Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 13, 2013 10:03 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 A co tam, będzie Spring Party!

Szukaj Hipciu szukaj, takie w palmy ma być :P
SPRING PARTY odbędzie się realnie i wirtualnie, przeniesiemy się KŁ, ale przygotowania i pomysły proszę tutaj :ok:
Data może ulec delikatnemu przesunięciu, ale tylko do tyłu, 3-go marca Czitusia kończy 10 lat! :ok:
Mić po wczorajszym akcie odwagi żyje, ma lekkie zdziwienie organizmu, ale pójdziemy za ciosem. Poproszę sąsiadów, żeby wpadali i wypadali, w końcu dzień wolny.
Kurcze, u nas minus trzy i fura śniegu, biorę szuflę i do roboty, bo jak się przed domem jakieś zwierzątko poślizgnie, to mam przerąbane :roll:
Do dzieła! :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie sty 13, 2013 12:34 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Przyszła Buka....

czitka pisze:(...)
W tle delikatnie gra Vivaldi, ale to na początku. Potem już raczej inne rytmy, tu czekam na podpowiedzi.
(...)

Masz płytę z muzyką z Ko Lanty ("E-san Song").
Poćwicz do tego taniec: http://www.youtube.com/watch?v=YuOxWqNM1Ps :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie sty 13, 2013 15:19 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 A co tam, będzie Spring Party!

A ja pisałam o 30 stycznia, bo mam spotkanie autorskie w bibliotece rejonowej o 17. Jeśli ktoś z wrocławian nie przyjdzie, to biada mu!
Ostatnio edytowano Nie sty 20, 2013 14:23 przez MaryLux, łącznie edytowano 1 raz

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 20, 2013 14:21 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 A co tam, będzie Spring Party!

Puk puk, czy mogę zaspampwać? Będzie impreza z okazji Dnia Kota, bliższe info tu: viewtopic.php?f=7&t=150061

MaryLux

Post » Wto lut 05, 2013 20:01 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 A co tam, będzie Spring Party!

zimowy zmierzch szedł ulicą
otulał drzewa szarością
a lamp już kule nad rzeką
słały swe ciepło już gościom

marzenia rzeką płynęły
śpiewem niesione anielskim
drzewa ich mgiełka osnuła
orszak je witał niebieski

MaryLux

Post » Czw lut 07, 2013 12:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 A co tam, będzie Spring Party!

Dałam sobie bana na dwa lata, to chyba najdłuższy ban na forum, odsiedziałam grzecznie, to teraz go sobie zdejmę.
Bo tu taka jakaś banowa epoka nastała i mi się udzieliło, pomyślałam, że trzeba w tym w jakiś sposób uczestniczyć, a że znam tylko jeden, to i zastosuję :P
Odczuwam przyjemność :oops: Autoban. Coś bardzo katarktycznego, polecam :ok:
Koty śpią, ale chwilowo. Bo od kilku dni krążą. Krążą i nerwowo końcówki ogonów drżą, uszy takie bardziej do góry, noski przy trawie.
Czitka nawet wychodzi, co jest jednoznacznym sygnałem, że ruszyło. Jeżeli Tuta wychodzi drzwiami tarasowymi, a wraca frontowymi, to ruszyło już na sto procent. Tutaj zaznaczę, ze o ile ktokolwiek jeszcze pamięta, Czitusia urodzona jest 03.03.2003 i dlatego jest Czitką. Czyli za około trzy tygodnie będziemy obchodzić dziesiąte urodziny!!!!!
Ale wróćmy do ogrodu. Hilton w nim straszy, taki rozebrany, budka Taśtasiek osłonięta panelami i kocami, poszarpane folie na płotach, bo wiatr. Ale nic to, niebawem uporządkujemy i będą Seszele. Jeszcze chwila. Mić wychodzi do ogrodu Suki-Buuu i wraca dzielnie tyłem, ale znika już na troszkę dłużej. Wroga szuka, bezskutecznie, kotów koło nas nie ma, aczkolwiek wczoraj wieczorem jakaś panienka wyła w okolicy, zaczęło się nawoływanie. Potem, gdy Micio wraca, jest dokładnie obwąchiwany przez trzy Dziewczyny, ze szczególnym uwzględnieniem ogonka.
Cosia z Balbusią okupują beczkę nadrzewną, bo z beczki lepszy widok, tak z góry można penetrować teren i oczywiście zasadzić się na jakiegoś ptaszka, ale ptaszki nie durne. Co sobie posiedzą w tej beczce, to ich. Nie ptaszki, tylko Cosia i Balbi.
Wygląda to mniej więcej tak: Obrazek
Sygnałem dodatkowym, że idzie wiosna, jest zrzucanie futra. Będzie wesoło, cztery mocno ofutrzone koty rozpoczęły pozimową przebierankę :ok:
Jeszcze chwila, jeszcze tylko moment, bądźmy wszyscy dobrej myśli! :P
Brakuje dla pewności jeszcze jednego elementu. Aparat przygotowany. Na co ja czekam? 8)
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 07, 2013 12:52 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

Czitka, ban Ci wyraźnie zaszkodził na oczy i głowę. Własnych kotów nie rozpoznajesz :strach:
W beczce siedzi Micio jak byk - ale chudy byk, bo teraz by się tam nie zmieścił :mrgreen:

I Cosia tez jakby ciut szczuplejsza :twisted:
Starawe te zdjęcia jakby...

