Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 10, 2010 15:20 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

kasa na koncie to obowiązek - ale w wyniku chorej sytuacji staje się przywilejem. I jak już ktos tego 1. czy 10. płaci - to czuje się jak anioł.
Był taki eksperyment - jesli jesteś bezkarna, możesz robić złe, naganne rzeczy, jeśli otoczenie tego nie potępia, jesli nie ma kary.
No i rynek pracy jest jaki jest.
Ja mam tę brzydką cechę, że trzymam się zapisów umowy. Sprzedaję swój czas i umiejętności a ktos to kupuje. I płaci, a ja robię dobrze swoją robotę ale - nie oddaję firmie życia, zdrowia - bo za to nie płacą i tego nie zwrócą.
Bardzo brzydko to określam....bardzo.... że jesteśmy jak dziwka przy drodze. Robimy swoje dobrze, kasujemy i tyle.
I wystarczy. I niech nam nie doskwiera za bardzo zła atmosfera czy chore współzawodnictwo.
Wielkie mocne kciuki za Was i za robote Karola!!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon maja 10, 2010 17:09 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Mocne kciuki, żeby wszystko się jakoś ułożyło :ok: To dla was czas wielkich zmian, widocznie tak musi być...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon maja 10, 2010 18:32 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Smutne to trochę że mamy takie doświadczenia z pracodawcami. W końcu tak naprawdę to chciałoby się po prostu poważnego traktowania - właśnie tego wywiązywania się z umowy.
No tak zmian w naszym życiu nie brakuje. Najpierw przeprowadzka do Wro, nowa praca, potem mieszkanie. Teraz ciąg dalszy. Ale może tak ma być - w końcu te zmiany to cały czas na lepsze były. Ja też już zmieniłam pracę we Wro i w sumie choć może w poprzednim sklepie zarobiłabym więcej troszkę to tu się więcej nauczyłam, poznałam nowe rzeczy i do tego zostałam po kierownika więc tą zmianę też oceniam na plus bo w dalszej perspektywie może dać mi więcej.
Tak więc wierzę że też będzie na plus. Tylko trochę się muszę podenerwować. Lubię jasne sytuacje a nie takie nie wiadomo co.
Dzięki za Wasze wsparcie, za to że jesteście. Nawet nie wiecie jak wiele do dla mnie znaczy :flowerkitty:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon maja 10, 2010 20:36 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

trzeba się wygadać :-) choćby wirtualnie do kogoś = po to my SOM. :D
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto maja 11, 2010 4:45 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Będzie dobrze! Kciuki trzymamy nadal!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto maja 11, 2010 8:13 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Musi być dobrze Ewuś
my też zaciskamy za wszystkie Wasze sprawy mocno :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto maja 11, 2010 13:04 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Poszłam dziś dla ukojenia nerwów na spacerek. Zaszłam nad nasz stawek a tam żaby koncertują tak, że aż huczy. Koncertowały cały czas bez przerwy. Nie sądziłam że żaby mogą mieć tyle głosów. Każda wydaje inne dźwięki. Są niesamowite, pewnie są ich setki.
Do tego po stawie pływa czarna kaczka z małymi. Ma ich trzynaście sztuk - jeszcze tyle nie widziałam. Maluchy są przeurocze - tak dzielnie pływają. Mama nie boi się ludzi, nie ucieka jak się do niej zbliża. Żałuję że nie wzięłam aparatu. Oczu od nich nie można oderwać. Pooglądałam ptaki różne - tyle ich tam bryka.
Trochę się zrelaksowałam, odetchnęłam. I pomyśleć że mieszkam w mieście :-) Ale się cieszę z wyboru okolicy do mieszkania.

ewung

Post » Wto maja 11, 2010 15:15 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Obrazek

Obrazek

do zrobienia tekstur w tych fotkach wykorzystałam zdjęcia naszych odrapanych ścian - na coś się przydały :-)

ewung

Post » Wto maja 11, 2010 19:06 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Chcę sobie kupić do sypialni taki dywanik
Obrazek
Czy jestem nienormalna?

ewung

Post » Wto maja 11, 2010 19:15 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

ewung pisze:Chcę sobie kupić do sypialni taki dywanik
Obrazek
Czy jestem nienormalna?

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Faaajny dywanik :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto maja 11, 2010 20:16 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Kochana, pól forum a może i całe będzie ci takiego dywanika zazdrościć :)

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto maja 11, 2010 21:07 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Jeju, jaki fajny :D Już zazdroszczę :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto maja 11, 2010 21:11 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Na razie czekam na odpowiedz kiedy byłby dostępny. Bo w jednym sklepie trzeba bardzo długo czekać. No zobaczymy - zielony kolor pasuje do naszej ściany zielonej w sypialni. Dlatego tak mi się spodobał - no i wesolutkie te koty :-)
Burza była przed chwilą ale chyba już ucichła.

ewung

Post » Wto maja 11, 2010 21:37 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

ja sobie zaznaczam :) i wrócę jutro :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto maja 11, 2010 21:54 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

bardzo fajny dywanik

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

[poprzednia][następna]