu lania na sofie.

Poza tym (jak mi powiedział wet) czym bardziej używamy chemicznego środka na wybawienie moczu tym bardziej koty mogą tam lać. Na meblach i podłogach dobrze sprawdza sie ...płyn do mycia szyb .Tylko nie ten najdroższy.Ale anjlepiej przecierać już osuszone miejsca po moczu woda z octem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 17, 2012 8:17 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Dziękuję wszystkim za porady i kibicowanie. Dziś wszystko ok. Wstałam rano, wyrzuciłam z kuwety to co było po nocy, Leoś wszedł od razu do kuwety jak tylko ją odstawiłam i się wysikał :) wszystkie nocne urobki w dotychczasowej kuwecie, w nowej pusto :)
a dla cioteczek prezencik w podziękowaniu za kciukaski, pozdrowienia od Leosia-mumii i jego przyszywanej siostrzyczki :D

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto kwi 17, 2012 8:19 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Ojej, uwielbiam jak koty śpią z kołami do góry :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto kwi 17, 2012 9:56 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

haha a Leoś często jeszcze składa łapki na krzyż, śmiejemy się z mężem, że lubi X-factor hahaha :kotek:
Obrazek

Goyka

Post » Wto kwi 17, 2012 11:52 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Czyli jest lepiej, nie zapeszajmy.......
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto kwi 17, 2012 14:06 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Goyka pisze:Dziękuję wszystkim za porady i kibicowanie. Dziś wszystko ok. Wstałam rano, wyrzuciłam z kuwety to co było po nocy, Leoś wszedł od razu do kuwety jak tylko ją odstawiłam i się wysikał :) wszystkie nocne urobki w dotychczasowej kuwecie, w nowej pusto :)
a dla cioteczek prezencik w podziękowaniu za kciukaski, pozdrowienia od Leosia-mumii i jego przyszywanej siostrzyczki :D

Obrazek

Obrazek

Jakby nie patrzeć to mój Chrupiszon jest najpiękniejszy :1luvu:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto kwi 17, 2012 16:03 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

No :) moja mamuśka teraz robi remont i u nas pomieszkuje :D i po 1 dniu ma zakusy na porwanie Chrupiszona :) a rośnie jak na drożdżach, już nie wygląda jak zając tylko jak sarenka :)
Obrazek

Goyka

Post » Wto kwi 17, 2012 18:04 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Goyka pisze:No :) moja mamuśka teraz robi remont i u nas pomieszkuje :D i po 1 dniu ma zakusy na porwanie Chrupiszona :) a rośnie jak na drożdżach, już nie wygląda jak zając tylko jak sarenka :)

Mówisz o mamie tzn o tym wzroście? :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 17, 2012 18:09 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

ASK@ pisze:
Goyka pisze:No :) moja mamuśka teraz robi remont i u nas pomieszkuje :D i po 1 dniu ma zakusy na porwanie Chrupiszona :) a rośnie jak na drożdżach, już nie wygląda jak zając tylko jak sarenka :)

Mówisz o mamie tzn o tym wzroście? :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: Podejrzewam, że mama może zamienić się w nieco inne zwierzę, niż sarenka, jeśli się zacznie rozrastać ;) Żartuję oczywiście, mam nadzieję, że nikogo nie urażam.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto kwi 17, 2012 20:22 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

hahahhaha rzeczywiście nieźle wyszło :ryk: :ryk: a teraz pytanie z innej beczki :? od kilku dni zauważyłam, ze Leoś dość intensywnie obwąchuje tyłek Chrupki, prawie wsadza w niego nos 8) czy to moze oznaczać ze mała ma rujkę?? innych objawów brak :roll:
Obrazek

Goyka

Post » Wto kwi 17, 2012 20:27 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Tak, moze mieć rujkę, wet mi mówił, że pierwsza rujka może przejść bezobjawowo, tzn dla człowieków :ryk: ale Leoś czuje :mrgreen:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto kwi 17, 2012 22:34 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Tak się wlasnie zastanawialam czy po kastracji moze czuc :) pewnie czuje tylko już nie wie na szczescie co z tym fantem zrobic :) zadzwonie jutro do wetki, gnojkom zostalo jeszcze 4 dni antybiotyku, mysle więc ze w majowke moznaby jakoś ja ciachnac akurat będę pare dni w domu to bym mogla ja miec na oku po zabiegu... Boje się :( po tym co spotkalo Kizie, na mysl o sterylce robi mi się slabo :(
Obrazek

Goyka

Post » Wto kwi 17, 2012 22:39 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

psotny kot pisze:Kot chyba chce w ten sposób coś przekazać, albo zademostrować. Tylko co? Mam ten sam problem z moim kocurem. wykastrowany też w wieku ok 6 m-cy. Przez prawie 2 lata bezproblemowy. Można było spokojnie wyjechać na weekend, byle dużo żarełka było. Do czasu. Kocio zaczął sikać pod drzwiami. I to tylko pod naszą nieobecność. Dodam, że sprzątam kotu po każdej wizycie w kuwecie, regularnie wymieniam żwitek na czyściutki, kotek jest zdrowy i wypieszczony (martwisz się sofą - ja myślę o zrywaniu paneli :evil:, moich gości już w progu wita osobliwy zapaszek). Pomyślałam, że może się mu nudzi, ie chce być sam. Pojawiła się Nesia i ........ nic się nie zmieniło: kot terrorysta piluje, żebym po pracy wracała prosto do domu! A jak nie, to będzie kara! I co poradzić :?:

Na tym Ecodorze pisza ze na panele i kafelki tez dziala, moze warto wyprobowac? Moze raz tam nalal a teraz leje bo czuje zapach, sprobuj tym wywabic, moze przestanie. Rozwiazanie nr 2 postaw przy drzwiach miske z suchym tak jak dziewczyny radzily
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]