To ma być ładny, młody kotek?

poprosimy inne ujęcie

To na tyle przyjemności.
Kotika - prośba o zmianę tytułu. Na coś 'mamy kłopoty', 'martwimy się' od str......
Jakieś 3 tyg. temu zataszczyłam Migdała na szczepienia i ogólny przegląd. Oczywiście tak jak pisałam - był na prochach, wyluzowany i podsypiający. Odespał, pojadł - wszystko w porządku. Ważył 5 kg, choć nie wyglądał. Duży i 'nabity'.
Kilka dni temu zaczął 'źle wyglądać'. Jakies przerwy w robieniu kupy, mniej sikania, gorzej z jedzeniem. W zabawie nie podskakiwał tylko machał łapkami do góry.. W nocy kilkakrotnie wymiotował, ale nie jak zwykle jakimś żarciem, tylko pianą. Pierwsza diagnoza [nie, nie moja - wetek ] - gardło. Jeśli jest zbyt ciepły, ma gorączkę - podać kawałeczek pyralginy. Faktycznie jakby się ożywił. Jednak następnego dnia gorzej znowu. Diagnoza - korzonki lub coś podobnego, źle sie poruszał. Metacam. Po trzecim podaniu nie zrobiło się nic lepiej,a wręcz przeciwnie. Dziś byłam umówiona ze soba do lekarza we Wro, odwołałam bo wczoraj wieczorem Migdał wyglądał jeszcze gorzej - kulał na przednie łapki, b. mało jadł, chodził pomalutku, zaczął kichać.. itp.
Dał sie wcisnąć do koszyka bez tabletek uspokajających.. On w ogóle jest b. delikatny w zachowaniu - wprawdzie bronić się potrafi panicznie, ale nie używa zębów ani pazurków.
U weta - schudł ok.40 dkg, powiększony brzuszek...bardzo powiększone węzły chłonne..

. Antybiotyk - 4 zastrzyki, kroplówka, antybiotyk do domu na dwa dni. Krew na morfologię - będzie jutro.
Propozycja zrobienia 4 testów - za jednym zamachem. W tej sytuacji wydało się sensowne. W domu przeciez jeszcze Morelka. Wyniki prawdopodobnie w poniedziałek będą.
Wróciłam od weta ok 1pm, a kotek dopiero przed chwila sie trochę ożywił, wylazł z dziury, wlazł na biurko... Jednak nie zeskakuje tylko się zsuwa z mebla opierając się na przednich łapkach. Bardzo mało zjadł. Mało pije. Po kroplówce nasiusiał trochę więcej ale dopiero przed chwilą.
Staramy sie [koty i ja] nie zwariować do poniedziałku.
Wizyta + leki, kosztowała mnie 60,- . Za testy zapłace 200,-.