Kefir & Morfeusz - w oczekiwaniu na COOLKI :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 04, 2009 13:39 Re: Kefir & Morfeusz - poetycka jesień od str. 23

łojj....CZMIELU Ty , uważaj!!! :-)
Georg-inia , gratuluję i zazdroszczę samodyscypliny :oops:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lis 05, 2009 10:18 Re: Kefir & Morfeusz - poetycka jesień od str. 23

Cześć chłopaki,
ciągle chce mi się spać i nic poza tym. A dziś się musiałem cieżko napracować, bo i umyć się trzeba było, i kuwetę odwiedzić bo mi już pęcherz pękał, i śniadanie zjeść, żeby się Duża nie martwiła, że apetytu nie mam, i z Mir Murką trochę pobiegałem, bo mi miauczła, że się nudzi. Ale teraz to już idę spać i koniec.
Klakier

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lis 05, 2009 10:20 Re: Kefir & Morfeusz - poetycka jesień od str. 23

Bazyliszkowa pisze:Cześć chłopaki,
ciągle chce mi się spać i nic poza tym. A dziś się musiałem cieżko napracować, bo i umyć się trzeba było, i kuwetę odwiedzić bo mi już pęcherz pękał, i śniadanie zjeść, żeby się Duża nie martwiła, że apetytu nie mam, i z Mir Murką trochę pobiegałem, bo mi miauczła, że się nudzi. Ale teraz to już idę spać i koniec.
Klakier

Biedny zapracowany Klakier :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 05, 2009 10:20 Re: Kefir & Morfeusz - poetycka jesień od str. 23

aktywne życie wiedziesz Klakier!!!
Praktycznie cały czas w biegu - odpocznij trochę, zwolnij, popatrz na przykład na ścianę przez kilka godzin i kontempluj!
Kefir zastygły w bezruchu.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 05, 2009 16:38 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Dagmara-olga, czy ja coś przegapiłam? O co chodzi z tym dniem czarnego kota w twoim podpisie? Ktoś ma urodziny czy w czym rzecz?

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 05, 2009 16:38 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Bazyliszkowa pisze:Dagmara-olga, czy ja coś przegapiłam? O co chodzi z tym dniem czarnego kota w twoim podpisie? Ktoś ma urodziny czy w czym rzecz?

też zauważyłam, ale wstyd mi było zapytać :oops: ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lis 05, 2009 17:09 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

czyżby to o czym myślę?
ten czarny kot to kotka? 8)
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lis 05, 2009 18:40 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Drogie Panie :-)
dzień czarnego kota - 17 listopada - tak ustalili Panowie K&M po przeczytaniu im przez Dużą artykułu:
http://www.wprost.pl/ar/117869/Dzien-Cz ... -Wloszech/
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=190d3

życzenia i prezenty mile widziane!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 05, 2009 18:45 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

No to szykuejmy niespodzianke na 17 listopada- plaskate :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw lis 05, 2009 19:08 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

K&M zapraszają na bazarki:

- złota zawieszka
viewtopic.php?f=20&t=102853

- kocia zabawka!!!!
viewtopic.php?f=20&t=102949

- balowa portmonetka
viewtopic.php?f=20&t=102781

- książka o kocim życiu - po angielsku, piękne zdjęcia i DVD o kociakach po polsku
viewtopic.php?f=20&t=102924
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 05, 2009 20:19 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

dagmara-olga pisze:Drogie Panie :-)
dzień czarnego kota - 17 listopada - tak ustalili Panowie K&M po przeczytaniu im przez Dużą artykułu:
http://www.wprost.pl/ar/117869/Dzien-Cz ... -Wloszech/
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=190d3

życzenia i prezenty mile widziane!

na 17 go szykuje mi się cięzki dzień
tak myślałam ,ale teraz jestem już spokojna skoro to dzień czarnuszka :D
to będzie szczęśliwy dzień

Kefcio,Morfi za Wasze zdrówka profilaktyczne :ok: :ok: :ok: :ok:
Duża a Ciebie ściskamy mocno

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt lis 06, 2009 8:07 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Siem cofnęłam i doczytałam i dooglądałam. Kefir to zjawiskowy jest, a z tym wystającym językiem to już :1luvu: No oczywiście nie umniejszając urody Morfka :D

A co z Morfim się dzieje, że masz taki tytuł?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lis 06, 2009 8:28 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

AgaPap pisze:A co z Morfim się dzieje, że masz taki tytuł?

O właśnie, też się martwię.

Bazyliszkowa

Post » Pt lis 06, 2009 8:35 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

ehhhh....Morfi - miał stale problemy z jelitami - wzdęcia, bardzo bolesne, leżał przykurczony, popłakiwał przed pójściem do kuwety na koopala, do tego gazy i zmiany konsystencji koopala - w ciągu czasem kilku godzin - od normalnej - do wody...na tej samej diecie.
Poza tym - nie kontroluje nadal w pełni zwieraczy, więc ta woda podczas snu się po protu wylewa. Było różnie, lepiej, gorzej, potem zdiagnozowano z badania kału niewydolną trzustkę, potem było prawie ok przez kilka tygodni ale...
od ok 10 dni - była woda, po prostu woda wylewająca się z Morfiego bez kontroli...

Ma zrobione wszystkie możliwe dla niego badania w niemieckim labie, plus usg, rtg, podstawowe badania krwi - trzustka jest ok, wątroba też, ogólnie nie ma się na co uskarżać co mogłoby powodować te problemy jelitowe.
Ale parametry związane ze stanem tkanek mięśniowych - są bardzo złe. Wynika z nich historia mocnego urazu. I to jest prawda, bo był połamany w okolicy miednicznej. Ten uraz spowodował najprawdopodobniej zaburzenia neurologiczne w pracy jelit. Do tego może być IBD.
Od tygodnia Morfi jeździ co dzień na zastrzyki (najpierw antybiotyk, teraz też steryd). Dziś rano było lepiej = kooopa w stałej konsystencji była w kuwecie! Zobaczymy co dalej.
Dieta zalecona i utrzymywana od ponad tygodnia. Na szczęście Kefir tez może ją jeść i jedzą razem to samo (z/d Hillsa)
Po lekach Morfi jest senny, spokojny i bardzo przytulasty. Dziś potnę kocyk polarowy z ikea na mniejsze by mógł leżeć koło mnie bez obaw , że się rozszczelni...Mam nadzieję, że leczenie pomoże. Ponoć mam się spodziewać nawrotów, ale jak już wyczai wet czym je zahamować, będzie dobrze. Prawda?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt lis 06, 2009 8:41 Re: Kefir & Morfeusz - Morfi wciąż nie tak, nie wiadomo dlaczego

Nic mądrego nie doradzę, choć bardzo bym chciała.
Będzie dobrze, inna opcja nie istnieje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Co to jest IBD?

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]