Trzy czarne koty i czasem tymczasy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 23:26 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Teraz troszkę wiadomości od panienki i starej panny. Obie mają się dobrze i oby tak zostało, bo nie mam zamiaru na razie wybierać się do Rzeszowa po ratunek.
Dostaliśmy od firmy GOURMET za zakupy fajny koszyczek do spania.
Obrazek Obrazek

Oczywiście kto go sobie przywłaszczył?
Obrazek
Tylko koniecznie musiałam wyjąć poduszkę, bo Kośka ich po prostu nie znosi :twisted:

Były zaczepki
Obrazek
Ale to nic nie dało

Obrazek

Więc Malutka zajęła Kosiowy fotel :mrgreen:
Obrazek

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lip 17, 2011 0:14 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

jasdor,moją "Twoją" ulubienicą jest Malutka :P Czyżby nowy LCD? :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lip 17, 2011 8:04 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Piękne :love:

Jasdorku, dostałaś moje SMS-y?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 17, 2011 15:22 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

vailet pisze:jasdor,moją "Twoją" ulubienicą jest Malutka :P Czyżby nowy LCD? :D

Noooo :lol: Mitsubishi sie popsuł, to co było robić :roll: A tak niedawno mówiłam, że jest niezniszczalny :mrgreen:
Erin pisze:Piękne :love:

Jasdorku, dostałaś moje SMS-y?

Dostałam Izuś.Tylko że moim tel. dysponowała wczoraj moja cór i zanim je przeczytałam to była noc :oops:

jasdor

Post » Nie lip 17, 2011 21:35 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Moją ulubienicą też jest Malutka :) Oczywiście, Kosia też cudna, ale Malutka jest faworytką :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie lip 17, 2011 22:06 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

fajne babki, te czarnulki, a Malutka to taka puchata ciut nie Kośka... :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie lip 17, 2011 22:29 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Ano mówiłaś że niezniszczalny :mrgreen: ale teraz ja mam fefry że mój szlag też trafi :roll: i innego nie będzie.jasdor,może sama go popsułaś by był wreszcie LCD :?: :ryk:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lip 19, 2011 20:11 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Tylko patrzeć, jak nowy LCD wyląduje na podłodze :twisted: Najgorzej, jak naleci sie owadów, bo Malutka żadnemu nie przepuści. W ostatniej pogoni za super wypasioną muchą prawie lądował.
Musze ponadrabiać znowu zaległe sprawy w domu i w pracy. Już sama nie wiem, czy to, co nazywam brakiem czasu, nie jest zwykłym lenistwem :oops: Najlepiej, bo chodzę z kąta w kąt i ciągle myśle o tym, co MUSZĘ zrobić. I tak o tym intensywnie myślę, że na zrobienie właśnie brakuje czasu, a rzeczy do zrobienia coraz więcej się zbiera. I coraz więcej czasu zabiera myślenie o tym - błędne koło.

No to teraz coś z prawdziwego życia
Jeżurek nadal przychodzi. I żeby to sam. Przyprowadza sobie Panią Jeżurkową :mrgreen:
Obrazek
Wczoraj, jak poszłam nocą nakarmić koty, zastałam je w takie hm...no...tego... sytuacji :oops: Dałam jeść i zmykałam, bo nikt nie lubi być obserwowany.

Koty pod blokiem chodzą całymi stadami. A co najgorsze od paru tygodni następna Pingwineczka siedzi pod balkonem i patrzy w górę. Jak ją karmiłam ostatnio myślałam, że mam rozdwojenie jaźni, bo okazało się, że jest ich...dwa 8O Oprócz tego 4 innej maści.
Ta Pingwineczka, jak moja poprzednia - Pipi siedzi na okienku :( Siedzi cały dzień, w nocy tez jak wyjdę zaraz się zjawia. Nie wiem nawet, czy to koteczka, ale wygląda mi na dziewczynę. To drugie to chyba jej braciszek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczorem, jak chciałam odjechać samochodem, władowała się pod auta i za chiny nie chciała wyjść. Nie pomógł nawet włączony silnik. Dopiero karma wysypana garścią wywabiła ją spod auta.