Czekasz na sąsiada w kaloszach?
Jak ten snieg, co u nas dziś wali, dojdzie do Wocka, to jeszcze długo poczekasz :roll:
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2013 12:55 przez Bungo, łącznie edytowano 1 raz

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw lut 07, 2013 12:54 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

U nas śniegu tak dowaliło :evil: , że musiałam porobić tunele w ogrodzie, żeby koty miały jak biegać :twisted:
Ale kilka dni temu już widziałam krokusy. Miały ze 2-3 cm wysokości. Jeszcze oczywiście bez kwiatów.
Teraz skryte pod śniegową pierzynką czekają na swój czas.
Ale myślę, że już niebawem będzie wiosna :D

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Czw lut 07, 2013 12:57 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

Bungo, no może wzrok mi się troszkę pogorszył, sama widzisz, co bany robią z człowiekiem :roll: Tak od razu mnie skopać..... :(
Fotka, w rzeczy samej, może troszkę nieaktualna, ale one tam siedzą tak samo i pora roku się zgadza.
A w ogóle, to masz bana ode mnie :evil:
Zobacz, Zazusia jak człowiek, o kwiatkach pisze, że krokusy, że wiosna idzie, tak po ludzku....
Zazusiu, jak cokolwiek wyjdzie z ziemi, natychmiast tu o fotkę prosimy!
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 07, 2013 13:00 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

czitka pisze:Bungo, no może wzrok mi się troszkę pogorszył, sama widzisz, co bany robią z człowiekiem :roll: Tak od razu mnie skopać..... :(
Fotka, w rzeczy samej, może troszkę nieaktualna, ale one tam siedzą tak samo i pora roku się zgadza.
A w ogóle, to masz bana ode mnie :evil:

Czitka na moderatora - nabór trwa :ok:

Wszystkich zbanuje, potem wszystich przeprosi, następnie zastosuje autobana :mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw lut 07, 2013 13:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

Autoba(h)n, czitko, to jest autostrada.
A w Łodzi budują Hilton Podwójne Drzewo.
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,1335 ... arcia.html

Jak wybudują należy się wsiąść w pojazd i przybieżyć autostradą ze zwierzyną.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw lut 07, 2013 13:22 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

Ana, obejrzałam sobie tego Hiltona w Łodzi, nędzna podróba mojego, w ogóle nie ta półka, takie klocki to każdy potrafi zbudować :evil:
Ale A nie wyklucza B, na chwilę wpadniemy autostradą. Wiosną. Weźmiemy pełną dokumentację mojego, liczne fotki,unikalne rozwiązania konstrukcyjne, może coś poprawią za odpowiednią kasę. Oczywiście dla nas.
U nas słońce wyszło! :P
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 07, 2013 14:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

Zapomniałam dodać, że Mić jest bardzo dowcipny :P
Z nadchodzącą wiosną coraz bardziej.
W ogrodzie stoją też dwa krzesełka przykryte kocem, żeby w zimie mogły pod ten koc sobie wejść i posiedzieć, śnieg przysypuje i jest cieplej. Oczywiście jest Hilton, jest budka Taśtasiek, dwie budki kartonowe ocieplane na tarasie, beczka nadrzewna i komórka, w drzwiach której jest dziura do wchodzenia. Ale tej zimy krzesełka były hitem :roll:
Dzisiaj Micio tam się chowa Obrazek, i myśli, że go nie widać. Ale on czeka zasadzony jak słoń w jarzębinie. To jest miejsce do czajenia się 8) Tyle, że nic nie widzi.
Jak już długo nie widzi, to postanawia zobaczyć. Obrazek
I potem jest ataaaaak! :P
Aparat nie uchwycił, ale do następnego razu!
Czy też macie dowcipne koty? Takie zasadzone?
Obrazek

czitka

Post » Czw lut 07, 2013 15:24 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

Coś Wam "srak optal" ten kocyk :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lut 07, 2013 15:45 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Chyba idzie.....

Być może, Felin, być może, to jest kocyk żyjący w zgodzie z naturą i na tym polega jego ekologiczna wartość.
Podobnie jak Bungo, złośliwie i z premedytacją zwracasz uwagę na nieistotne szczegóły i też masz bana :evil:
Ktoś jeszcze chce coś miłego tu napisać? Śmiało, nie lękajcie się, to i tak jest wątek autozagłady, niech z własnej ręki zginie :wink:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]