Obrazek Obrazek

U moich dziewczyn wszystko po staremu, czyli :
Obrazek

Obrazek

jasdor

Post » Wto lip 19, 2011 20:24 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Zdjęcie jeża super :lol: U mnie był taki kocurek jak ta pingwinka i dla niego budkę zrobiliśmy,któregoś dnia zniknął.Teraz jest rezydent pod blokiem prawie cały czarny i jakieś młode coś bardziej białe tu zamieszkało.Nie wiem czy kot czy kotka.Jedzenia mają do oporu,tylko miłości brak.Malutka ma w sobie połowę dachowca to łapie muchy,a persy jak Kośka to lenie :mrgreen: Też bym się bała że przewróci LCD :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lip 19, 2011 20:36 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Oj racja. Malutka pełna werwy, Kośka leń nie z tej ziemi. Czeka aż Mała zamorduje muche i ją zostawi, po czym idzie obwąchać i zobaczyć zdobycz.

Myliłam się co do pingwinków. Byłam teraz nakarmic i jest ich... t r z y !!! 8O Boże, jutro pewnie będzie 4 :strach:

A co do różnorodności zwierza w moim zasięgu, to jeszcze w pracy mam coś takiego
Obrazek

Są fantastyczne :D Opiekują się chyba teraz maluchami, bo świergoczą strasznie i latają tu i z powrotem z muszkami w dziobkach.

jasdor

Post » Wto lip 19, 2011 21:00 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

jasdor,te jaskółki to u Ciebie na balkonie 8O jak ja lubię takie zjęcia,sama mam wiele kaczuszek z małymi i inne ptactwo wodne(sama zdjęcia robiłam). :D Dziś jeżyki tłukły się do szyb,a Bejbi nic 8O ,ona tylko muszki lubi.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lip 19, 2011 21:12 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Jaskółeczki mamy w pracy, co okno - to gniazdko. Kiedyś przy blokowych okienkach też były, ale teraz jakoś tu sobie nie wiją. Może ludzie strącają gniazdka i wyniosły sie :roll: No bo przecież jaskółki tez muszą wydalać, niestety na parapet, więc najlepiej sie pozbyć :(

jasdor

Post » Wto lip 19, 2011 21:47 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

jasdor pisze:Jaskółeczki mamy w pracy, co okno - to gniazdko. Kiedyś przy blokowych okienkach też były, ale teraz jakoś tu sobie nie wiją. Może ludzie strącają gniazdka i wyniosły sie :roll: No bo przecież jaskółki tez muszą wydalać, niestety na parapet, więc najlepiej sie pozbyć :(

Przecież one są bardzo pożyteczne bo bez nich robactwo by nas zjadło.Ludzie wolą robale,myszy i szczury niż ptaki czy koty :evil:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lip 19, 2011 23:21 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

SUPER FOTKI WIDZĘ ŻE I U CIEBIE PEŁNO ZWIERZYNY... :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro lip 20, 2011 0:13 Re: Kochamy Czarne Damy ;-) Malutka po sterylce

Na podstawie poniższych cytatów wiele nam się wyjaśniło na temat Jasdorka:
jasdor pisze:Musze ponadrabiać znowu zaległe sprawy w domu i w pracy. Już sama nie wiem, czy to, co nazywam brakiem czasu, nie jest zwykłym lenistwem :oops: Najlepiej, bo chodzę z kąta w kąt i ciągle myśle o tym, co MUSZĘ zrobić. I tak o tym intensywnie myślę, że na zrobienie właśnie brakuje czasu, a rzeczy do zrobienia coraz więcej się zbiera.

vailet pisze:Malutka ma w sobie połowę dachowca to łapie muchy,a persy jak Kośka to lenie :mrgreen:

No i mamy jasne: Jasdorek jest ludzką persicą :!: :mrgreen: Jest jak Kośka - leniem... :ryk:
Kośka też intensywnie myśli o łapaniu np. much w pozycji leżącej... I brakuje czasu na przejście do akcji... :twisted:
:1luvu:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

[poprzednia][następna]